05 / 05 / 2024

kaleiçi şehzade korkut camisi yenileniyor mu

kaleiçi şehzade korkut camisi yenileniyor mu

Antalya Kaleiçi’nde bulunun Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor. Yıkıntıda bulunan taşlar yapay zeka aracılığıyla birleştiriliyor. Cami bu yıl açılacak.

Katar Emiri'nden karısına büyük jest!  Yeniköy'deki Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı baştan aşağı yenileniyor!

Türkiye’nin en pahalı yalısı, Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nı 100 milyon Euro'ya satın alan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani ikinci karısı Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri için baştan aşağı yeniliyor.

Korkut Öztürkmen kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Aksa jeneratör Yönetim Kurulu Üyesi Korkut Öztürkmen kimdir? Korkut Öztürkmen daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Korkut Öztürkmen Ne iş yapar? Korkut Öztürkmen Nereli?  İşte Korkut Öztürkmen'in hayatına dair merak edilenler.

Çatalca Kaleiçi Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Mahallesi, 191 ve 192 adalar arasında kalan tescil dışı alana ve Merkez ile Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı değişikliğine itiraz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatalca ilçesi, Kaleiçi Mahallesi, 250 ada, 3 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı değişikliklerine itiraz askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahalleleri Bayıraltı Mevkii'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı. Ş.PLN askıya çıkarıldı.

Denizli'deki 800 yıllık tarihi çarşı restore ediliyor!

Denizli'de 800 yıllık geçmişe sahip olan Kaleiçi Çarşısı, turizme kazandırılmak amacıyla aslına uygun olarak restore edilecek. 

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda! 

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Mahallesi, 250 ada, 3 parsel ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 27.01.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Çatalca'da 22.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Çatalca Satış Memurluğu, Çatalca Kaleiçi Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 22 milyon 228 bin 862 TL olarak belirlendi. 

800 yıllık Kaleiçi Çarşısı yeniden canlandırılacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 800 yıllık Kaleiçi Çarşısı'nın yeniden canlandırılarak ekonomiye ve turizme daha fazla katkı sağlaması için düzenleme projesine başlandı. 

İnşaatı çöken Gaziantep Akkent Camisi’nin bilirkişi raporu açıklandı!

Gaziantep’teki Akkent Camisi’nin inşaatında çalışan mühendis Korkut Küçükcan’ın çöken ahşap iskelenin altında kalıp ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporu, ihmaller zincirini ortaya çıkardı. Teçhizatın işlevini yitirdiği ve çivilerin paslandığı kaydedildi.

Çorum Kaleiçi’ndeki 39 metruk bina yıkılacak!

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 2019 Aralık ayında başlanan metruk binaların yıkım çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.

kaleiçi şehzade korkut camisi yenileniyor mu Haberi

kaleiçi şehzade korkut camisi yenileniyor mu

Antalya'nın  Kaleiçi ilçesinde , Selçuklu döneminin fetih sembollerinden oluşan Şehzade Korkut Camisi'nde restorasyon başladı. Bizans'tan Roma'ya, Selçuklu'dan Osmanlı'ya bütün tarihi izlerin bulunacağı müze-cami konseptli projede tarihi eserlerin yapıdaki orijinal yerinin tespitleri yapılıyor. Çalışma esnasında bulunan binlerce tarihi taş, eski fotoğraflarla yapay zeka uygulaması vasıtasıyla birleştiriliyor. Büyük kısmı bakımsızlıktan yıkılan tarihi yapı, bu yıl ibadete açılacak.

Çöplük olarak kullanılmış

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, "Maalesef 1896'daki yangından sonraki 123 yılda harabeye dönüşmüştü. Hatta arşivlere baktığımızda 1920-40'lar arasında buranın şehrin çöplüğü, tuvalet olarak bile kullanıldığı ve çok kötü durumda olduğu görülüyor. Yapı ciddi şekilde deforme olmuştu" şeklinde konuştu.

125 yılda büyük kayıp

Caminin bugünlere kadar ayakta kalan kısımlarının ise Vakıflar tarafından 1970'lerde onarım yapıldığı için olduğunu...