14 / 05 / 2024

Kalkınma için inşaat sektörü

Kalkınma için inşaat sektörü

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Başkan Yardımcısı Aydın Uslupehlivan ve ilgili birim müdürleri ile birlikte Adana Müteahhitler Birliği'nin yemeğine katıldı. Adana'nın kalkınabilmesi için inşaat sektörünün önün açılması gerektiği belirtildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

Çiftçiler müjde: Hayvansal üretim için kredi desteği geliyor! Kırsal kalkınma projeleri için harekete geçildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma için yeni projeler hazırlığına başladı. Bu kapsamda hayvansal üretim için kredi desteği arttırılacak. 

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi Holding'ten iş birliği: Sürdürülebilir kalkınma için Mutabakat Anlaşması imzalandı!

BAE şirketi Alpha Dhabi Holding ile Limak arasında, Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörleri de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Stresli bir süreçten keyifli taşınma deneyimi için 10 Adım!

Taşınma süreci herkes için stresli bir deneyim olabilir. Ancak doğru planlama ve hazırlık ile bu süreci keyifli hale getirebilirsiniz. İşte size 10 adımda sorunsuz bir taşınma için ipuçları...

EPDK afet bölgesi için yeni kararı duyurdu! Bedel alınmayacak!

11 ili etkisi altına alan ve büyük can kayıplarına sebep olan Kahramanmaraş depreminin akabinden deprem bölgesinin kalkınması için çabalar tüm hızıyla devam ediyor. EPDK tarafından yapılan açıklama OHAL süresi boyunca geçerli olacak kararları duyurdu.

Çiftçinin gözü bu haberde! Mazot ve gübre desteği için kritik gün! Son dakika!

Çiftçiler merakla mazot ve gübre desteğinin ne zaman yatacağını araştırıyor. Devletin çiftçiye tarımın kalkınması için belli bütçe ayırması sevinçle karşılanmıştı. Peki Mazot ve gübre desteği hesaplara ne zaman yatacak? Pancar ödemeleri ne zaman yatacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yeşil kalkınma için 12 hedef!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gelecek dönemde yapacakları 12 maddelik hedeflerini açıkladı. İşte Bakan Kurum'un o açıklamaları...

İnşaat sektörünün gözü Fiyat Farkı Kararnamesi’nde!

Kamu müteahhitleri yeni senenin ilk günlerinde TBMM’de görüşülecek Fiyat Farkı Kararnamesi’ne odaklandı. Kovid-19 salgınıyla girdi maliyetlerinin yüzde 200 yükseldiği inşaat sektörünün temsilcileri, tatmin edici bir kararname çıkmasını umut ediyor.

İMSAD ve ÇEDBİK STK’ların kalkınabilmesi için bir araya geldi! 

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD be ÇEDBİK, Avrupa Birliği Başkanlığı ile hayata geçirilen  ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar Projesi Eğitimleri’ için online toplantı gerçekleştirdi. 

Kalkınma için inşaat sektörü Haberi

Kalkınma için inşaat sektörü

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'nın da kalkınabilmesi için inşaat sektörünün önün açılması gerektiğini söyledi. Açılış konuşmasını yapan Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli göç ve çarpık kentleşmeye vurgıı yaparak Seyhan'ın birçok sorunu olduğunu ve bu sorunların çözüm ortağı olmak istediklerini söyledi. Gürsesli. "Biz bugün burada Seyhan Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karaları ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bugün burada toplanmamızın sebebi müteahhitlerin sorunlarını Belediye Başkanımıza iletmektir. Adana büyük bir kent sorunları da büyük. Adana'nın en büyük sorunlarından bir tanesinde göçtür. En büyük göçüde Seyhan ilçesi almaktadır. Göç nedeni ile çarpık kentleşme ortaya çıkmıştır. Önceki siyasiler bu çarpık kentleşmede oturanlara iskan vermişlerdir. Kentli olmak başka bir Şeydir. Şöyle bir bakıldığında Adana da kimse güneye gitmek istemiyor, hep kuzeye göç etmek istiyor....