07 / 07 / 2024

kamulaştırma mal sahibinin geri alma hakkı

kamulaştırma mal sahibinin geri alma hakkı

Kamu yararı için hükumet tarafından ya da kamu kurumları tarafından özel mülkiyetlere el konulmasına kamulaştırma deniyor. Peki, kamulaştırma nasıl yapılır? Kamulaştırmada malikin geri alma hakkı var mı?

Kamulaştırma bedelleri SPK'ya göre belirlenecek!

Bilirkişi Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Artık kamulaştırma davalarında taşınmaz malın bedel tespiti yapılırken, Sermaye Piyasası Kurulu değerleme standartları dikkate alınacak.

Trabzon Katlı Otopark Projesi için 25 milyonluk kamulaştırma!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, katlı otopark inşaatı için kamulaştırma çalışmalarını tamamladı. Yavuz Selim Bulvarı'ndaki kamulaştırmalar 25 milyon TL'ye mal oldu...

Antalya-Alanya Obaçayı Barajı için kamulaştırma başlıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Antalya-Alanya Obaçayı Barajı’nın kamulaştırma işlemlerine başlanıyor. Eroğlu; 1 milyon 643 bin TL’ye mal olacak projenin en kısa zamanda hizmete alınacağı bildirildi.

Trampa yoluyla kamulaştırma nasıl yapılır?

Trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Peki, trampa yoluyla kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma başvuru formu!

Taşınmaz mal sahipleri; belediye tarafından kamu hizmetinde amacıyla kullanmak suretiyle el atıldığını düşünüyorsa; el atma zamanına bakmaksızın belediyeye bireysel olarak başvuru yapılabiliyor. İşte kamulaştırma başvuru formu..

Kısmi kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma işlemi, taşınmaz mal üzerinde kısmi olarak da yapılabiliyor. Peki, kısmi kamulaştırma nasıl yapılır?Kısmi kamulaştırma işleminde kamulaştırma bedeli nasıl tespit edilir? İşte yanıtı..

Kamulaştırma bedeli haczedilebilir mi?

Kamulaştırmaya konu olan taşınmazın aynı zamanda hacze konu olması halinde, mal sahibine verilen kamulaştırma bedelinin haczedilip haczedilemeyeceği hakkında karara göre, kamulaştırma bedeli haczedilebilir mi?

Kamulaştırma bedeli kaç günde ödenir?

Kamulaştırma kararının alınmasından sonra kamulaştırmayı yapacak idare taşınmaz malın tahmini bedelini tespit etmek üzere kendi bünyesi içinden en az üç kişiden teşekkül eden kıymet takdir komisyonunu görevlendirerek bedeli belirler. Peki, kamulaştırma be

Kamulaştırma işlemleri 2015!

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malları kamulaştırılabiliyor. Bu işlem karşısında mal sahibine kamulaştırma bedeli ödeniyor. Peki, kamulaştırma işlemleri 2015 nelerdir?

Kamulaştırma yoluyla irtifak hakkı tesisi!

Kanunen taşınmaz malın mülkiyetinin kamulaştırılması yerine, amaç için yeterli olduğu takdirde taşınmaz malın belirli kesimi, yüksekliği, derinliği veya kaynak üzerinde kamulaştırma yoluyla irtifak hakkı kurulabilir. Peki, kamulaştırma yoluyla irtifak hak

Kamulaştırma nasıl öğrenilir?

İmar planında kamu yararına tahsis edilmiş taşınmaz mallar ilgili idare tarafından kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırma nasıl yapılır? Mal sahipleri tarafından kamulaştırma nasıl öğrenilir? İşte kamulaştırma işlemler..

Ada bazında kamulaştırma dönüşümü kolaylaştırır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe'de 5 hak sahibinin arazisini metrekaresi 9 bin liraya ada bazında kamulaştırdı. Fikirtepe'de ada bazında ilk kamulaştırma işlemi Vartaş'ın Renovia İstanbul proje arazisi üzerinde gerçekleştirildi.

Trampa ile kamulaştırma nasıl yapılır?

Trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Kamulaştırma, trampa yolu ile de yapılabiliyor. Peki, trampa ile kamulaştırma nasıl yapılır?

kamulaştırma mal sahibinin geri alma hakkı Haberi

kamulaştırma mal sahibinin geri alma hakkı

Kamulaştırmada malikin geri alma hakkı var mı?

Kamu yararı için hükümet tarafından ya da kamu kurumları tarafından özel mülkiyetlere el konulmasına kamulaştırma deniyor.


Kamulaştırma bedelinin kesinleşmesi tarihinden itibaren beş yıl içinde işlemin yapılması gerekiyor. Peki, Kamulaştırma bedelinin kesinleşmesi tarihinden itibaren beş yıl içinde yapılmazsa malikin geri alma hakkı doğar mı?


Mal sahibinin geri alma hakkı

Madde 23 – Kamulaştırma bedelinin kesinleşmesi tarihinden itibaren beş yıl içinde, kamulaştırmayı yapan idarece veya devir veya tahsis yapılan idarece; kamulaştırma ve devir amacına uygun hiç bir işlem veya tesisat yapılmaz veya kamu yararına yönelik bir ihtiyaca tahsis edilmeyerek taşınmaz mal olduğu gibi bırakılırsa, mal sahibi veya mirasçıları kamulaştırma bedelini aldıkları günden itibaren işleyecek kanuni faiziyle birlikte ödeyerek, taşınmaz malını geri alabilir.


Doğmasından itibaren bir yıl içinde kullanılmayan geri...