09 / 05 / 2024

Kale İçi Müze ve Kültür Sanat Merkezi ihalesi

Kale İçi Müze ve Kültür Sanat Merkezi ihalesi

Kayseri'yi kültür sanat alanında da dikkat çekici şehirlerden birisi yapacak olan Kale İçi Müze ve Kültür Sanat merkezi için daha önce temel atılmış ve kale içindeki taş binalar yıkılarak üç metre kazı yapılmıştı.

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Kırklareli Sıbyan Mektebi 'müze olsun' talebi!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin Başkan Gerenli'nin "Müze olsun" talebiyle gündeme gelen Sıbyan Mektebi'nde incelemelerde bulundu. Vali Bilgin, Sıbyan Mektebi için vatandaşın dileklerini de alacaklarını söyledi. 

Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olması talebi mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Her ile bir müze geliyor!

Türkiye’nin birçok ilinde müze seferberliği başladı. işte yakın zamanda ihalesi planlanan bazı müzeler...

Ayasofya'nın müze olması için hazırlanan kararnamedeki Atatürk imzası sahte mi?

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya’nın müze haline getirilmesi için hazırlanan kararnamenin ve Atatürk imzasının sahte olduğunu ileri sürüyor, diğer uzmanlar ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtiyor. Danıştay 2 Temmuz’da konuya ilişkin nihai karar verecek. 

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Hatay'da beş dönemin izlerini taşıyan müze-otel açılışa hazır!

Hatay'da bir otelin inşaat çalışmasında ortaya çıkan Helenistik dönemden İslamiyet dönemine birçok eserlerin bulunduğu müze-otel kısa süre içerisinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

İstanbul'da 14 yeni müze kurulacak!

Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri için birçok vaatte bulundu. Adayların vaatleri arasında 14 yeni müze kurulması, yeşil alanların arttırılması gibi başlıklar yer aldı.

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

İstanbul Havalimanı’nda müze açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, İstanbul Havalimanı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işleteceği bir müze olacağını ifade etti. 

Mehmet Akif Ersoy'un evi müze oluyor!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da istiklal şairi Ersoy'un ömrünün son günlerini geçirdiği daireyi, Mehmet Akif Ersoy Müze Evi'ne dönüştüreceklerini söyledi...

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Kale İçi Müze ve Kültür Sanat Merkezi ihalesi Haberi

Kale İçi Müze ve Kültür Sanat Merkezi ihalesi


Daha önce temeli atılan ve kazı çalışmaları yapılan Kale İçi Müze ve Kültür Sanat Merkezi için gerçekleştirilen ihaleye 6 firma katıldı. 


Kayseri'yi kültür sanat alanında da dikkat çekici şehirlerden birisi yapacak olan Kale İçi Müze ve Kültür Sanat merkezi için daha önce temel atılmış ve kale içindeki taş binalar yıkılarak üç metre kazı yapılmıştı. 


Yaklaşık maliyeti 9 milyon 898 bin lira olan Müze ve Kültür Sanat Merkezi yapım işi ihalesine 6 firma katıldı. 

Katılımcı firmalar ve teklifleri şöyle oldu: Çıtaklar İnşaat: 6 milyon 634 bin TL Mehmet Patır-İşsan İnşaat İş Ortaklığı : 9 milyon 482 bin TL Antaş İnşaat: 9 milyon 489 bin TL Soylu Dekorasyon-Emitek İnşaat Ortaklığı: 9 milyon 566 bin TL Aydın İnşaat: 9 milyon 980 bin TL Öner Proje...