25 / 07 / 2024

Kamu idareleri malları nasıl devredilir

Kamu idareleri malları nasıl devredilir

Kamu idarelerine ait taşınmazların devri nasıl gerçekleşiyor? Kamu idarelerine devredilen taşınmazlar, ne kadar kullanılabiliyor? İşte Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmelik maddeleri...

Sayıştay’dan İZBETON’a uyarı! İhalesiz kentsel dönüşüme geçit yok!

Kamu idareleri ve sosyal güvenlik kurumlarının ekonomik gelir ve giderlerini inceleyen Sayıştay, İzmir'deki belediyelere ilişkin 2022’ye ilişkin olan raporunu paylaştı. Sayıştay, bu kapsamda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı faaliyet yürüten İZBETON’un raporunu da açıkladı.

Son dakika! Kamu personeline tam 2,6 trilyon TL ödeme yapılacak!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri personeline gelecek sene 2,6 trilyon TL nakdi ödeme planlanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 2024 bütçesinden personel giderleri için en büyük pay, 790,1 milyar TL ile Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrıldı.

Adalet Bakanı Tunç  duyurdu! Hacizli malların satışında yeni dönem başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yedieminlerde bulunan ve icra hukuku kapsamında, artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan mahcuz malların tasfiyesini taraf menfaatini ve kamu yararını gözeterek çözüme kavuşturduklarını açıkladı.

Kamu çalışanlarına müjde! 1 trilyon lira nakdi ödeme yapılacak!

Genel bütçe kapsamı dahilindeki kamu idareleri personeline önümüzdeki sene toplam olarak 952,3 milyar Türk Lirası nakdi ödeme öngörülüyor. İşte detaylar…

Kamu kurumları gayrimenkullerini elektronik ortamda açık artırmayla satabilecek!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a tabi kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları elektronik ortamda açık artırmayla satılabilecek.

Kamu kurumları gayrimenkulleri elektronik ortamda satılabilecek!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da değişiklik yapılıyor. Yapılacak olan değişiklikle Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a tabi kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları elektronik ortamda açık artırmayla satılabilecek.

Kamu kurumlarına ait 249 bin 514 lojman var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP’li Ömer Fethi Gürer’in sorusu üzerine ülke genelinde kamu idareleri tarafından kullanılan toplam 249 bin 514 adet lojmanın bulunduğunu söyledi.

Mustafa Varank'tan inşaat firmalarına yerli malı kullanın çağrısı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat firmaları, kamu idareleri ve yerel yönetimlere yerli malı kullanmaları çağrısı yaptı.

1999 yılında kamu malları işgal altındaymış!

1999 yılında Sayıştay'ın ''İstanbul İlinde Bulunan Kamu Taşınmazlarının İncelenmesi'' başlıklı değerlendirme raporuna göre, kamuya ait 50 bin dolayındaki gayrimenkulün yarısı işgal altındaymış. İşgalden en fazla Ümraniye nasibini almış.

TOKİ plan yaparsa belediyeye pay düşecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOKİ ve Özelleştirme idaresi gibi kamu idareleri plan değişikliği yaparsa, arsa kamuya ait ise değer artışından belediyelere pay verilmeyecek.

Kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılan taşınmazların bedel tespiti!

Kamulaştırma Kanunu gereğince kimi taşınmaz mallar, kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılabiliyor. Peki, kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılan taşınmazların bedel tespiti nasıl yapılır? İşte 2942 sayılı Kanun esasları..

Balçova Termal Tesisleri'ne İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği talip oldu!

Balçova Termal Tesisleri'ne sürpriz bir talip çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da en çok istediği İl Özel İdaresi mallarından biri olan Balçova Termal Tesisleri'ne İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği talip oldu.

Taşeron işçiye müjde!

Taşeron işçiye müjde “ Taşeronun maaş ve izinlerinin takibi ” düzenlemesi eklenen mevzuata göre taşeron işçinin maaş ve izinleri ihaleyi yapan kamu idareleri tarafından takip edilebilecek...

Kamu idareleri malları nasıl devredilir Haberi

Kamu idareleri malları nasıl devredilir

Kamu idarelerine ait taşınmazların devri!

Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre; özel bir hüküm olmaması durumunda, düzenleyici ve denetleyici kurumlar hariç olmak üzere kamu idareleri, Kanunun 45 inci maddesine göre, mülkiyetlerinde bulunan taşınmazları, görmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinde kullanılacağına ve amacına uygun kullanılmaması halinde geri alınacağına dair tapu kütüğüne şerh konulması kaydıyla bedelsiz olarak birbirlerine devredebilirler.

          

Özel hükümler, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 45 inci maddesine göre, öncelikle uygulanır.

            

Kamu idarelerine devredilen bu taşınmazlar, hizmetin devamı süresince kullanılabilir. Ancak bu taşınmazların devir amacının ortadan kalkması veya amacına uygun kullanılmaması halinde, maliki kamu idaresince geri alınabilir.

             

Devir amacının ortadan kalkması halinde...