11 / 05 / 2024

kaldırımda sarı çizgi

kaldırımda sarı çizgi

Kadıköy Kuşdili Caddesi üzerine belediye, görme engelliler için kaldırımlara kılavuz çizgi yaptı fakat çizgiler pek de kılavuzluk edecek gibi değil

Bağcılar'da kaldırım çöktü, iki bina tahliye edildi!

Bağcılar'da bir sokaktaki kaldırımda henüz bilinmeyen bir sebeple göçük meydana geldi. Belediye ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı göçüğün yaşandığı kaldırımdaki iki binayı tahliye etti.

Giresun Yağlıdere'de bir caminin minaresi kaldırımda kaldı!

Giresun Yağlıdere'de, 10 yıl önce inşa edilen minare bölgeden çevreyolu geçince kaldırımda kaldı. Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu 2003'te yapılan minarenin dikkat çektiğini söyledi..

Sirkeci'deki yaya üst geçidi kaldırıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamaya göre, Sirkeci'deki Şehir Hatları Vapurları önündeki yaya üst geçidi kaldırıldı, üst geçidin ayakları ise trafiği aksatmayacak şekilde üç günde sökülecek.

Sirkeci Yaya Üstgeçidi yaya güvenliği için kaldırılacak!

İstanbul Fatih-Sirkeci’de yer alan Sirkeci Yaya Üstgeçidi’nin kaldırılacağını açıkladı.İBB, Fatih-Sirkeci'de yer alan Sirkeci Yaya Üstgeçidi'nin yaya güvenliğini sağlama gerekçesi ile kaldırılacağının altını çizdi...

Sirkeci Yaya Üstgeçidi kaldırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Sirkeci Yaya Üstgeçidi kaldırılıyor. Fatih - Sirkeci’de Şehir Hatları Vapurları önünde yeralan Sirkeci Yaya Üstgeçidi bugün kaldırılıyor.

Konut kredisinde KKDF ve BSMV muafiyeti kaldırılacak mı?

BSMV Banka Sigorta Muamele Vergisi, KKDF ise Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ifadelerinin kısaltılmış halidir. Konut kredisinde KKDF ve de BSMV muafiyeti kaldırılacak mı? İşte cevabı...

1963 yılında polis karakollarının kaldırılmasına başlanmış!

1963 yılında polis karakollarının kaldırılmasına başlanmış. Üsküdar pilot bölge olarak seçilmiş ve buradaki çalışmalarda başarılı olunursa, şehirdeki tüm karakollar kaldırılacakmış. Karakol yerine polis noktaları bulunacakmış.

Dikmen Vadisi'nde şelale kaldırılıyor!

Ankara'da Dikmen Vadisi’nde 7 bin metrekarelik alana yapılan şelale, kullanılamaz hale geldiği için kaldırılıyor. Dikmen Vadisi 2. Etap’a yapılan şelalenin yerine yeşillendirme ve ağaçlandırma yapılacak.

Mesut Sancak: Kruvaziyer limanı İzmir'i ayağa kaldırır!

Folkart İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak yaptığı açıklamada "Hükümet ve yerel yöneticiler anlaşırsa yer farketmez. Kruvaziyer limanı nereye yapılırsa yapılsın kenti ayağa kaldırır" dedi

Bütün servisler kaldırılıyor! Öncelikli Dönüşüm Programı'nda kritik kararlar...

Başbakan Davutoğlu'nun bugün açıkladığı 'Öncelikli Dönüşüm Programı'nda yer alan önlemler çok tartışılacak cinsten. Personel ve öğrenci servislerinin kaldırılması kararı hayata geçerse büyükşehirlerde yaşam çok etkilenecek...

Başakşehir yatırımda birinciliğe koşuyor!

İstanbul Üniversitesi (İÜ) tarafından 2013 yılında İstanbul 'un 39 ilçesinde yapılan Kamusal Hizmetlerin Değerlendirilmesi anketinde; 10 ana başlıkta birinci olan Başakşehir yatırımda da birinciliğe koşuyor.

Yatırımda 2015'te en yüksek pay ulaştırmanın!

Yatırımda 2015'te en yüksek pay ulaştırmanın oldu. 2015 Yılı Programı'na göre, gelecek yıl kamu sabit sermaye yatırımları içindeki en yüksek pay yüzde 31 ile ulaştırma sektörünün olacak.

1957 yılında İstanbul Belediyesi kaldırılan tramvaylara müşteri aramış!

1957 yılında İstanbul'da kaldırılmaya başlanan tramvaylara Belediye müşteri alıyormuş. Aynı yıl günde 258 bin yolcu taşıyan tramvayların kalkmasıyla şehirde vasıta sıkıntısının artmasından da endişe etmişler.

kaldırımda sarı çizgi Haberi

kaldırımda sarı çizgi

Engelliler yıllardır seslerini duyurmaya çalışıyor. Kaldırımlara, geçitlere rampa yapılsın, trafik ışıkları sesli sistem olsun, yaya yolları da görme engellileri yönlendirsin duruma göre uygun aparatlar yapılsın.


Henüz tüm belediyelerde olmasa da merkezi ve geniş caddelere rampalar yapıldı, ışıklarda sesli sitemlerde yerleştirildi ama kılavuz çizgileri çok vahim durumda. 


Kadıköy Kuşdili caddesi kaldırımlarına kılavuz çizgiler yapıldı. Kabartmalı sarı çizgiler. Görme engelli vatandaşlar bu çizgileri takip ettiği sürece engellere takılmadan yürüyebilecekler. Kılavuz çizgilerinde öyle hatalar yapılmış ki engellilerin yürüyebilmesi bir yana hayatta kalması şans olacak. Kılavuz çizgilerinin geçtiği kaldırımların bazı yerlerinde tam orta kısmında direk varken bazı çizgiler ise inşaat alanının önünde bitiyor. 


Böyle bir hatayı yapan belediye o çizginin anlamını bilmiyor olacak ki ortasında direk olan, inşaat alanı önünde son bulan çizgileri yapabilmiş. bu öyle...