29 / 04 / 2024

Yatırım dehası İslam Memiş'ten öyle bir yorum geldi ki..! Ne altın ne dolar 2024'te bunu alan turnayı gözünden vuracak

Yatırım dehası İslam Memiş'ten öyle bir yorum geldi ki..! Ne altın ne dolar 2024'te bunu alan turnayı gözünden vuracak

ONS'ta yaşanan gerileme piyasayı panik havasına soktu. 1.185 TL rekorunu gören gram altın fiyatı da %7'lik bir düşüş yaşamasının ardından altın ve doların akıbetini söylerken 2024'ün yeni gözdesi olacak yatırım aracından da bahsetti.



ALTIN FİYATLARI DÜŞÜŞE DEVAM EDECEK Mİ?

Altın ücretlerinde görülen farklılık dikkatlerden kaçmazken ücretlerin düşüşünü sürdürüp sürdeürmeyeceği ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. ABD Merkez Bankası FED aracılığı ile alınan kararlar dahilinde faiz indirimi beklentisi de dolar ücretlerini düşürdü. Dolar gerilerken altında görülen çıkış dikkat çekiyor. Yapılan son açıklamalar bağlamında ÜFE ve TÜFE rakamlarının aylık bazda yükseliş göstermesi ve senelik bazda beklentinin üzerinde gelmesi de FED'in şahin kalacağı ve iki kez daha faiz yükselmesine gideceği beklentisini çoğalttı.

Yatırım dehası İslam Memiş ten öyle bir yorum geldi ki..! Ne altın ne dolar 2024 te bunu alan turnayı gözünden vuracak
Dolar endeksi için beklenti 104,60 civarında yükselirken ABD'nin 10 senelik tahvil faizi ise %3.92 ile Kasım ayından sonraki en yüksek seviyeye çıktı. Ekim ayı için 10 senelik tahvil faizine baktığımızda %4,33 rakamı karşımıza çıkarken 2008 senesi sonrasında en yüksek seviye olarak görüldü. Kasım ayında gerçekleştirilen
 FOMC toplantısında FED'in faiz süratini düşüreceği açıklamaları yapıldı. Düşüş gösteren 10 senelik gösterge bağlamında FED'in 2 yeni faiz artışı yapacağı ve bu sene içerisinde indirim görülebileceği düşüncesi çoğalıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön