06 / 05 / 2024

Kamu idareleri tesisleri KDV muafiyeti

Kamu idareleri tesisleri KDV muafiyeti

KDV Tebliği'nde yapılan düzenlemeye göre, genel ve özel bütçeli kamu idarelerine, il özel idarelerine, belediyelere ve köylere bağışlanan tesislerin inşasına KDV muafiyeti geldi..

Sayıştay’dan İZBETON’a uyarı! İhalesiz kentsel dönüşüme geçit yok!

Kamu idareleri ve sosyal güvenlik kurumlarının ekonomik gelir ve giderlerini inceleyen Sayıştay, İzmir'deki belediyelere ilişkin 2022’ye ilişkin olan raporunu paylaştı. Sayıştay, bu kapsamda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı faaliyet yürüten İZBETON’un raporunu da açıkladı.

Son dakika! Kamu personeline tam 2,6 trilyon TL ödeme yapılacak!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri personeline gelecek sene 2,6 trilyon TL nakdi ödeme planlanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 2024 bütçesinden personel giderleri için en büyük pay, 790,1 milyar TL ile Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrıldı.

Kamu çalışanlarına müjde! 1 trilyon lira nakdi ödeme yapılacak!

Genel bütçe kapsamı dahilindeki kamu idareleri personeline önümüzdeki sene toplam olarak 952,3 milyar Türk Lirası nakdi ödeme öngörülüyor. İşte detaylar…

298 bin kamu binasına yapı kayıt belgesi verildi!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İmar Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sındır, "Okullar, kamu binaları, sağlık, üniversite, eğitim ve kültür tesisleri gibi 298 bin kamu yapısı için yapı kayıt belgesi düzenlenmiş" dedi...

Kamu kurumlarına ait 249 bin 514 lojman var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP’li Ömer Fethi Gürer’in sorusu üzerine ülke genelinde kamu idareleri tarafından kullanılan toplam 249 bin 514 adet lojmanın bulunduğunu söyledi.

Turizm tesisleri için kiralama süresi 10 yıla düşürüldü!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’ te yapılan değişiklik ile günübirlik turizm tesisleri için 20 yıl olan kiralama süresi 10 yıla indirildi...

Mustafa Varank'tan inşaat firmalarına yerli malı kullanın çağrısı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat firmaları, kamu idareleri ve yerel yönetimlere yerli malı kullanmaları çağrısı yaptı.

Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği!

Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu Sosyal Tesisleri Tebliği Resmi Gazete'de!

Kamu Sosyal Tesislerinin İşletilmesine İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, İdareler tarafından işletilen sosyal tesisleri kapsıyor..

İl özel idareleri tarafından spor tesisleri TBMM gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, il özel idareleri tarafından spor tesisi yapılan köylere ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kayseri'deki maliye arsalarına kamu tesisleri yapılacak!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Meclis Kararı ile Mülkiyeti maliye hazinesine ait olan alanların önce belediye mülkiyetine alınarak bu alanlara kamu tesisleri yapılacağını söyledi.

2015 kamu sosyal tesisleri ücretleri!

Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinde kişi başına, günlük 14,85 lira yemek ve 5,85 lira konaklama bedeli alınacak..

Kamu sosyal tesisleri fiyatları belirlendi!

Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinde kişi başına, günlük 14,85 lira yemek ve 5,85 lira konaklama bedeli alınacak.

Kamu idareleri tesisleri KDV muafiyeti Haberi

Kamu idareleri tesisleri KDV muafiyeti

Genel ve Özel Bütçeli Kamu İdarelerine, İl Özel İdarelerine, belediyelere ve köylere bağışlanan tesislerin inşasına ilişkin KDV istisnası getirildi. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

7104 sayılı Kanunla 3065 sayılı Kanunun 13 üncü maddesinin birinci fıkrasına eklenen (k) bendine göre, genel ve özel bütçeli kamu idarelerine, il özel idarelerine, belediyelere ve köylere bağışlanmak üzere yapılan okul, sağlık tesisi ve yüz yatak (kalkınmada öncelikli yörelerde elli yatak) kapasitesinden az olmamak üzere öğrenci yurdu ile çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, bakım ve rehabilitasyon merkezi, mülki idare amirlerinin izni ve denetimine tabi ibadethaneler, Diyanet İşleri Başkanlığı denetimine tabi yaygın din eğitimi verilen tesisler, Gençlik ve Spor Bakanlığına ait gençlik merkezleri ile gençlik ve izcilik...