04 / 05 / 2024

kamu kurumları taşınmaz kiralama

kamu kurumları taşınmaz kiralama

Konu kurumlarından taşınmazların satışı ve kiralaması için Başbakanlık'a toplam 1.524 başvuru geldi. Bu başvuruların sadece yüzde 1'i reddedildi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Kamu kurumları kira derdinde!

TBMM'ye sunulan Yeni Koronavirüs (covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun Teklifi ile kamu kurumları taşınmazlarından 1 yıl kira alınmaması planlanıyor...

Kamu kurumlarının mülkiyetlerindeki ve tahsisli kullandıkları taşınmazlar TBMM'de!

Kamu kurumlarının mülkiyetlerindeki ve tahsisli kullandıkları taşınmazlara dair işlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlakçılardan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde revizyon beklentisi!

Ticaret Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile emlak danışmanlara yetki belgesi uygulaması şartı getirildi. Yönetmelikte yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle sektörde faaliyet gösteren kişi ve kurumlar tarafından revizyon yapılması isteniyor.

Manisa'da depremde zarar gören kamu kurumları onarılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, depremle sarsılan Akhisar ve Kırkağaç’ta, zarar gören kamu kurumlarını onarıyor.

Kamu idarelerinin taşınmaz kiralamalarına ilişkin genelge!

Kamu idarelerinin taşınmaz kiralamalarına ilişkin genelge, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.Genelgeye göre Kamu idarelerinin taşınmaz kira bedelleri TÜFE'nin on iki aylık ortalamalara göre belirlenecek. 

TMSF borcunun taşınmaz ile kapatılması kurumlar vergisi istisnası!

Ülkemiz şirketlerinin borç ağırlıklı bilançoları olduğu hepimizin malumu. Hatta son günlerde özel sektör borcunun ne kadar yüksek olduğu her kesimde konuşuluyor. Peki, TMSF borcunun taşınmaz ile kapatılması nasıl oluyor?

Kiralanmış taşınmazın satışında KDV istisnası!

Taşınmaz ticareti ve kiralanmasıyla uğraşan kurumların bu amaçla ellerinde bulundurdukları değerlerin satışından elde ettikleri kazançlar istisna dışında tutuluyor. 

8 bin 600'ü aşkın kamu taşınmazı satışa hazırlanıyor!

Yüzlerce kamu taşınmazı için ihaleye çıkıldı, 8 bin 600’ü aşkın taşınmaz ise satışa hazırlanıyor. Tarım arazilerindeki mülkiyet sorunları çözüldü. 2/B arazilerini kullananlara ödemeler için ek süre verildi... 

Antalya'da 10 ayrı kamu taşınmazı tahsis edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'da 1250 ek yatak kapasitesiyle birlikte Alanya'da 18 delikli golf tesisi ve Belek'te turizm amaçlı spor tesisi yapımının öngörüldüğü 10 ayrı kamu taşınmazını tahsise çıktı.

Kamu kurumlarının kira maliyeti yüzde 72 arttı!

Maliye Bakanlığı’nın verileri kamu kurumlarının hizmet binaları ve taşıtlarına ödedikleri kira bedellerindeki yükselişi ortaya koydu. Hizmet binası kiraları yüzde 72, taşıt kiraları yüzde 30 arttı.

Kamu kurumları İstanbul Finans Merkezi'ne taşınıyor!

Kamu kurumları kendi hizmet binalarına taşınmaya hazırlanıyor. TOKİ, EPDK, KİK ve BOTAŞ için de hizmet binası inşa edecek. İstanbul Finans Merkezi’nde de bir çok kamu kuruluşu için bina yapılacak.

TSKB Gayrimenkul Nova Taşınmaz Değerleme ile anlaştı!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Nova Taşınmaz Değerleme ile anlaştı.

kamu kurumları taşınmaz kiralama Haberi

kamu kurumları taşınmaz kiralama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurumlarının ellerindeki taşınmazların satışı ve kiralaması için Başbakanlık'tan izin almayı zorunlu kılıyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın açıklamasına göre, kamu kurumlarından satış ve kiralama için Başbakanlık'a toplam 1524 başvuru geldi. Bu gelen başvuruların yüzde 77'sine olumlu yanıt verildi. Ancak yüzde 1'i geri...