05 / 05 / 2024

kamulaştırma değişiklikliği

kamulaştırma değişiklikliği

İmar Kanunu Tasarısı Taslağına göre, kamulaştırması 10 yılda yapılmayan alanlara, özel mülkiyet kullanımına açılacak şekilde imar hakkı veriliyor. İşte diğer İmar Kanunu Taslağı kamulaştırma hükümleri...

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

2 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bursa ve Bartın sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırılma kararı verildi. Söz konusu karar bugünkü 31802 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 2 il için acele kamulaştırma kararı...

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Giresun Alucra için acele kamulaştırma kararı!

Giresun ili Alucra ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afyonkarahisar Bolvadin için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar ili Bolvadin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afyonkarahisar için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Kaş için acele kamulaştırma kararı!

Antalya ili Kaş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31129 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Karesi ve Balya için acele kamulaştırma kararı!

Balıkesir ili Karesi ve Balya sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31126 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kastamonu Cide için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu ili Cide ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31126 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konya Selçuklu için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31126 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya Karasu ve Kocaali için acele kamulaştırma kararı!

Sakarya ili Karasu ve Kocaaali ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Niğde Ulukışla için acele kamulaştırma kararı!

Niğde ili Ulukışla ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yozgat için acele kamulaştırma kararı!

Yozgat ili Sarıkaya, Akdağmadeni, Saraykent ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

kamulaştırma değişiklikliği Haberi

kamulaştırma değişiklikliği

İmar Kanunu Taslağı kamulaştırma!

İmar Kanunu Taslağına göre, kamulaştırması 10 yılda yapılmayan alanlara, ilgili çevre şartları da dikkate alınarak özel mülkiyet kullanımına açılacak şekilde imar hakkı veriliyor.


Yol, meydan ve toplu taşıma durakları hariç olmak üzere umumi hizmetlerde kullanılacak alan kamulaştırılıncaya kadar hak sahibi tarafından süre şartına bakılmaksızın özel tesis olarak işletilebiliyor.


Düzenleme kamulaştırma üzerindeki yapıyı da kapsayacağından, kamusal nitelikli hizmetler gecikmeden sürdürülebilecek. 


İmar Kanunu Tasarı Taslağı kapsamında kamulaştırma hususu ile ilgili yapılan değişiklikler şu şekilde sıralanıyor:


MADDE 4- 3194 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin son fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir. 

“Özel mülkiyete ait olup imar planında hazine adına tescil edilip ilgili kurum ve kuruluşlara tahsis edilmesi gereken ilköğretim, ortaöğretim, birinci basamak sağlık tesis alanları, ibadet yeri, karakol gibi kullanıma ayrılan ancak tatbiki...