22 / 05 / 2024

Kamu kurumlarının özelleştirilmesi

Kamu kurumlarının özelleştirilmesi

Meclis’e sunulan yasa tasarısı ile kamu kurumları, kamuya gelir elde etmek veya diğer bir gerekçe ile de satılıp, gelir elde edilebilecek..

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

TMMOB açıkladı! 530 bin kamu binasının envanteri maalesef yok!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir sene geçerken TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nın hazırladığı rapora göre, Türkiye'deki 530 bin kamu binasının envanterinin olmadığı belirtildi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan dönüşüm açıklaması: Kamu kurumları birlikte çalışmalı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm ve depreme dikkat çekerek kamu kurumlarının birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Kamu kurumlarına tam 31 bin 378 kişi alınacak! KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları aman kaçırmayın!

Eylül ayı ile beraber pek çok kişi tarafından merakla beklenen personel alımları da hızlandı. Paylaşılan detaylara göre, kamu kurumlarına tam 31 bin 378 kişinin alınacağı belirtildi. KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları sakın kaçırmayın...

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına yollanan genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Sert yükseliş! Kamu bankalarının bireysel kredi faizlerinde deprem!

Merkez Bankası faiz artırımı kamu bankalarının konut ve tüketici kredisi faizini sert etkiledi. İşte detaylar...

Bu kamu kurumlarında personel alımı başladı! Haziran ayı kamu personel alım ilanları için tıklayın!

Ülkenin çeşitli kamu kurumlarında personel alımları devam ediyor.  Haziran ayı için memur personel alımı için bu kurum da ilan verdi. Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler ve iş arayanlar için bu haber müjde verici nitelikte. 

Kamu kurumlarına 10 bin 871 personel alınacak! 2023 kamu personeli alımları tek tek açıklandı! Başvuruları kaçırmayın!

Kamu kurumlarına 10 bin 871 personel alınacağı açıklandı. Peş peşe yayımlanan ilanlarda alımlarla ilgil detaylar belli oldu. Peki hangi kamu kurumları personel alacak?

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Orman Genel Müdürlüğü tam 54 şehirde KPSS şartsız daimi personel alacak! Başvurular başladı! Sakın kaçırmayın! 

İş arayanlar kamu kurumlarının KPSS şartsız personel alım ilanlarını da arama motorlarında sık sık araştırıyor. Orman Genel Müdürlüğü tam 54 şehirde KPSS şartsız personel alacak...Başvurular başladı... Sakın kaçırmayın...

Orman Genel Müdürlüğü 54 ilde KPSS şartsız işçi alımı yapacak! Bu tarihleri sakın kaçırmayın! 

Kamu kurumlarının KPSS şartsız personel alım ilanlarını araştıranlar için son dakika müjdesi geldi. Orman Genel Müdürlüğü tam 54 ilde KPSS şartsız işçi alımı yapılacak! Bu tarihleri sakın kaçırmayın...

Bu promosyon çok konuşulacak! Maaş promosyonlarında ortalık kızıştı! Kim kaç lira promosyon alıyor? Hemen bakın!

Polis maaş promosyonunda ortalık kızıştı. Günlerdir gündemden düşmeyen polis promosyonları için yetkililerden peş peşe açıklamalar geliyor. Kamu kurumlarının yüksek promosyonları Emniyette tepkiyle karşılandı. Peki kim kaç TL promosyon alıyor? Bu promosyon çok konuşulacak! Hemen bakın! 

Bu iddia yeri göğü inletecek! Finansal kurumların yüzde 76'sı 2025 yılına kadar kripto kullanacak!

Ripple'ın ödemeler için blok zinciri kullanmakla ilgilenen finansal kurumların yüzdesini araştıran yeni bir raporu, bunların dörtte üçünden fazlasının 2025 yılına kadar kripto para birimi kullanmayı planladığını gözler önüne serdi.

Kamu kurumlarının özelleştirilmesi Haberi

Kamu kurumlarının özelleştirilmesi

Hükümetin 24 yıldır ekonomide verimliliğin artırılması ve kamu giderlerinin azaltılması amacıyla uyguladığı özelleştirmede yeni düzenleme yapıldı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre Meclis'e sunulan tasarıya göre ekonomik verimliliğine bakılmadan her şey özelleştirilebilecek.

Yeni düzenlemeyle kamu kurumları verimli çalışıp çalışmadığına, ekonomiye katkı sağlayıp sağlamadığına, üretim ve istihdam artışı yakalayıp yakalamayacağına bakılmadan satış yapılabilecek. Kamunun elindeki şirketler, gayrimenkuller, mal ve hizmet üretim birimleri, baraj, gölet, otoyollar, hastaneler ve limanlar satışa konu olabilecek.

2003 yılından bu yana 10 liman, 81 santral, 36 maden sahası ve Türk Telekom, Tüpraş, Petkim gibi şirket ve varlıkları özel sektöre satan Hükümet, bu satışlardan toplam 60 milyar dolar gelir elde edildi. 

ÖZELLEŞTİRME YASASINDA AMAÇ MADDESİ DEĞİŞİYOR

 

Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı Vergi Kanunları ile Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Tasarısı ile 4046 sayılı...