28 / 04 / 2024

kamu tesisi arsalarına tahsis

kamu tesisi arsalarına tahsis

İleride kamulaştırılacak alanlar "KOP" olarak nitelendiriliyor. Kamu hizmetleri katılım payı oranı olan KOP nedir? KOP uygulaması nasıl yapılır? İşte İmar Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Kamu çalışanlarına kira yardımı ne zaman yapılacak?

Son dönemde artan kiralardan sonra kamu çalışanları uygun fiyata kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Bu noktada memurlar 2024 yılında devletten kira desteği bekliyor. 

Memur ve memur emeklileri hemen göz atın! Tek tek hesaplandı: 2024 Ocak zamlı maaşlar kaç TL olacak? 

Kamu çalışanlarına yönelik toplu sözleşme görüşmesinde 2024 senesinin ilk 6 ayı için yüzde 14, ikinci 6 ayı için yüzde 9, 2025 ilk 6 ayı yüzde 6, ikinci 6 ayı yüzde 5 zam teklif sunuldu. Peki 2024 Ocak zamlı maaşlar kaç TL olacak? 

3600 ek gösterge piyangosu! Binlerce kişinin hem aylık hem de ikramiyesi artacak!

Milyonlarca emekli memuru ile memuru kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri tamamlanırken bütün kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge piyangosu da vuracak. Bununla birlikte Binlerce kişinin hem aylık hem de ikramiyesi artacak.

Kamu-Sen'in toplu sözleşme talepleri açıklandı: Kamu çalışanlarına yüzde 100,2 zam! 

Toplu sözleşme görüşmelerine sayılı günler kala Memur-Sen'in ardından Kamu-Sen de taleplerini tek tek sıraladı. Kamu-Sen, 2024 yılının tamamı için refah payı dahil kümülatif yüzde 100,2, 2025 yılının tamamında ise refah payı dahil tüm maaşlara yüzde 58,4 zam talep etti. İşte ayrıntılar...

Halkbank'tan kamu çalışanlarına güzel haber! Hemen buraya bakın!

Halkbank, kamu çalışanlarına özel avantajlar sunuyor! Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, öğretmenlerden avukatlara, mühendislerden memurlara kadar her kesime özel faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi imkanı sağlanıyor. 

Uzman isimden ‘memura kira desteği’ için önemli uyarı: Kira fiyatları...

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan konulardan biri de kamu çalışanına kira desteği verilmesiydi. Memura kira desteğinde sürecin nasıl işleyeceğiyle alakalı konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Maaş katsayısına göre olursa kişiler aslında bütçelerine göre bunu planlayabilirler"

Asgari ücrete 'memur' çözümü! Yeni maaşlar okkalı olacak

Kamu çalışanlarına yüzde 45 oranında zam yapılırken en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltildi. Hal böyle olunca milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli Temmuz ayında ne kadar zam alacağını araştırıyor. Asgari ücrete memur çözümü yolda...

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Emeklilere ve Kamu Çalışanlarına Müjdeli Haber: Yeni Promosyon Anlaşmalarıyla Ödemeler Artıyor!

Emeklilere müjdeli bir haber geldi. Başvurularını zamanında yapan emeklilere 18.000 TL ödeme yapılacak. Başvuru için son tarih ve başvuru şartları aşağıda belirtilmiştir...

Kamu çalışanlarına tazminat ve fazla çalışma ücreti! Listede yer alanlara 6 ay boyunca 2 bin 59 TL verilecek!

Türkiye'de 6 Şubat'ta peş peşe yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay süreyle 2 bin 59 TL tazminat ve fazla çalışma ücreti verilecek.

Bakan Bilgin resmen duyurdu: Birinci derece çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarına 3600 ek göstergenin verilmesi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bilgin, 3600 ek göstergeyi tüm birinci derece çalışanlar için düzenleyen kanun teklifinin hazır olduğunu söyledi. 

kamu tesisi arsalarına tahsis Haberi

kamu tesisi arsalarına tahsis

KOP nedir?

Kamu ortaklık payı, İmar planlarında yerleşmenin ihtiyaç duyduğu ortak kullanım alanlarından olan resmi alan, belediye hizmet alanı, kreş, sağlık alanı, sosyal tesis alanı gibi kullanımlar kapsamında düzenleniyor. 


Kısaca KOP olarak ifade edilen bu uygulama; ileride kamulaştırılacak alanları nitelendiriyor. Peki, KOP uygulaması nasıl yapılır?


Madde 18

Arazi ve arsa düzenlemesi

İmar hududu içinde bulunan binalı veya binasız arsa ve arazileri malikleri veya diğer hak sahiplerinin muvafakatı aranmaksızın, birbirleri ile, yol fazlaları ile, kamu kurumlarına veya belediyelere ait bulunan yerlerle birleştirmeye, bunları yeniden imar planına uygun ada veya parsellere ayırmaya, müstakil, hisseli veya kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahiplerine dağıtmaya ve re'sen tescil işlemlerini yaptırmaya belediyeler yetkilidir. Sözü edilen yerler belediye ve mücavir alan dışında ise yukarıda belirtilen yetkiler valilikçe kullanılır. 


Belediyeler veya valiliklerce düzenlemeye...