05 / 05 / 2024

Kaleiçi tarihi yapı

Kaleiçi tarihi yapı

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği ödemeleri yapıldı mı? 2022 mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı?

Mazot ve gübre desteği ödeme tarihi için son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki Mazot ve gübre desteği ödemeleri yapıldı mı? 2022 mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Çiftçiler hemen bakın! 

İslam Memiş, gram altında rekor beklediği tarihi verdi! Çok az süre kaldı

Altın fiyatlarında yeni gelişme. Piyasa uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına rekor beklediği tarihi ve alım fırsatı yapılacak tarihi açıklayarak uyarılarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

TMMOB Kanal İstanbul için yapılan ihaleye iptal davası açtı!

TMMOB ve bağlı odalar tarafından İstanbul projesi güzergahında kalan tarihi iki köprünün taşınması işi için yapılan ihale için yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle dava açıldı...

Hasankeyf'teki tarihi yapılar yeni yerlerine taşınıyor!

Suların altında kalması beklenen tarihi yerleşim yeri Hasankeyf'te hazırlıklar tamamlanıyor. Tarihi yapılar yeni yerlerine taşındı. Bölge halkı, yeni evlerine yerleşmek için gün sayıyor.

TOKİ Adıyaman Merkez Petrol 2019 kura çekilişi tarihi!

TOKİ Adıyaman Merkez Petrol 2019 kura çekilişi tarihi haberimizde yer alıyor. Peki Adıyaman Merkez Petrol 2019 TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak? İşte TOKİ Adıyaman Merkez Petrol 2019 kura tarihi 2019 detayları...

TOKİ Erzurum Aziziye Gezköy 2019 kura çekilişi tarihi!

TOKİ Erzurum Aziziye Gezköy 2019 kura çekilişi tarihi haberimizde yer alıyor. Peki Erzurum Aziziye Gezköy 2019 kura çekilişi ne zaman yapılacak? İşte Erzurum Aziziye Gezköy 2019 kura tarihi 2019 detayları...

Antalya Kaleiçi'ndeki 20 yapı yıkılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu kapsamında imar planına göre yıkılması uygun görülen 129 yapı incelendi. 20'si hakkında yıkım kararı alındı.

Ordu'daki tarihi yapılar korunuyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede bulunan tarihi yapılar koruma altına alındı. Selimiye Mahallesi'ndeki tarihi konağın turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 2018!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile yönetmeliğin yürürlük tarihi ertelendi..

Kaleiçi tarihi yapı Haberi

Kaleiçi tarihi yapı

Antalya'nın tarihi Kaleiçi bölgesinde geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştüren mahalle muhtarı Ali Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Anadolu Ajansı'ndan Zehra Tekeci'nin haberine göre; çocukluğu Perge Antik Kenti'nin bulunduğu mahallede geçen 67 yaşındaki Kahraman, Kaleiçi'nde 30 yıl önce esnaflık yapmaya başladı.

Kaleiçi'nin tarihi konaklarını sıklıkla ziyaret gerçekleştiren ve araştıran Kahraman, 1998 yılında Rum mimarisiyle -inşa edilmiş, "Binbirler Konağı" olarak bilinen, içinde tarihi su kuyusu bulunan 10 odalı yapıyı satın aldı.
Kahraman, yapıldığı günden beri ev olarak kullanılan, taş duvarları, orijinal kapı ve zemin döşemeleriyle ilgi çeken yaklaşık 200 yıllık tarihi yapıyı, butik otele dönüştürerek turistlerin ziyaretine açtı. Mahalle sakinlerinin ve ailesinin isteği üzerine konağın olduğu Kılıçarslan Mahallesi'nde seçimlere...