04 / 08 / 2024

Kamu binaları asansör bakımı

Kamu binaları asansör bakımı

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer ve personeli, gelen sorular üzerine son günlerde sıkça yaşanan asansör kazaları ve asansör denetimleri konusunda platform üyelerine bilgi verdiler.

Kamu binaları ve hastaneler sismik izolatör teknolojisiyle depreme karşı daha dirençli olacak! 

Gölcük'te yapılan yeni kamu binaları ve hastaneler, sismik izolatör teknolojisiyle daha dirençli hale getiriliyor.

Kamu binalarının depreme dayanıklılığı artırılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılması mecliste!

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılmasına yönelik çalışmalar ve belirlenen deprem toplanma alanlarının yerlerleri meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bağcılar'da 1466 asansör mühürlendi! 

Bağcılar'da kamu kurumları, okul, hastane, ibadethane, iş yeri ve konutları kapsayan 3 bin 64 asansöre kontrol yapıldı. Kontrol sonucunda bin 466 asansör mühürlenerek hizmet dışı bırakıldı. 

Mustafa Gültepe: Atıl kamu binalarını istiyoruz!

Geçen yıl, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) başkanlığına seçilen Talu Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Mustafa Gültepe’nin en önemli projelerinde biri Anadolu’daki atıl kamu binalarını alıp burada ileri teknoloji hazır giyim üretimi yapmak.

Ankara'daki kiralık kamu binaları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara'daki kiralık kamu binalar hakkında soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Eski Van şehrinde 'kamu binaları' gün yüzüne çıkarıldı!

Eski Van şehrindeki yapıların yeniden ayağa kaldırılması ve turizme kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen kazılarda, Osmanlı dönemi mimarisiyle ilgili kamu binaları bulundu.

TOKİ kamu binalarının yeniden inşası için göreve hazır!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde zarar gören kamu binalarının yeniden inşası için göreve hazır olduklarını bildirdi.

Kamu binaları depreme dayanıklı hale getirildi!

Olası Marmara depreminde okul, hastane ve afet yardımıyla koordinasyonunu sağlayacak can damarı kamu binaları, İSMEP projesiyle depreme dayanıklı hale getirildi. 10 yılda 3 milyar TL yatırımla 3 milyon kişi kurtarıldı. Bin 257 bina yeniden inşa edilerek hizmete kazandırıldı.

Bursa'da kamu binaları kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa ve ilçelerinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, özellikle kent merkezinde bulunan depreme dayanıksız kamu binalarının göz ardı edilmesi tedirginliği artırıyor.

Otis Türkiye, prestijli binalar için asansör üretiyor!

Türkiye’nin en fazla asansör ihraç eden firması Otis Türkiye; Avrupa’dan, Amerika’ya, Asya’dan Avustralya’ya, Orta Doğu’dan Uzak Doğu’ya kadar geniş bir coğrafyada, çok özel asansör projelerine imza atıyor.

Asansör firmaları yüksek bina teknolojisine yöneliyor!

Yüksek binalar söz konusu olduğunda ise en önemli konulardan biri güvenli asansörler. Binalar her geçen gün daha da yükseğe ulaşırken büyük asansör firmaları da yüksek teknolojiye yükleniyor.

Eski binaya asansör yapılır mı?

Bina giriş katından itibaren bu kat ile birlikte 4’den fazla olan konut binalarında, bodrumda iskan edilen katlar dahil tüm katlara hizmet veren asansör yapılması zorunlu oluyor. Peki, eski binaya asansör yapılır mı?

Kamu binaları asansör bakımı Haberi

Kamu binaları asansör bakımı



Muğla Hür Düşünce Platformu’nun aylık toplantısına konuk olan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer ve personeli, gelen sorular üzerine son günlerde sıkça yaşanan asansör kazaları ve denetimleri konusunda platform üyelerine bilgi verdiler. Müdürlük yetkilileri, belediyelerin A tipi muayene kuruluşları ile yasal zorunluluk olan protokole yanaşmadıkları ve otellerde denetim yapamadıklarını söylerken, geçen ay yapılan denetimlerde kendi hizmet binaları dahil 9 kamu kurumunun asansörünün mühürlendiğini açıkladılar.


BELEDİYELER PROTOKOLE YANAŞMIYOR

Muğla Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Makine Mühendisi ve Muğla’nın tek denetim memuru olan Makine Mühendisi Nebahat Sucu, asansör bakım ve işletme yönetmeliğinin bakanlıkları tarafından İçişleri Bakanlığına protokol ile devredildiğini söyledi. Sucu, İçişleri Bakanlığı’na bağlı belediyelerin de A tipi muayene kuruluşu ile bakım protokolü imzalaması gerektiğini, fakat Muğla’daki birçok belediyenin bu protokolü...