02 / 05 / 2024

Kamu özel hastane

Kamu özel hastane

Kalkınma Bakanlığı, yayınladığı kamu özel ortaklığı faaliyetlerine ilişkin raporda, 17 hastane-hastane kompleksi projesinde, sözleşme süresi boyunca ödenecek toplam kira bedelinin 17 miyar dolar olduğunu açıkladı.

İşkur duyurdu! Kamu ve özel hastane personel alımı yapacak! Toplamda 1100 kişi alınıyor! Fırsatı sakın kaçırmayın!

İŞKUR tarafından Kamu ve özel hastane personel alımları yapacağını açıkladı. Özel ve kamu hastanelerine 44 meslek grubunda toplam 1.100 işçi alımı gerçekleştirilecek. Peki başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir? 

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Özel hastane muayene ücretleri ne kadar? İşte ayrıntılı liste

Sağlık problemleri için devlet yerine tercih edilebilen özel hastaneler, hastalardan ücret talep ediyor. Peki özel hastanelerin ücretleri ne kadar? İşte ayrıntılı liste...

Onur İnşaat, Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesini hayata geçirecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Onur İnşaat'ın Ukrayna'daki yeni projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesine Türk imzası' başlıklı yazısı...

Kamu Özel İşbirliği projelerinde müteahhit kefalet veriyor!

Kamu- Özel İşbirliği projeleri son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki, bu dev projelerdeki borç üstleniminden kim sorumlu? Konuya ilişkin merak edilen soruları YAK Avukatlık ortakları yanıtladı.

Son iki yılda açılan kamu hastaneleri meclis gündeminde!

Son iki yılda açılan kamu hastanesi, özel hastane ve eczane sayısı ile yapılan tedaviler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu Özel İşbirliği sözleşmelerinin kapsamı kanunla belirlenecek!

Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinin hazırlık ve uygulamasına ilişkin sözleşmelerin temel çerçevesinin belirleneceği kanun, çeşitli sektörler için yeni tip sözleşmeler hazırlamasına imkan sunacak.

Fahrettin Koca'dan şehir hastaneleri açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastaneleriyle ilgili olarak, "İhtiyaç duyduğumuz ve planladığımız hastane inşaatlarına hem genel bütçeden klasik yolla hem de kamu-özel iş birliği finans yöntemi ile devam etmemizin önünde halen bir engel bulunmamaktadır." dedi.

Yeni şehir hastanesi projesinde kamu-özel ortaklığından vazgeçildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada, iki ayrı grupta hayata geçirilecek olan şehir hastanelerinde kamu-özel ortaklığı modelinin uygulanmayacağını söyledi.

Kamu-özel iş birliği projeleri daha verimli hale getirilecek!

Kamu-özel iş birliği uygulamalarında etkinliği, verimliliği ve ekonomikliği sağlayacak olan yeni bir çerçeve düzenleme yapılacak.

Özel hastane yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Özel hastanelerin tesis, hizmet ve personel standartları, açılmaları, faaliyetleri, kapanmaları ve denetimleriyle ilgili usul ve esaslara ilişkin düzenleme yapıldı...

Türkiye kamu özel iş birliği tecrübesini Irak ile paylaşıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Planlama Bakanlığı çalışanlarına yönelik "Kamu Özel İşbirliği Modeli" başlıklı eğitim programı düzenledi

Kamu özel sektör iş birliğinde 242 proje hayata geçirildi!

Kamu özel sektör iş birliği kapsamında bugüne kadar toplam yatırım tutarı 63,8 milyar dolar olan 242 proje hayata geçirildi. Bu projelerin toplam sözleşme değeri yaklaşık 140 milyar doları buldu.

Kamu özel hastane Haberi

Kamu özel hastane

Kalkınma Bakanlığı, yayınladığı kamu özel ortaklığı faaliyetlerine ilişkin raporda, büyük kapsamlı olarak ilk kez sağlıkta uygulanacak ve 17 hastane-hastane kompleksi projesinde, sözleşme süresi boyunca ödenecek toplam kira bedelinin 17 miyar dolar olduğunu açıkladı. Model çerçevesinde bugüne kadar işletmeye geçmiş, işletme süresi bitmiş 86 kamu özel ortaklığı projelerinden devletin aldığı katkının tutarı ise 11 milyar dolar oldu. Bu projelerin sözleşme dönemleri itibariyle toplam elde edilecek tutar ise 36 milyar dolar olarak hesaplandı. 


Kalkınma Bakanlığı, kamu-özel ortaklığı projelerine yönelik 2015 değerlendirme yayınında yer alan bilgilere göre, Türkiye kamu özel ortaklığı .modellerine eklenen yap-kirala-devret (YKD) kapsamında hastane ve öğrenci yurdu inşaatları yaptırılmaya başlandı. 


Bu kapsamda henüz tamamlanan bir proje olmadığı vurgulanırken, 17 sağlık projesinin (kampüs, şehir ve müstakil hastane) bu kapsamda yürütüldüğü bilgisi verildi.


Finansman...