04 / 05 / 2024

kalyon inşaat KKTC İçme Suyu Temin Projesi

kalyon inşaat KKTC İçme Suyu Temin Projesi

Deniz geçişi kısmı Kalyon İnşaat tarafından üstlenilen “Hayat Hattı” projesi ile su kaynakları bakımından kısıtlı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temiz su ihtiyacı gideriliyor.

Suudi Arabistan'ın  en büyük şirketinden Kalyon İnşaat'a ortalık teklifi!

Suudi Arabistan’ın en büyük şirketlerinden biri olan NEOM, Kalyon İnşaat’a ortaklık teklif etti. Kalyon İnşaat, global şirket oluyor...

Kalyon İnşaat, Romanya’da üstlendiği boru hattının inşaat projesine başladı!

Kalyon Holding Romanya’da üstlendiği doğalgaz boru hattı projesinde inşaata başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türk müteahhitlik firmaları her zaman kazan-kazan şeklinde iş yapmıştır. Devletler arasındaki ilişkilerimiz de böyle” diye konuştu.

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul'a lüks outlet AVM açılıyor! Kalyon İnşaat ile İtalyan markası RDM Group Fingen düğmeye bastı!

Kalyon İnşaat ile İtalyan lüks tasarım outlet markası RDM Group Fingen, İstanbul’da lüks outlet AVM açıyor. İşte ayrıntılar...

Rekabet Kurulu'ndan Cengiz ve Kalyon İnşaat'a onay çıktı! İki patron o işten çekildi

Rekabet Kurulu, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ ve Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulan İstanbul Grand Airport’taki (İGA) hisselerinin Cengiz Holding ile Kalyon Holding'e devrine onay verdi.

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

Trabzon Şehir Hastanesi'nin 1.1 milyar TL'lik ihalesini Kalyon İnşaat aldı!

Trabzon Şehir Hastanesi'nin yapımı için yaklaşık 1.1 milyar TL'lik ihaleyi Kalyon İnşaat kazandı. İmzalanan sözleşmeye göre hastane inşaatının 2023'ün başına kadar bitirilmesi planlıyor.

KKTC Acil Durum Hastanesi inşaatında sona geliniyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) inşaatı devam eden KKTC Acil Durum Hastanesi'ni ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Acil Durum Hastanesi inşaatında son durum ne? 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, inşaat çalışmaları devam eden Acil Durum Hastanesi'nin inşaat alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Kalyon İnşaat Mali’ye metrobüs hattı yapacak!

Kalyon Holding, Mali'nin başkenti Bamako'ya metrobüs hattı inşa etmek için harekete geçti. Şirket Mali yönetimiyle Bamako'da 18 duraklı metrobüs hattının inşa edilmesine dair mutabakat muhtırası imzaladı...

Kalyon inşaat Nevbahar Üsküdar projesi!

Kalyon inşaat Nevbahar Üsküdar projesinde ön talepler toplanıyor. İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar merkezde inşa edilen projede 4 blokta 188 konut ve 120 ticari alan bulunuyor. 

Kalyon İnşaat'tan Beykoz'a 553 villa!

Beykoz Dereseki’de hayata geçirilecek olan 553 villayı 3. havalimanı projesini de yürüten Kalyon İnşaat yapacak.

KKTC’de turizm bölgesine huzurevi inşaatı!

KKTC’nin Lapta ilçesinde mavi bölge olarak bilinen turizm bölgesinde huzurevi inşaatına başlanılıyor. Otellerin olduğu arazi üzerinde yapılacak huzurevi tartışmalara konu oldu. 

kalyon inşaat KKTC İçme Suyu Temin Projesi Haberi

kalyon inşaat KKTC İçme Suyu Temin Projesi

Deniz geçişi kısmı Kalyon İnşaat tarafından üstlenilen “Hayat Hattı” projesi ile su kaynakları bakımından kısıtlı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temiz su ihtiyacı gideriliyor. Açılışı 17 Ekim 2015’te gerçekleştirilecek proje ile Kalyon İnşaat dünyada bir ilki gerçekleştirdi: Deniz yüzeyinin 250 m altında ve 80 km uzunluğunda askıda polietilen boru hattı.


Kalyon İnşaat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına su kaynağı sağlamak üzere hazırlanan “KKTC İçme Suyu Temin Projesi”nde Türk mühendislerinin bilgi, deneyim ve gücünü ortaya koydu. Su ihtiyacının hemen hemen tamamını yeraltı su kaynaklarından karşılayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Türkiye’den yılda 75 milyon metreküp su iletilecek olan projenin en önemli kısmı olan deniz geçişi için Türk mühendisleri, deniz içerisinde askıda boru geçişi planlayıp uyguladılar. Dünyada bir ilk olan proje ile ülkemiz,...