11 / 05 / 2024

görme engelli kaldırım

görme engelli kaldırım

Kadıköy Kuşdili Caddesi üzerine belediye, görme engelliler için kaldırımlara kılavuz çizgi yaptı fakat çizgiler pek de kılavuzluk edecek gibi değil

Dolar, euro, arsa, bitcoin ve otomobil değil! İşte yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracı!

Yatırımcılar, dolar, euro, ev, arsa, otomobil ve bitcoin gibi yatırım araçlarına yatırım yaparken Borsa İzinde isimli borsa yorumcusu yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracının borsa olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ekonomistler ve ekonomi profesörleri neden dolar yatırımı tavsiye ediyor?

Dolar, çeşitli borsa hisseleri gibi taban yapmaz ya da yine hisse senetleri gibi piyasadan tamamen kaldırılma riski barındıran bir yatırım aracı değildir. Bu sebeple de güvenli bir yatırım aracı olarak kabul edilir. Uzmanlar, dolar yatırımını öneriyor, işte ayrıntılar...

Göçbeylim Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Göçbeylim Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 66 bin TL sermaye bedeli ile Aksata Kimya Ürünleri tarafından kuruldu.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

KİM Market’ten güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım! 

Eylül 2021'de ticaret hayatına başlayan KİM Market, 5 milyon dolarlık güneş santrali yatırımı yaptığını açıkladı.

Yatırım dehası İslam Memiş'ten öyle bir yorum geldi ki..! Ne altın ne dolar 2024'te bunu alan turnayı gözünden vuracak

ONS'ta yaşanan gerileme piyasayı panik havasına soktu. 1.185 TL rekorunu gören gram altın fiyatı da %7'lik bir düşüş yaşamasının ardından altın ve doların akıbetini söylerken 2024'ün yeni gözdesi olacak yatırım aracından da bahsetti.

Kaldırım taşını baklavaya benzetince olanlar oldu! Baklava markaları evine tepsi tepsi baklava yolluyor!

Semiha Dilara Hazır isimli sosyal medya kullanıcısı fıstıklı baklavaya benzettiği kaldırım taşları ile ilgili bir tweet paylaştı. Baklava tweet’i bir anda viral oldu. Markalar baklava fiyatlarında indirime gitmeye başladı.

TOGG'dan görme engelli kullanıcıları mutlu eden haber!

Görme engelli bireyler, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) ürün ve hizmetlerinden eşit ve erişilebilir şekilde yararlanabilecek.  İşte yapılan o anlaşma...

Duruk Güzelce Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Duruk Güzelce Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Bakırköy'de Ali Metin Duruk, Mahmut Atom Duruk ve Mehmet Çetin Duruk ortaklığında kuruldu.

Best Gürel Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer Şubesi açıldı!

Best Gürel Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer Şubesi Sarıyer'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Hayati Gürel tarafından açıldı.

Bağcılar'da kaldırım çöktü, iki bina tahliye edildi!

Bağcılar'da bir sokaktaki kaldırımda henüz bilinmeyen bir sebeple göçük meydana geldi. Belediye ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı göçüğün yaşandığı kaldırımdaki iki binayı tahliye etti.

Gayrimenkul yatırımı yapmak güvenli mi?

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Şirket Yöneticisi Hasan Gürlek gayrimenkul yatırımını kaleme aldı. İşte Hasan Gürlek'in 'Yatırım yapmak isteyenler kararsız kalıyor. Neden?' başlıklı yazısı...

Göçbeyli Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Göçbeyli Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 112 bin 800 TL sermaye bedeli ile Oldu İnşaat Sanayi ve Ticaret tarafından kuruldu.

görme engelli kaldırım Haberi

görme engelli kaldırım

Engelliler yıllardır seslerini duyurmaya çalışıyor. Kaldırımlara, geçitlere rampa yapılsın, trafik ışıkları sesli sistem olsun, yaya yolları da görme engellileri yönlendirsin duruma göre uygun aparatlar yapılsın.


Henüz tüm belediyelerde olmasa da merkezi ve geniş caddelere rampalar yapıldı, ışıklarda sesli sitemlerde yerleştirildi ama kılavuz çizgileri çok vahim durumda. 


Kadıköy Kuşdili caddesi kaldırımlarına kılavuz çizgiler yapıldı. Kabartmalı sarı çizgiler. Görme engelli vatandaşlar bu çizgileri takip ettiği sürece engellere takılmadan yürüyebilecekler. Kılavuz çizgilerinde öyle hatalar yapılmış ki engellilerin yürüyebilmesi bir yana hayatta kalması şans olacak. Kılavuz çizgilerinin geçtiği kaldırımların bazı yerlerinde tam orta kısmında direk varken bazı çizgiler ise inşaat alanının önünde bitiyor. 


Böyle bir hatayı yapan belediye o çizginin anlamını bilmiyor olacak ki ortasında direk olan, inşaat alanı önünde son bulan çizgileri yapabilmiş. bu öyle...