26 / 07 / 2024

kahvehane

kahvehane

Kahveciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Resul Karataş, 15 yıl içinde kahvehane kültürü ve mesleğinin bitme noktasına geleceğini söyledi. Müşteri kaybında sigara yasağının etkili olduğu belirtiliyor.

İzmirli kahvehane ve kıraathane sahiplerinden kira tepkisi!

Yeni tip Kovid-19 salgını kapsamında alınan önlemler çerçevesinde uygulanan taş ve kağıt oyunları yasağı bugün itibarıyla kaldırıldı. Kahvehane esnafları bu duruma sevindi ancak kira masraflarından şikayetçi oldu.

Nevşehir Belediyesi'nden esnafa kira ve nakit desteği!

Nevşehir'de tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sebebiyle, belediyeye ait iş yerlerinde faaliyet gösteren esnafın kira bedellerinin öteleneceği, kentteki kahvehane işletmecilerine de 500'er lira hibe desteği sağlanacağı açıklandı.

Kahvecilerin kira isyanı: Artık batıyoruz demiyoruz, battık diyoruz!

CHP Milletvekili Gürsel Tekin kahvehane esnafına ve vatandaşa bir sordu bin ah işitti. “Çay demliyoruz, kendimiz içiyoruz” diyerek iflasın eşiğine geldiğini belirten esnaf, “Covid-19 sadece kahveci esnafına mı var?” dedi. 

Kahvehane ve kafe esnaflarından kira desteği talebi! 

Kahvehane ve kafelere oyun yasağı sebebiyle müşteri gelmedi. Salgından sonra geçinemez duruma düşen esnaf kira, elektrik, su faturaları ve SGK primleri için devletten destek talep ediyor.

Erzurum Olur Belediyesi'nden esnafa kira desteği!

Erzurum'un Olur İlçe Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle iş yeri kapanan 21 esnafa kira yardımında bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere göre, Olur ilçesinde kahvehane, çay ocağı, internet kafe, kuaför, cağ kebabı işletmeciliği yapan iş yerleri kapandı. 

Şanlıurfa Cumhuriyet Parkı’ndaki kahvehane ve büfeler yıkılıyor!

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi, parkların doğal yapısını korumak ve dinlenme alanlarına dönüştürmek için parklardaki kahvehane ve büfelerin kira sözleşmelerini iptal etti. Viranşehir Belediyesi Kahvehane ve büfelerin yıkılmasına karar verdi.

Bursa Yiğitali Hizmet Binası’nın temeli atıldı!

Osmangazi Belediyesi, Yiğitali Mahallesi’ne modern bir hizmet binası inşa ediyor. İçerisinde muhtarlık, kahvehane ve misafirhanenin yer alacağı Yiğitali Hizmet Binası’nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Salihli Belediyesi'nden 1 yıllığına kiralık 17 gayrimenkul!

Salihli Belediyesi işyeri, kahvehane, çay bahçesi, restorant, kahvehane, mesken ve park alanı vasıflı 17 adet gayrimenkulü 1 yıllığına kiraya veriyor..

İzmir'de Köy kahvesi ihalesine 'yanlışlıkla' 900 bin liralık teklif!

İzmir'in Torbalı içesinde belediye tarafından açılan kahvehane ihalesine katılan girişimci, şartnameyi okumayınca aylık kira üzerinden yapılan açık artırmaya yıllık olarak düşündüğü fiyatı teklif etti.

Çorum'da icradan 13.8 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Çorum 3. İcra Dairesi, Çorum Merkez'de bulunan 6 gayrimenkulü satışa çıkardı. Kahvehane, daire, dükkan ve depodan meydana gelen 6 gayrimenkulün toplam satış bedeli 13 milyon 865 bin 518 TL olarak belirlendi.

Yalçın Eldoğan: Müteahhitliğin okulu yoktur!

İlk para kazanmaya okurken gündüz market çıraklığı, akşam kahvehane garsonluğuyla başlayan, bugün artık devlete bile inşaat işi yapan başarılı iş adamı Yalçın Eldoğan tecrübelerini paylaştı.

Necmettin Afşin oğlunun evine gitmek için üst geçit yaptırdı!

Yüreğir ilçesinde kahvehane işletmeciliği yapan Necmettin Afşin, oğlu Orhan Afşin'i evlendirdi. Afşin, altı kahvehane olan 2 katlı evinin bulunduğu sokağın karşı tarafına da oğluna iki katlı ev yaptırdı. Baba ile oğlun evini ortadan geçen sokak ayırıyordu

Hasan Subaşı Kepezaltı'ndaki gecekondu sorununa dikkat çekti!

Antalya Bağımsız Milletvekili adayı Hasan Subaşı, Kepezaltı Mahallesi'nde kahvehane toplantısına katıldı. Subaşı,Bütünşehir Yasası ile mahalle statüsüne giren köylerle, belde ve ilçelere hizmetin zorlaştığını belirtti.

kahvehane Haberi

kahvehane

Kahveciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Resul Karataş, en fazla 15 yıl içinde kahvehane kültürü ve mesleğinin bitme noktasına geleceğini söyledi.


Karataş, Türkiye'de 83 bin kayıtlı kahvehane bulunduğunu, kafelerle sayının 150 bine yaklaştığını anlattı.


Geçmişte kahvehane kültürünü benimseyen çok sayıda insan olduğunu, ülkenin gelişmesiyle alternatif işletmeler açıldığını, bu nedenle sektörde durgunluk yaşandığına dikkati çeken Karataş, şöyle konuştu:


"Sigara yasağı da kahvehane kültürünü azaltmıştır. Sigara tiryakileri, kahvehanelere gelmekten ayağını kesmiştir. Biz de zaten bu yasağa uyum sağlarız. Müşterilerimizi azaltan yasa dışı çalışan kafeler. Bu konuda ilgili bakanlığın görüşü var. Kahvehanede bilinen oyunlar, kahvehane olmayan hiçbir yerde oynatılmaz. Maalesef bunlara yetkililer tarafından  göz yumuluyor. Bunun için Ankara'da bakanlık düzeyinde federasyon olarak görüşmeler yaptık. Valiliklere de bu konuda kahvehane türündeki kafelerin çalışmasının uygun olmadığını, bakanlığın yazısını...