12 / 05 / 2024

Kalebodur mimarlık toplantısı

Kalebodur mimarlık toplantısı

‘Kalebodur ile Mimarın Mutfağı’nın bu dizesinin konuğu Spela Videcnik oldu. Ünlü Mimar Spela Videcnik “Hep aynı tipolojide bina yaptığımız zaman çok sıkılıyoruz” diye konuştu.

Manço Mimarlık'ın Süleymanpaşa projesine Wa Ödülü!

Manço Mimarlık Tarafından Tasarlanan Süleymanpaşa Belediyesi Hizmet Binası Projesi Dünya Mimarlık Topluluğu Ödülüne layık görüldü. 

Kalebodur, mimarlık öğrencileri ile buluştu!

Türkiye’de adı seramik karo ile özdeşleşen Kalebodur, üniversitelerle işbirliğine giderek, mimarlık öğrencilerine destek olmayı hedefliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık toplantısı yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir belediyesi meclisi Aralık ayı dönem toplantısının ikinci bileşimi gerçekleştirildi. Toplantıda, trafo alanları ile ilgili imar planı görüşmesinde CHP’li üyelerin grup kararı ile ret oyu vereceğini söylemesi gülüşmelere neden oldu.

Çorlu Belediyesi'nin Aralık toplantısında imar görüşülecek!

Çorlu Belediyesi'nin her ayın ilk Çarşambasında yapmış olduğu olağan meclis toplantısında bu ay 4 madde görüşülecek. Toplantıda, kadro derece değişikliği, taşınmaz mal komisyon raporu, imar planı değişikliği talepleri ve imar komisyon raporu konusu görüşülecek.

Söke Belediye Meclisi'nin Aralık toplantısında imar konuşuldu!

Söke Belediye Meclisi Aralık ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Söke Beleidye Başkanı Süleyman Toyran Başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında yoklama ve saygı duruşunun ardından geçmiş karar özeti oy birliği ile kabul edildi.

Hakan Külahçı, Salı Grubu toplantısında tecrübelerini anlattı!

SALI Sanayici ve İş Adamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık toplantısına konuk olan iç mimar Hakan Külahçı, iş hayatındaki tecrübelerini anlattı. Külahçı Antalya'nın ilk iç mimarlık şirketi olan Art-Mim'i kurduklarını anlattı.

GTÜ Mimarlık ve Sürdürülebilirlik Üzerine Konuşmalar etkinliği gerçekleşti!

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mimarlık Fakültesi'nde Bahadır Kul'un konuşmacı olarak katıldığı 'Mimarlık ve Sürdürülebilirlik Üzerine Konuşmalar' etkinliği yapıldı. Etkinlik GTÜ Mimarlık Bölümü Binası Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi toplantısı 7 Mart'ta!

Bu yıl 28 Mayıs-27 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda Darzanà başlıklı proje yer alacak.

Kırşehir Belediyesi Haftalık Toplantısı'nda imar konuşuldu!

Kırşehir Belediyesi Encümeni haftalık olağan toplantısını yaptı. Belediye birimlerine yürütülen işlemler ile birimlerin taleplerinin görüşüldüğü Belediye Encümeni, dün bir araya geldi. toplantıda dört gündem maddesi görüşüldü.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı toplantısı gerçekleşti!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 yılı Kasım ayı olağan toplantısı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirdi. İşte 25 maddenin görüşüldüğü toplantıda, öne çıkan maddeler...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Toplantısı yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı İkinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı, toplantıda komisyon raporlarına ait 50 madde görüşüldü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Toplantısı gerçekleşti!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kasım 2015 Dönemi Meclis Toplantısının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı toplantısı gerçekleşti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kasım ayı toplantısını yaptı. Toplantıda 97 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısında Başkanvekili Mehmet Savruk, Aralık ayında başlayacak yeni uygulama ve 1 Kasım seçimlerine ilişkin açıklama yaptı

Kalebodur mimarlık toplantısı Haberi

Kalebodur mimarlık toplantısı

Mimarların deneyimlerini ve projelerin tasarım süreçlerinde neler yaşandığını anlattığı ‘Kalebodur ile Mimarın Mutfağı’ toplantı dizisinin yeni konuğu OFIS Architects’in kurucuları arasında bulunan Spela Videcnik oldu. Uluslararası birçok prestijli projede imzası bulunan ve ünlü Mimar Spela Videcnik, Salt Galata’da yoğun katılımla düzenlenen ‘Kalebodur ile Mimarın Mutfağı’ konferansında mimarlar, mimarlık ve iç mimarlık öğrencileriyle buluştu.

Herhangi bir alanda uzmanlaşmak istemediklerini kaydeden Spela Videcnik, şu açıklamalarda bulundu: “Hep aynı tipolojide bina yaptığımız zaman çok sıkılıyoruz. Bu yüzden kendimize meydan okuduğumuz projeler üzerinde çalışıyoruz. Ofisimizde her tip ve formda mimari iş tarzını deniyoruz’’ dedi. Ülkelere göre iş yapış tarzından, beklentilere kadar birçok farklılık olduğunu söyleyen ünlü Mimar, “Mesela, Belarus çok spesifik bir ülke. Kendi pazarlarına sahip çıkıyorlar. Dışarıdan işçi ve malzeme temin edemiyorsunuz. Sadece, istediğiniz malzemenin...