17 / 05 / 2024

Kahramanmaraş tarihi konak turizmi

Kahramanmaraş tarihi konak turizmi

Kahramanmaraş'ta 250 yıllık taş konak restore edildikten sonra Aşık Mahsuni Şerif ve Hayati Vasfi Taşyürek'in bal mumundan heykelleri sergilenerek kent turizmine kazandırılacak.

İzmir Konak'taki tarihi bina 35 milyon dolara satılıyor!

İzmir'in tarihi hanlarının en büyüklerinden biri olan Konak'taki Büyük Kardiçalı Han'ı 35 milyon dolara satılıyor.

46 bin deprem konutu için kura çekiliş tarihi belli oldu!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yapımı tamamlanan 46 bin deprem konutunun kura çekiliş tarihi resmen belli oldu.

Kahramanmaraş'ta 222 metrekarelik arsa satılıyor! Belediye tarihi verdi! 

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş ili, Onikişubat ilçesi, Dumlupınar Mahallesinde yer alan arsayı satıyor. Peki Kahramanmaraş Onikişubat'ta yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta 6 adet konut satılıyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Kahramanmaraş Türkoğlu Belediyesi, Kahramanmaraş ili, Türkoğlu ilçesi, Merkez Mahallesinde yer alan 6 adet konutu satıyor. Peki Kahramanmaraş Türkoğlu'nda yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu! 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından enkaz kent haline gelen Hatay için sevindiren haber geldi. TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu. Peki TOKİ deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

TOKİ Kahramanmaraş projesi için yeni tarihi açıkladı! Tek bir ilçede tam 697 yeni konut inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş projesi için yeni tarihi açıkladı. Tek bir ilçede tam 697 yeni konut inşa edilecek. 

Kahramanmaraş`ta altın rekoru! 20 ton altın takı üretildi!

Kahramanmaraş'ta 2021 yılında 9 ton üretimle sınırlanan altın takı üretimi, geride bırakılan 2022 yılında yüzde 125 artışla 20 ton üretime ulaşarak tarihi bir rekora imza attı.

TOKİ'den Kahramanmaraşlılara 250 yeni konut müjdesi! Bu tarihi kaçırmayın!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş projesi kapsamında 250 yeni konut inşa edecek. İşte TOKİ Kahramanmaraş projesi ile ilgili detaylar...

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

Kahramanmaraş Selçuklu Millet Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu Mahallesi’nde inşa edilen Millet Konağı inşaatında son aşamaya gelindi. 420 metrekare alan üzerine inşa edilen konak yakın zaman içerisinde hizmete girecek.  

Aydın Koçarlı'da tarihi kule ve konak kamulaştırıldı! 

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde Cihanoğlu Beyliği döneminde inşa edilen tarihi kule ile konağın bulunduğu bölge kamulaştırıldı.

Kahramanmaraş tarihi konak turizmi Haberi

Kahramanmaraş tarihi konak turizmi


Kahramanmaraş'ta 250 yıllık taş konak restore edildikten sonra Aşık Mahsuni Şerif ve Hayati Vasfi Taşyürek'in bal mumundan heykelleri sergilenerek kent turizmine kazandırılacak. 


Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ile Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, konakta inceleme yaptı.


Afşin ilçesinde, 250 yıllık taş konak restore edildikten sonra Aşık Mahsuni Şerif ve Hayati Vasfi Taşyürek'in bal mumundan heykeli yaptırılarak içerisinde sergilenecek.


Pınarbaşı Mahallesi'nde 1750'de taş ustalarınca yapılan tarihi Memoağa Konağı, Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Belediyesi iş birliğiyle müze ev olarak restore edilerek kültür turizmine kazandırılacak.


Restorasyon çalışmalarını inceleyen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konağın restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçenin tarihinde önemli yer tutan unsurların sergileneceği bir müze olacağını söyledi.


Afşin'in tarihinin, müze evde sergileneceğine değinen Budan, "Afşin tarihinde önemli yer tutan Aşık...