17 / 05 / 2024

kalkınma bakanı cevdet yılmaz faiz açıklaması

kalkınma bakanı cevdet yılmaz faiz açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bugün açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Bakan Yılmaz, "Biz genel politika olarak faizlerin düşmesinden yanayız. Bunun da güven ve istikrar ortamında sağlanabileceğini biliyoruz" dedi...

Bakan Uraloğlu: ‘Kalkınma Yolu’nda imza ekim ayında atılabilir’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin önderlik ettiği “Kalkınma Yolu” projesine yönelik son gelişmeleri paylaştı. Projenin genel anlamda hazır olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, ilk imzaların ekim ayında atılabileceğini söyledi.

Çiftçiler dikkat! Bakan Kirişçi duyurdu: Kırsal kalkınma destekleri artıyor! 

Kırsal Kalkınma Programı kapsamında destekler tam gaz devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) sunulan proje başvurularında talep edilen destek tutarının yaklaşık 8,3 milyar TL olduğunu belirtti.

Çiftçilerin beklediği haber geldi! Kırsal kalkınma projelerine verilecek hibe desteği resmen açıklandı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kırsal kalkınma destekleri kapsamında 695 projeye 205 milyon lira hibe desteği verileceğini duyurdu! İşte tüm detaylar...

Bolivya Kırsal Kalkınma Bakanı Characayo arazi yolsuzluğu nedeniyle gözaltına alındı! 

Bolivya Kırsal Kalkınma Bakanı Edwin Characayo, bir arazi için rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Berat Albayrak: Kalkınma Fonu girişimcilerimizin ve yatırımcılarımızın hizmetine sunuldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bölgesel kalkınma, teknoloji ve inovasyon alanlarına destek vermeyi hedefleyen Kalkınma Fonu'nun girişimcilerin ve yatırımcıların hizmetine sunulduğunu duyurdu.

Kalkınma Bankası, yatırımlara kaynak sağlayacak!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Kalkınma Bankasını yeniden yapılandırdıklarını belirterek, "Kalkınma Bankası, yapılacak yatırımlara uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak sağlayacak." dedi.

Doğu ve Güneydoğu yatırımlarını Kalkınma Bakanlığı koordine edecek!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik teşviklerde destek mekanizmasının uygulamasını Kalkınma Bankasına yaptıracaklarını, Kalkınma Bakanlığının da koordinasyon görevini yürüteceğini bildirdi.

Doğu'da yatırım ve kalkınma hamlesi sevindirdi!

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki vatandaşları sevindirdi.

Niğde Çiftehan Kür Parkı ne zaman tamamlanacak?

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Çiftehan Kür Parkı Projesini meclise taşıdı. Gürer, hazırladığı soru önergesini Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a iletti..

Terör mağduru esnafın kredi bakiyesi 345 milyon lira!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör olayları nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkarların kredi borçlarının bir yıl erteleneceğini anımsatarak "Söz konusu dört ilde 8 bini aşkın esnafımıza ait 345 milyon lira civarında kredi bakiyesi bulunmaktadır." dedi

Bingöl Ilıcalar'a yapay gölet yapılacak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kamulaştırma işleminin onaylandığını, proje ile 1200 dekar araziye su temin edileceğini söyledi.

GAP enerji merkezi oluyor!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, insan odaklı kalkınmada "kapsayıcılık" kavramını ön plana çıkardıklarını belirterek, kalkınma amaçlı 8 bin projeye kaynak aktaracaklarını söyledi.

Sur'da koruma amaçlı imar planı yapılacak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Sur'a özel bir anlayışla yaklaşıyoruz. Sosyal, ekonomik, tarihi, kültürü, geleneği esas alan bir imar çalışması yürütmek üzere hareket ediyoruz." dedi.

kalkınma bakanı cevdet yılmaz faiz açıklaması Haberi

kalkınma bakanı cevdet yılmaz faiz açıklaması


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Biz genel politika olarak faizlerin düşmesinden yanayız. Bunun da güven ve istikrar ortamında sağlanabileceğini biliyoruz" dedi.


Yılmaz, A Haber televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Programda, bugün açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, söz konusu rakamın tahminlerin biraz üstünde olduğunu söyledi. 


Yılmaz, alınan tedbirler ve uygulamalarla enflasyon rakamlarının düşeceğini belirterek, "Bu yıl (enflasyon oranı) ortalamasının bu rakamlardan oldukça düşük düzeyde gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi.


Döviz kurunun tahmin edilebilir bir rakam olmasını, belli aralıklar içinde dalgalanmasını önemsediklerini kaydeden Yılmaz, bunun üretici ve tüketici açısından büyük önem taşıdığına işaret etti. 


Yılmaz, faiz oranlarına ilişkin de "Biz genel politika olarak faizlerin düşmesinden yanayız. Yatırımcılar ve üretimciler ile büyüme açısından da düşmesinden yanayız. Bunun da güven ve istikrar ortamında sağlanabileceğini biliyoruz. Türkiye'nin bu siyasi...