25 / 07 / 2024

Kamunun sosyal proje alanı üretmesi gerekli

Kamunun sosyal proje alanı üretmesi gerekli

Projelerinde belki de en çok ‘su’ ögesini kullanan mimar olan Murat Kader’le doğal olarak en sevdiği yerlerden birinde, Boğaz’da denize nazır bir mekanda buluşuyoruz.

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde mağduriyet: KDV yükseltildi, 146 bin TL olan ev 1.3 milyon TL'ye çıktı!

Toplu Konut İdaresi’nin 2019'da tanıttığı 100 Bin Sosyal Konut Projesi, ilk açıklandığı günlerde birçok insana umut olmuştu. Ancak KDV'lerin yükseltildiği ve inşaatların tamamlanmadığı proje, şimdi mağduriyet yaratıyor. İşte ayrıntılar..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan 65 yaş üstüne müjde: 60 proje değerlendiriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Yaşlı Destek Programı'na ilişkin açıklama yaptı. Göktaş, Yaşlı Destek Programı'nı (YADES) Türkiye genelinde yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında 60 yeni proje başvurusu alındığını aktardı. 

Türkiye'de ilk olacak 'Sosyal Hizmetler Kampüsü' inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi'nin hazırladığı proje ile temeli atılan Türkiye'de bir ilk olacak Sosyal Hizmetler Kampüsü'nün yüzde 90'ı tamamlandı.

250 bin aile faydalanıyor! Sosyal ve Ekonomik Destek Programı’na nasıl başvurulur?

Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP) kapsamında; ayni ve nakdi sosyal destek başvuruları yapılabiliyor. İBB’nin hayata geçirdiği proje kapsamında 250 bin aile faydalanıyor. Peki SEDEP’e nasıl başvurulur?

Bakan Kurum'dan TOKİ Sosyal Konut projesine başvuran vatandaşlara teşekkür mektubu!

TOKİ Sosyal Konut "İlk Evim, İlk İş Yerim" proje çekilişleri devam ederken Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başvuru yapan adaylara teşekkür mektubu yayımladı.

TOKİ sosyal konut kampanyasında 17 ilde ilk temeller atılıyor! İşte il il proje görselleri!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi kapsamında 17 ilde toplam 5 bin 615 sosyal konutun ilk temeli bugün atılacak. İşte il il TOKİ 2022 proje görselleri...

TOKİ Sosyal Konut Projesi Ağrı Diyadin’de 608 bin liraya!

81 ilde TOKİ Sosyal Konut başvuruları hala devam ediyor. Peki Ağrı’da kaç proje yer alacak? Ağrı Diyadin’de TOKİ konutları olacak mı? İşte detaylar…

Sosyal konut proje şartları nelerdir? TOKİ sosyal konut projesi yarın başlayacak mı? İşte detaylar!

TOKİ sosyal konut projesine dair detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İşte TOKİ sosyal konut projesine dair detaylar!

TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ sosyal konut proje şartları nelerdir?

TOKİ sosyal konut projeleri gündemde yer alıyor. Vatandaşlar yaklaşan tarih ile araştırmalarını hızlandırdı. İşte detaylar!

TOKİ'den 81 ile 250 bin ucuz konut müjdesi! Sosyal konut fırsatı resmen başlıyor! Hemen bakın, ev sahibi olun!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde sona yaklaşıldı. Dev proje 13 Eylül Salı günü açıklanıyor. Dar gelirlilere, yüzde 10 peşinat, 20 yıl vadeyle konut sahibi olma imkanı sunulacak. İşte sosyal konut projesiyle ilgili tüm merak edilenler...

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları ne zaman? TOKİ başvuru şartları nelerdir?

TOKİ sosyal konut proje başvurusuna dair detaylar araştırılıyor. İşte TOKİ 2022 sosyal konut projelerine dair detaylar!

2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihi belli oldu mu? İşte TOKİ sosyal konut proje şartları!

TOKİ sosyal konut projeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Vatandaşlar 2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihini araştırıyor. İşte merak edilenler!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut proje tarihi! İşte 81 ilde 150 bin konut başvuru detayları!

TOKİ kapsamında gerçekleşecek olan Cumhuriyet tarihinin sosyal konut projeleri vatandaşları bir hayli heyecanlandırdı. Peki 81 ilde inşa edilecek olan 150 bin konut başvuru detayları nelerdir?

Kamunun sosyal proje alanı üretmesi gerekli Haberi

Kamunun sosyal proje alanı üretmesi gerekli

Projelerinde belki de en çok ‘su’ ögesini kullanan mimar olan Murat Kader’le doğal olarak en sevdiği yerlerden birinde, Boğaz’da denize nazır bir mekanda buluşuyoruz. İstanbul’un son 20 yılında ama özellikle 10 yılında büyük karma projelerle damgasını vuran Kader, tıpkı su gibi tüm doğal kaynakları bir şekilde yönettiklerini söylüyor. Daha önce gezdiğim bir projesinde, binaların konumunu ‘fön rüzgarlarına’ göre belirleyip, yazın en sıcak gününde tüm proje alanını nasıl serinlettiğini görünce tabi ki bu yorumuna inanmamam mümkün değil. Kader’in bir başka dikkat çektiği nokta ise artık tasarımın günlük hayatın içinde, Güngör Uras’ın meşhur Ayşe Teyze’sinin kağıdında kaleminde olması. Bu sayede mimarların kıymetinin bilindiğini söyleyen Kader, “Hani Güngör Hoca’nın meşhur Ayşe Teyzesi var ya, sokaktaki insan, Ayşe Teyzem artık projeleri okumaya başladı....