25 / 07 / 2024

kamu yapıları ruhsatı

kamu yapıları ruhsatı

Kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak veya yaptırılacak yapılara nasıl ruhsat alınıyor? Ruhsata tabi olmayan yapılar ve uyacakları esaslar nelerdir? İşte 3194 Sayılı İmar Kanunu maddeleri...

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 7.9 arttı!

2023'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreği ile kıyaslandığında yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 7,9, daire sayısı yüzde 16,0 ve yüzölçümü yüzde 8,8 yükseldi. İşte son dakika rakamlar...

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Kamu kuruluşlarına 30 bin personel alınacak! Alımlar ilkokul mezunları arasından yapılacak! İşte detaylar!

Kamu kuruluşlarında çalışmak isteyenlere müjde! Kamu kuruluşlarına 30 bin personel alınacak. İşte merak edilen detaylar!

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüz ölçümleri yüzde 7,8 daraldı!

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 7,8 daralma meydana geldi.

Enerji tüketiminin 3'te 1'i kamu, ticari ve konut yapılarında kullanılıyor!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada enerji tüketiminin yaklaşık olarak 3'te 1'lik kısmının kamu, ticari ve konut yapılarında kullanıldığını belirtti.

İzmir'de riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi,30 Ekim depremi sonrasında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle geçti.

Edirne'deki kamu yapılarında afetlere karşı önlem alınıyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Engin Öztürk yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının planlamasıyla kamu yapılarında afetlere karşı önlemler alındığını dile getirdi.

Mehmet Şanal: Kamu yapılarında yerli ürünler kullanılsın!

ISK-SODEX Fuarı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Fuarda önemli açıklamalarda bulunan İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, ''Kamuya ait yapılarda yerli ürünler kullanılsın'' önerisinde bulundu. 

Şanlıurfa Hilvan'da metruk yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Hilvan Belediyesi tarafından kamu güvenliğine karşı tehdit oluşturan metruk yapılar tek tek yıkılıyor.

Sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

İmar barışı kapsamında imar mevzuatına veya ruhsatına aykırı olan tüm yapılar ile barışılıyor. Peki, sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

İmar barışı ile kaçak yapılar kayıt altına alınıyor!

Ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki 31 Aralık 2017 tarihinden önceki tüm yapılar imar barışı kapsamına alındı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kamu Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu yapılarına ilişkin her türlü yapım işlerine ait denetim hizmetlerinin yürütülmesinde uygulanacak usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

5 soruda kaçak yapılar!

Bir arsa üzerinde etkili idarelerin bilgisi dışında yapılan veya imar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmayarak ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapılar kaçak yapı oluyor. İşte 5 soruda kaçak yapılar...

kamu yapıları ruhsatı Haberi

kamu yapıları ruhsatı

Kamuya ait yapı ve tesislere ruhsat!

Kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak veya yaptırılacak yapılara ruhsat verilebilmesi için bazı şartlar aranıyor. İmar Kanununa göre bu şartlar arasında imar planlarında o maksada tahsis edilmiş olmak, plan ve mevzuata aykırı olmamak üzere mimari, statik, tesisat ve her türlü fenni mesuliyeti bu kamu kurum ve kuruluşlarınca üstlenilmesi hususu yer alıyor.


Ruhsata tabi olmayan yapılar ise, belediye ve mücavir alanlar dışında köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanların köy yerleşik alanları ve civarında ve mezralarda yaptıracağı konut, hayvancılık veya tarımsal amaçlı yapılar olarak karşımıza çıkıyor.


Konu ile ilgili İmar Kanunu kapsamında yer alan yasal hükümler aşağıda şu şekilde sıralanıyor:


Kamuya ait yapı ve tesislere ruhsat 

MADDE 26- Kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak veya yaptırılacak yapılara, imar planlarında o maksada...