03 / 05 / 2024

Kahramanmaraş tarihi medrese

Kahramanmaraş tarihi medrese

Kahramanmaraş’ta Gebeloğlu ailesi tarafından Seyyid Mazlum Vakfiyesi’ne cami yapılmak şartıyla bağışlanan ve uzun yıllar medrese olarak hizmet veren 1500 yıllık tarihi bina restore edilecek.

46 bin deprem konutu için kura çekiliş tarihi belli oldu!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yapımı tamamlanan 46 bin deprem konutunun kura çekiliş tarihi resmen belli oldu.

Kahramanmaraş'ta 222 metrekarelik arsa satılıyor! Belediye tarihi verdi! 

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş ili, Onikişubat ilçesi, Dumlupınar Mahallesinde yer alan arsayı satıyor. Peki Kahramanmaraş Onikişubat'ta yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta 6 adet konut satılıyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Kahramanmaraş Türkoğlu Belediyesi, Kahramanmaraş ili, Türkoğlu ilçesi, Merkez Mahallesinde yer alan 6 adet konutu satıyor. Peki Kahramanmaraş Türkoğlu'nda yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu! 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından enkaz kent haline gelen Hatay için sevindiren haber geldi. TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu. Peki TOKİ deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

TOKİ Kahramanmaraş projesi için yeni tarihi açıkladı! Tek bir ilçede tam 697 yeni konut inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş projesi için yeni tarihi açıkladı. Tek bir ilçede tam 697 yeni konut inşa edilecek. 

Kahramanmaraş`ta altın rekoru! 20 ton altın takı üretildi!

Kahramanmaraş'ta 2021 yılında 9 ton üretimle sınırlanan altın takı üretimi, geride bırakılan 2022 yılında yüzde 125 artışla 20 ton üretime ulaşarak tarihi bir rekora imza attı.

TOKİ'den Kahramanmaraşlılara 250 yeni konut müjdesi! Bu tarihi kaçırmayın!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş projesi kapsamında 250 yeni konut inşa edecek. İşte TOKİ Kahramanmaraş projesi ile ilgili detaylar...

Kahramanmaraş'ta tarihi konakların turizme kazandırılması talebi mecliste!

Kahramanmaraş'ın Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi konakların turizme kazandırılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Yozgat Medrese başvuruları 21 Ekim'de başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Medrese projesinde yer alan konutlar 21 Ekim tarihi itibariyle satışa çıkıyor.

Tarihi 'mavi medrese' müzeye dönüştürülecek!

Sivas'taki Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından inşa edilen 748 yıllık Gök Medrese, "Vakıflar Müzesi"ne dönüştürülecek.

Edirne Saatli Medrese'nin restorasyonu tamamlandı!

Saatli Medrese'nin 3 yıl süren restorasyon çalışmaları tamamlandı. Tarihi yapının restorasyonunu Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. 

Medrese TOKİ 2019 son başvuru tarihi!

Medrese TOKİ 2019 son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire tipleri bulunuyor.

TOKİ Yozgat Medrese başvuru tarihleri 2019!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Medrese 2019 projesinde toplam 10 adet konut bulunuyor. Proje için son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi.

Kahramanmaraş tarihi medrese Haberi

Kahramanmaraş tarihi medrese

Kahramanmaraş’ta Gebeloğlu ailesi tarafından Seyyid Mazlum Vakfiyesi’ne cami yapılmak şartıyla bağışlanan ve uzun yıllar medrese olarak hizmet veren 1500 yıllık tarihi bina yıkılmaktan son anda kurtarıldı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, tarihi binanın restore edileceğini açıkladı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Kahramanmaraş ziyaretini fırsat bilen Gebeloğlu ailesi, tarihi medresenin eski statüsüne kavuşmasını talep etti. Kendisine iletilen talep üzerine gerekli talimatı veren Başbakan Yardımcısı Kaynak, tarihi medresenin restore edileceğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Dini yapılar ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğümüz çalışırken, sivil yapılar ile ilgili belediyelerimizin çalışmaları hızlıca sürecek. Onikişubat Belediyemizin bulunduğu yer bu açıdan biraz şanssız, çünkü tarihi yapı pek az, ama orada da yapılacak yerler var. Özellikle eski karakolun arka tarafında tarihi yapılar olduğunu biliyorum. Gebeloğlu ailesine ait tarihi binayı...