01 / 05 / 2024

Mesut Sancak: Kruvaziyer limanı İzmir'i ayağa kaldırır!

Mesut Sancak: Kruvaziyer limanı İzmir'i ayağa kaldırır!

Folkart İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak yaptığı açıklamada "Hükümet ve yerel yöneticiler anlaşırsa yer farketmez. Kruvaziyer limanı nereye yapılırsa yapılsın kenti ayağa kaldırır" dedi




Folkart İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Hükümet ve yerel yöneticiler anlaşırsa yer farketmez. Kruvaziyer limanı nereye yapılırsa yapılsın kenti ayağa kaldırır" dedi


Folkart İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'in yeni bir kruvaziyer limanına ihtiyacı olduğunu söylerken, "Yapımı düşünülen kruvaziyer limanının yeri ile ilgili tartışılmalar bırakılıp bir an önce harekete geçilmeli" dedi. Sancak, limanın nereye yapılacağının fark etmeyeceğini, kararlı bir iradeyle İzmir'in turist sayısının 4'e katlanacağını dile getirdi.


"Trafiği etkilemez"

Gelişmiş ekonomilerde kruvaziyer limanlarının önemli bir konuma sahip olduğunu dile getiren Folkart İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "İzmir'de yeni ve modern bir limana ihtiyaç var. Mevcut liman yetersiz. Konu Bayraklı veya Alsancak meselesi değil. Nereye yapılırsa yapılsın, kenti ayağa kaldırır. Turist sayısı 3-4 kat artar. Hükümet ve yerel yöneticiler anlaşırsa yer farketmez. Arada 1 kilometre fark var. Ben şehir trafiğinin alt üst olacağını düşünmüyorum. Keşke olsa da çözsek. Alttan girilir, üstten çıkılır ve halledilir. Hareket yoksa sorun da olmaz. Sorun olmadığı yerde boş otururuz. Ben kalabalıktan ve trafikten çekinmiyorum" diye konuştu. Limanın yetersiz olması nedeniyle hedeflenen turist rakamına ulaşılmadığını dile getiren Sancak, "Mevcut kapasitenin 3-4 katı turist ağırlanabilecek durumda. Eğer güçlü ve kararlı bir irade olursa bu liman kente kazandırılır. Hükümet ve yerel yöneticiler anlaşmalı. Bu eksiğimiz kararlı bir şekilde çözülür" dedi. 


"Bayraklı, kent silüeti için avantaj"

Mesut Sancak, "Kruaziyer limanı bütün İzmir'e değer katar. Yer tartışmaları yerine kentimize katacaklarını konuşmalıyız. Limanın Bayraklı'ya önemli katkıları olacağı kesin. Mevcut yerde de kalabilir, Bayraklı'ya da yapılabilir. Bayraklı'nın 600 hektarlık yeni kent merkezi olması kent silüeti açısından avantajdır" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön