27 / 05 / 2024

Kamu ihale şartları

Kamu ihale şartları

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) Başkanı Adnan Dalgakıran, Türk ürünlerinin yabancılara göre çok pahalı olmadığını, rekabet edebildiğini belirtti.

Yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanımı teşvik edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında, yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde "yeşil çimento" kullanımlarının teşvik edileceğini bildirdi.

Milli Emlak'tan Mart 2024 fırsatı: 2 ilde bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi kiralıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü iki ilde yer alan bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi için  kiralama ihalesi düzenliyor. İşte yatırımcılar tarafından merakla beklenen o ihale ilanları...

Bahçeşehir 1. Kısım'da 390 milyon TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Başakşehir Belediyesi ihale tarihini duyurdu!

Başakşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir 1.Kısım (Tatarcık) mahallesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. İşte o ihale ilgili detaylar ve tüm şartlar...

Kamu İhale Kurumu 15 uzman yardımcısı alıyor! KPSS'den bu puanı alanlar hemen bakın! Tek tek açıklandı! 

Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından personel alımı ile ilgili detaylar açıklandı. Peki Kamu İhale Kurumu 15 uzman yardımcısı alımı başvuruları ne zaman? İşte detaylar...

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kredi başvuru şartları

İlk evini alacak kişilere 1.20 faizli konut kredisi sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Henüz şartları belli olmayan konut kredi kampanyasının kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. 

Kamuya çalışan müteahhitlere ihale yok

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği ve Diyarbakır TSO’nun toplantısında konuşan TMB Başkanı Erdal Eren, 2024'te kamu kuruluşlarının yeni proje teklif edemeyeceğini, bu sebeple müteahhitlerin kamudan ihale alamayacağını belirtti.

AFAD sürpriz bir kararla 68 personel alacak! Başvuru şartları ve tarihleri belli oldu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı paylaştı. Adaylar müracaatlarını, e-Devlet sisteminde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı'ndan yapabilecek. İşte AFAD personel alımı başvuru tarihleri ve şartlarının detayları..

KPSS Şartı Olmadan 969 Teknisyen Alımı: Başvuru Şartları ve Detaylar Nelerdir?

KPSS şartı aranmadan 969 teknisyen alınacağı duyuruldu. İŞKUR, bu iş ilanıyla ilgili gerekli detayları paylaştı. Belirtilen kontenjan bilgisi, başvuru şartları ve başvuru süreci ile ilgili bilgiler belirtildi. Kamu iş ilanlarında olan bu duyuruyla ilgili bilinmesi gereken detaylar haberin devamında…

Yatırımcılar dikkat: O ilimizde gayrimenkul satış ihalesi gerçekleştirilecek! İşte başvuru şartları ve ihale bedeli

Yatırımcıları merakla ilgilendiren bir ihale daha duyuruya çıktı. Tasfiye Halinde Gıdak Tavukçuluk Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’ne ait olan tarla içinde bir ev, ahır ve samanlık olarak kullanılan alan satışa çıktı.

İŞKUR resmen duyurdu! O kurum 10 kamu işçisi alacak! Başvurular yarın başlıyor! Sakın kaçırmayın

İŞKUR, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin 10 kamu işçisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular yarın başlıyor. İşte başvuru şartları ve gerekli evraklar... 

TÜSEB 120 kamu personeli alacak! En az ilkokul mezunu! Başvuru tarihi belli oldu! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB )  az ilk okul mezunu olmak üzere toplam 120 kamu personel alımı yapacağını açıkladı. TÜSEB personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler? 

İşkur duyurdu! Kamu ve özel hastane personel alımı yapacak! Toplamda 1100 kişi alınıyor! Fırsatı sakın kaçırmayın!

İŞKUR tarafından Kamu ve özel hastane personel alımları yapacağını açıkladı. Özel ve kamu hastanelerine 44 meslek grubunda toplam 1.100 işçi alımı gerçekleştirilecek. Peki başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir? 

Kamu ihale şartları Haberi

Kamu ihale şartları


Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) Başkanı Adnan Dalgakıran, Türk ürünlerinin yabancılara göre çok pahalı olmadığını, rekabet edebildiğini belirterek, "Buradaki sorun ihale şartnamelerinin o ithal ürünlere göre hazırlanmış olması. 50 yıldır buna göre şartnameler hazırlanıyor. Kamunun ihale şartnamelerini yenilemesi gerekiyor." dedi.


Dalgakıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın 7 ayında makine sektöründe yüzde 5 civarında bir büyüme olduğunu, bu büyümenin ihracattan kaynaklandığını dile getirdi.


Sektörün ihracatında da yaklaşık yüzde 5'lik bir büyüme yaşandığı bilgisini veren Dalgakıran, makinede Türkiye'nin en büyük pazarının Avrupa olduğunu kaydetti.


Dalgakıran, sektörün ihracattaki kilogram değerinin 6 dolar olduğunu belirterek, "Almanya'da bu rakam 40 dolarların üzerinde. Bizim bu rakamı 20 dolarlara çekmemiz gerekiyor." dedi.


Bir makinenin daha yüksek katma değerli olabilmesi için elektronik ve yazılım sektörlerinin de gelişmiş olması gerektiğine işaret eden...