20 / 05 / 2024

Kamu hizmetleri

Kamu hizmetleri

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Ulusoy bugünkü köşe yazısında kamu hizmetlerinde, mega projelerde ve birçok yatırımlarda verginin önemini anlattı. İşte o yazı...

E-Bordro Ocak 2023 sorgulama ekranı açıldı Zamlı maaşlar e-Devletten görülebilecek!

Milyonlarca memurun merak ettiği Ocak 2023 maaş bordrosuna e devletten ulaşılabilecek. Bir çok kamu hizmetleri için tek bir  erişim imkanı sağlayan e-Devlet kapısı üzerinden memur maaşları e-Bordro ile görülebilecek.

Azerbaycan inşaat ihalelerine Türkiye modeli!

Azerbaycan Bakanlar Kurulu İnşaat, Şehircilik ve Kamu Hizmetleri Daire Başkanı Feyruz Mustafayev, ülkede yapılacak olan inşaat ihalelerinde Türkiye'ye öncelik tanınacağını söyledi. 

Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanı mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'ne ayrılacak finansman ile yapılabilecek kamu hizmetleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kamu Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu yapılarına ilişkin her türlü yapım işlerine ait denetim hizmetlerinin yürütülmesinde uygulanacak usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Türkiye'ye 2030'a kadar yılda 70 milyar dolar yatırım yapılacak!

Türkiye'de 2030 yılına kadar gayrimenkul sektörüne yüzde 40 oranında yatırım yapılması planlanıyor. Gayrimenkul sektörünün dışında en büyük desteği ise kamu hizmetleri görecek. İşte detaylar...

Muratpaşa falez bandında otel ya da konuta izin verilmeyecek!

Açıklamada Türkiye'de hemen hemen bütün belediyeler için, gelir kaynaklarından birinin gayrimenkul satışları olduğu belirtilerek Antalya'da da bu durumun, kamu hizmetleri için tüm belediyelerin sıkça başvurdukları bir yöntem olduğu ifade edildi.

Mihail Men: Türk inşaat şirketlerinin projelere katılımını engelleyeceğiz!

Rusya Bayındırlık ve Kamu Hizmetleri Bakanı Mihail Men, "2016 yılının başından başlayarak Türk şirketlerinin Rusya'daki inşaat sektöründeki katılımlarını minimize edeceğiz" açıklaması yaptı.

İzmir'de kamu hizmetleri için arazi bulmak zor!

Tüm büyük kentlerde olduğu gibi İzmir'de de en büyük sorun, kamu hizmetleri için gerekli projelerin yapılacağı arazi bulmak. Çöp bertaraf tesisi, stadyum, park, hastane ve hatta mezarlık yeri için arazi bulma konusunda büyük sıkıntılar var.

Rusya, Türkleri inşaat sektöründen çıkaracak mı?

Rusya İnşaat ve Kamu Hizmetleri Bakanı Mihail Men, “Rus uçağının vurulması sonrası, Rus inşaat sektöründe Türk projelerine verilen her tür destek gözden geçirilecek. " dedi.

Düzce Belediyesi 2016 bütçesinin yüzde 55'i kamu hizmetlerine!

Düzce Belediyesi’nin 2016 yılı içinde yapmayı planladığı hizmetlerin fonksiyonel sınıflandırmasında ‘Genel Kamu Hizmetleri’ ilk sırada yer aldı. 214 Milyon liralık bütçenin yüzde 55’i olan 118 Milyon lira bu bölümde kullanılacak.

Pendik Hükümet Konağı tamamlandı!

Pendik Hükümet Konağı tamamlanarak hizmet vermeye başladı. ilk olarak Kaymakamlık, Tarım İlçe Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü taşınırken, bir ay içinde diğer birimlerin de yerleşmesiyle kamu hizmetleri tek çatı altında toplanacak.

Rusya'da 2015 yılında konut satışları yüzde 15 düşecek!

RUSYA İmar, Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı, 2015'de konut inşaatında yüzde 15, mortgage kredi kullanımında da yan yarıya düşüş olmasını beklediklerini açıkladı..

Rusya'da konut inşaatı 2015'te düşecek!

RUSYA İmar Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı. 2015'de konut inşaatında yüzde 15 mortgage kredi kullanımında da varı yarıya düşüş olmasını beklediklerini açıkladı.

Kamu hizmetleri Haberi

Kamu hizmetleri

Modern devlet anlayışı içinde toplumsal (ortak-kamusal) ihtiyaçlar her geçen gün artmaktadır. Bu ihtiyaçları karşılayan kamu hizmetlerini üretebilmek için de devletin harcama yapma ve bu harcamaları finanse edecek yeterlikte gelire ihtiyaç vardır.


Parasız eğitim ve sağlık için vergi geliri gerektiği gibi; yeterli düzeyde ve kalitede güvenlik, adalet ve savunma hizmeti sunulması için de vergi geliri son derece önem taşımaktadır.


Havaalanından-köprüye, İzmir-Körfez geçiş otoyolundan-denizin altından tüp geçit projesine, barajından-yoluna, suyundan-elektriğine kadar her şeyin vergilerle finanse edildiğinin farkındayız herhalde.

Doğrusu bir yandan bütün kamu hizmetlerini hızlı, kaliteli ve yeterli düzeyde olmasını talep etme, diğer yandan olabildiğince vergiden kaç(ın)ma çelişkisini yaşıyoruz yıllardır.


Açıkçası, toplum olarak kamu hizmetlerinin üretilebilmesi için vergi verilmesinin zorunluluğunu (tabii ki ödeme gücü olanları kastediyoruz) bir türlü içselleştirememişiz. Maliye jargonu ile söylersek, “bedavacılık sorununu”...