03 / 05 / 2024

Kamyon pazarı inşaat sektörüyle büyüyor mu

Kamyon pazarı inşaat sektörüyle büyüyor mu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kamyon pazarının inşaat sektöründeki gelişmelerin de etkisiyle yüzde 7 oranında artış gösterdiğini belirtti. Işık "Son 10 yılda, kamyon pazarındaki ortalama artış yüzde 16 oldu." dedi.

İnşaat sektörü istikrarlı pazar arayışına girdi!

Giderek daha da artan ara eleman sıkıntısı dışında sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetleri, 2024 yılında da inşaat sektörünün en büyük sorunları arasında yer alıyor. 

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

İnşaat sektöründeki hareketlilik kamyon satışlarını yüzde 54 arttırdı!

Deprem bölgelerinin yeniden inşasının yanı sıra Marmara Bölgesi’nde hızlanan kentsel dönüşüm projeleri ile inşaat kamyonu satışları ilk yarıda yüzde 54 yükseldi. İşte detaylar...

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Konutta fiyatlar arttı! İnşaat sektörü hareketlendi...

Türkiye İMSAD Mart-Nisan 2022 Sektör Raporu’nda yer alan verilere göre, yüksek enflasyon iç pazarı, savaş ihracat pazarını etkiledi. Konut tekrar yatırım aracı olarak ön plana çıkarken, inşaat sektörü de hareketlendi. 

İnşaat sanayisi pandemiye rağmen büyüdü!

Koronavirüs salgınına rağmen inşaat sektörü pazarında daralma yaşanırken bu dönemde inşaat malzemeleri sanayisinde büyüme devam etti. Pandemi döneminde ihracatını değer olarak 21 milyar dolar seviyesinde koruyan sektör, yurt içinde ise ‘yenileme’ talebiyle büyümeye devam etti. 

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

İnşaat sektöründe 2021 rotası ne olmalı?

İnşaat sektöründeki pazar yeri olan Workindo’nun CEO’su Erhan Kocabaş, inşaat sektörüne ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı.

İnşaat malzemeleri ihracatı yüzde 16.2 arttı!

Türkiye, 2020'de inşaat malzemeleri ihracatında yüzde 16.2 büyüme kaydetti. İtalya ve İspanya’nın pazar kaybettiği sektörde Türkiye, ABD ve Avrupa’dan pay aldı. 

3 boyutlu teknolojiler inşaat alanında önemli paya sahip! 

3 boyutlu teknoloji pazarının büyüklüğünün 2024 yılında 72 milyar dolar seviyelerine çıkması bekleniyor. Hızla gelişen 3 boyutlu teknoloji inşaat alanlarında önemli paya sahip durumda.

Başakşehir Sular Vadisi'ndeki inşaat çalışmalarında son durum ne?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir ilçesindeki Sular Vadisi'ne gitti. İmamoğlu, vadi içindeki kreş inşaatı, pazar alanı ve Bahçe Market'i dolaştı. 

İnşaat sektöründe Afrika yeni pazar olacak!

Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, inşaat sektöründe Afrika'nın yeni pazar olacağını belirtti.

Amasya'da 16.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Amasya İli Suluova Belediye Başkanlığı, Amasya İli, Pazar Mahallesi'nde 16 milyon 161 bin 620 TL bedelle  kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 11 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak.

Kamyon pazarı inşaat sektörüyle büyüyor mu Haberi

Kamyon pazarı inşaat sektörüyle büyüyor mu

Türkiye'nin bugün dünyanın önemli otomotiv üretim merkezlerinden biri haline geldiğini dile getiren Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:


"2015’te toplam üretim bir rekor kırdı ve 1 milyon 410 bine ulaştı. Araç üretim kapasitemiz ise 1 milyon 759 bine çıktı. 2015 verilerine göre, dünyada araç üretiminde 15'inci sırada, AB'de ise 5'inci sırada yer alıyoruz. 2014'e göre hem AB’de hem de dünyada bir sıra yükselmiş durumdayız. AB'de otobüs ve hafif ticari araç üretiminde birinci, kamyon üretiminde ise ikinci sıradayız. Geçtiğimiz yıl, küçük kamyon üretimimiz yüzde 42, kamyonet üretimimiz yüzde 31 ve ağır kamyon üretimimiz de yüzde 6 oranında artış gösterdi. Kamyon pazarı ise inşaat sektöründeki gelişmelerin de etkisiyle yüzde 7 oranında artış gösterdi. Son 10 yılda, kamyon pazarındaki ortalama artış yüzde 16 oldu....