25 / 07 / 2024

Kamu taşınmazlar tasarruflarının genelgeye bağlanmasına iptal davası

Kamu taşınmazlar tasarruflarının genelgeye bağlanmasına iptal davası

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Başbakan Davutoğlu 'na seslendi: Bu mekanizmadan haberiniz var mı? Ayaydın, kamu taşınmazların kiraya verilmesi ya da satışının genelgeyle Başbakanlığın iznine bağlanmasının iptali istemiyle Danıştay’a başvurdu.

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Sayıştay raporlarında ortaya çıktı: Gayrimenkul zengini SGK'nın elindeki taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı!

Sayıştay’ın 2022 raporları, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) gayrimenkul zenginliğini göz önüne serdi. SGK'nın elinde olan taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı. İşte detaylar...

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bazı taşınmazları kiraya veriyor! Geç kalmayın!

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün kiralık taşınmazlar ilanını yayımladı. Buna göre 3 taşınmaz kiraya verilecek. İhale ve Teklif Açma Tarihi 07 Mart 2023 saat 10.00 olarak belirlendi.

Şeker GYO Beyoğlu'nda bulunan taşınmazlarını 42 milyon liraya sattı

Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. portföyünde bulunan İstanbul ili Beyoğlu ilçesinde bunulan taşınmazdaki payını Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'ye satma kararı aldığını duyurdu

Konya'da 23 bin TL'den başlayan fiyatlarla 15 adet arsa satışta! Hemen bakın!

Konya Kulu Belediye Başkanlığından Celep Mahallesi'nde yer alan 15 adet arsa satışa sunuldu. Peki satışa çıkarılan taşınmazların fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Mülkiyeti hazineye ait taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek! Bu fırsat kaçmaz!

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değikliği İl Müdürlüğü tarafından Manisa ili, Şehzadeler ilçesinde yer alan taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek.

Bodrum'daki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yer alan taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi. İşte verilen teklifler...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kütahya Belediyesi taşınmazların kira süresini uzattı! 

Kütahya Belediyesi'nin mülkiyetinde olan taşınmazların kira sürelerinin uzatılması mecliste büyük yankı yarattı. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Adese Gayrimenkul'ün vefa sözleşmesine konu taşınmazlarının devir süreci başladı!

Adese Gayrimenkul ile Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Garanti Bankası, Şekerbank ve Burganbank arasında düzenlenmiş olan vefa sözleşmelerine ilişkin 388 milyon 7 bi 97 TL ödeme yapıldı ve taşınmazların şirkete devri süreci başlatıldı. 

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu taşınmazlar tasarruflarının genelgeye bağlanmasına iptal davası Haberi

Kamu taşınmazlar tasarruflarının genelgeye bağlanmasına iptal davası

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, kamu taşınmazların kiraya verilmesi ya da satışının genelgeyle Başbakanlığın iznine bağlanmasının iptali istemiyle Danıştay’a başvurdu. Ayaydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na "Başbakanlıktaki bu mekanizmadan haberiniz var mı?" diye sordu. 



CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Ayaydın, Başbakanlığın kamu kurum ve kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50’sinden fazla olan kamu şirketlerinin her türlü taşınmazların kiraya verilmesi, satışı, devri ve takası gibi her türlü işlemlerin kanuna aykırı olarak bir genelgeye bağlanmış olmasının iptali istemi ile Danıştay’a yürütmenin durdurulması ile ilgili iptal davası açtığını söyledi. 


Kamu kurum ve kuruluşlarının taşınmazların satış, devir ya da kiralanmalarının yasalarla belirlendiğini ifade eden Ayaydın, bu yetkilerin kanunlara aykırı olarak genelgeyle başbakanlığın iznine bağlanmasının hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Ayaydın, “Kamuda herhangi bir taşınmazı satın...