05 / 05 / 2024

kamu özel hastaneleri

kamu özel hastaneleri

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı, Şanlıurfa'da yapılacak olan 1.700 yataklı Sağlık Yerleşkesi yapım işi ihalesini 13 Kasım 2014 tarihinde yapıyor...

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Şehir hastaneleri neden satılıyor?

Şehir hastaneleri gündemden düşmezken CHP'li Kayıhan Pala konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle işletilen hastanelerin kamuya ait devlet hastanesi olmadığını, şehir hastanelerinden birinin satışının açıklanması gözler önüne serdi" dedi.

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Milyonlarca kişiye şok! Özel hastanelerde yüzde 40 zam bombası! SGK sisteminden ayrılıyorlar!

SGK'nın, özel hastaneleri tüm branşlarda anlaşmaya zorlamasıyla, bazı özel hastaneler SGK sistemi dışında kaldı. Devlet hastanesinde randevu bulamayan hastalar, özel hastanelerde fahiş rakamlarla karşılaşıyor. Şimdi de yüzde 40 zam gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Onur İnşaat, Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesini hayata geçirecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Onur İnşaat'ın Ukrayna'daki yeni projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesine Türk imzası' başlıklı yazısı...

Kamu Özel İşbirliği projelerinde müteahhit kefalet veriyor!

Kamu- Özel İşbirliği projeleri son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki, bu dev projelerdeki borç üstleniminden kim sorumlu? Konuya ilişkin merak edilen soruları YAK Avukatlık ortakları yanıtladı.

Kamu Özel İşbirliği sözleşmelerinin kapsamı kanunla belirlenecek!

Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinin hazırlık ve uygulamasına ilişkin sözleşmelerin temel çerçevesinin belirleneceği kanun, çeşitli sektörler için yeni tip sözleşmeler hazırlamasına imkan sunacak.

Şehir hastaneleri için 752.7 milyon TL kira ve hizmet bedeli ödenecek!

CHP Milletvekili Fikret Şahin’in yaptığı hesaba göre, kamu özel işbirliği modelli şehir hastanelerinde yatak başı maliyet 24 milyon TL'ye ulaşacak. Hastaneler için 25 yıl boyunca kira ve hizmet bedeli adı altında yapılacak ödeme tutarı 752 milyar 794 milyon TL olacak. 

Konya Şehir Hastanesi hizmet vermeye başladı!

Sağlık Bakanlığı tarafından, kamu-özel sektör iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında yapımında sona gelinen Konya Şehir Hastanesi, hasta kabulüne başladı.

Konya Şehir Hastanesi açılış için hazır!

Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel sektör iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında inşaat çalışmaları Konya Şehir Hastanesi, açılışa hazır...

Fikret Şahin: Şehir hastaneleri kamulaştırılmalı!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, kamu-özel iş birliğiyle "yap-kirala-devret" modeliyle gerçekleşen şehir hastanelerinin kamuya büyük oranda yük getirdiğini ve maliyetinin üzerinde ödemeler yapıldığını anlattı.

Fahrettin Koca'dan şehir hastaneleri açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastaneleriyle ilgili olarak, "İhtiyaç duyduğumuz ve planladığımız hastane inşaatlarına hem genel bütçeden klasik yolla hem de kamu-özel iş birliği finans yöntemi ile devam etmemizin önünde halen bir engel bulunmamaktadır." dedi.

Şehir hastaneleri artık genel bütçe kaynakları ile yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koa, şehir hastanelerinin Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeli yerine artık genel bütçe kaynakları ile yapılacağını duyurdu. KÖİ modeli ile yapılan 20 şehir hastanesi için 40 milyar doların üzerinde kira ve hizmet bedeli ödenecek...

Yeni şehir hastanesi projesinde kamu-özel ortaklığından vazgeçildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada, iki ayrı grupta hayata geçirilecek olan şehir hastanelerinde kamu-özel ortaklığı modelinin uygulanmayacağını söyledi.

kamu özel hastaneleri Haberi

kamu özel hastaneleri


Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığından:


T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı (“İdare”) tarafından Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Şanlıurfa Sağlık Yerleşkesi Yapım İşi ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşi (“Proje”), Şanlıurfa Sağlık Yerleşkesi Projesi, 6428 sayılı Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile 6527 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunlarına dayalı “Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınmasına İlişkin Uygulama Yönetmeliği” (buradan başlayarak“Yönetmelik”) doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Proje; 08.09.1983 tarihli 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile 04.01.2002 tarihli 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tabi değildir. İhalede, Yönetmeliğin 18. maddesi kapsamında belli...