28 / 07 / 2024

Kamuya ait sosyal tesisler neden satılamadı

Kamuya ait sosyal tesisler neden satılamadı

Devlette sosyal tesis saltanatının sona erdirileceğine yönelik açıklamalar sözde kaldı. 2013'te tatil kamplarının satışı için Bakanlar Kurulu'na yetki verilmesine rağmen, 3 yıldır adım atılmayınca satış rafa kaldırıldı.

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Avcılar Belediyesi'ne ait sosyal tesis alanları 65 bin TL’ye kiraya veriliyor! 17 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Avcılar Belediye Başkanlığından Kiralama İlanı duyurusu geldi. Belediyeye ait sosyal tesisler 17 Şubat 2023’te ihale edilerek kiraya verilecek.

2022 kamu sosyal tesis ücretleri belli oldu!

Kamuya ait sosyal tesislerden faydalanmak isteyen kişilerin 2022'de ödeyeceği asgari tutarlar belli oldu. İşte 2022 kamu sosyal tesis ücretleri...

Kamuya ait gayrimenkuller kiraya verilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'nde kamuya ait gayrimenkullerin bedelsiz kiraya verilmesini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Kamuya ait taşınmazlar pazarlık usulüyle kiraya verilebilir mi bedelsiz olarak tahsis edilebilir mi?' başlıklı yazısı...

Kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündeminde!

2020 ve 2021 yıllarında özelleştirilen kurumlar ile kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamuya ait sosyal tesisler için yeni tarife belli oldu!

2021 yılı için kamuya ait sosyal tesisleri kullanmak isteyenlerin ödemesi gereken asgari bedeller belli oldu.

Rıfat Esed'in mal varlığına el konuldu!

Paris Ceza Mahkemesi, Rıfat Esed'i kamuya ait fonları kötüye kullandığı ve kara para akladığı sebebiyle 4 yıl hapis cezasına çarptırdı.

TOKİ Rize Güneysu Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Rize İli Güneysu İlçesi Ulucami Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Konut satış ihaleleri Kovid-19 önlemleriyle yeniden başladı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını önlemleri kapsamında durdurulan kamuya ait konut satış ihaleleri dün yeniden başladı...

TOKİ Iğdır Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Iğdır Merkez İlçesi Hakveyis Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Melikgazi Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kayseri İli Melikgazi İlçesi Erenköy Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi bugün saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Adıyaman Millet Bahçesi 2 Temmuz'da ihaleye çıkıyor!

Adıyaman İli, Besni İlçesi, Erdemoğlu Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İhale) ihalesi 2 Temmuz 2020 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Adıyaman Millet Bahçesi ihalesi 20 Temmuz'da!

Adıyaman İli, Merkez İlçesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal ile ilgili Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İhale) ihalesi 20 Temmuz 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Kamuya ait sosyal tesisler neden satılamadı Haberi

Kamuya ait sosyal tesisler neden satılamadı


Devlette sosyal tesis saltanatının sona erdirileceğine yönelik açıklamalar sözde kaldı. 2013'te tatil kamplarının satışı için Bakanlar Kurulu'na yetki verilmesine rağmen, 3 yıldır adım atılmayınca satış rafa kaldırıldı. Maliye Bakanlığı'nın yeni bütçe yasa tasarısında sosyal tesis ve lojman satış gelir hedefi ‘0' olarak konuldu.


Hükümetin kamudaki Sosyal Tesis saltanatını sona erdirme sözü kâğıt üzerinde kaldı. Sadece yaz aylarında kullanıldığı, diğer aylar atıl kaldığı için kamuya yük olduğu gerekçesiyle 3 binin üzerindeki tatil kampının satışı için 2013'te düğmeye basılmış, Bakanlar Kurulu'na gerekli mevzuat düzenlemesiyle ilgili yetki verilmişti. Ancak 3 yıldır hükümet adım atmayınca satışlar rafa kaldırıldı. Hükümet gereken düzenlemeyi yapmadığı için tatil kampı satışlarından 2013, 2014 ve 2015'te beklenen toplam 860 milyon liralık gelir hedefi de suya düşmüş oldu. Hedeflenenin tersine, kamunun...