28 / 04 / 2024

Kadıköy Belediyesi görme engellileri yarı yolda bıraktı!

Kadıköy Belediyesi görme engellileri yarı yolda bıraktı!

Kadıköy Kuşdili Caddesi üzerine belediye, görme engelliler için kaldırımlara kılavuz çizgi yaptı fakat çizgiler pek de kılavuzluk edecek gibi değil



Engelliler yıllardır seslerini duyurmaya çalışıyor. Kaldırımlara, geçitlere rampa yapılsın, trafik ışıkları sesli sistem olsun, yaya yolları da görme engellileri yönlendirsin duruma göre uygun aparatlar yapılsın.


Henüz tüm belediyelerde olmasa da merkezi ve geniş caddelere rampalar yapıldı, ışıklarda sesli sitemlerde yerleştirildi ama kılavuz çizgileri çok vahim durumda. 


Kadıköy Kuşdili caddesi kaldırımlarına kılavuz çizgiler yapıldı. Kabartmalı sarı çizgiler. Görme engelli vatandaşlar bu çizgileri takip ettiği sürece engellere takılmadan yürüyebilecekler. Kılavuz çizgilerinde öyle hatalar yapılmış ki engellilerin yürüyebilmesi bir yana hayatta kalması şans olacak. Kılavuz çizgilerinin geçtiği kaldırımların bazı yerlerinde tam orta kısmında direk varken bazı çizgiler ise inşaat alanının önünde bitiyor. 


Böyle bir hatayı yapan belediye o çizginin anlamını bilmiyor olacak ki ortasında direk olan, inşaat alanı önünde son bulan çizgileri yapabilmiş. bu öyle ufak bir hata da değil üstelik. Görme engelli vatandaşların hayatına bile malolabilir.


Habertürk


Geri Dön