03 / 05 / 2024

Kamyon pazarı ne kadar büyüdü

Kamyon pazarı ne kadar büyüdü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kamyon pazarının inşaat sektöründeki gelişmelerin de etkisiyle yüzde 7 oranında artış gösterdiğini belirtti. Işık "Son 10 yılda, kamyon pazarındaki ortalama artış yüzde 16 oldu." dedi.

10 Aralık Pazar dolar/TL ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Cuma günü dolar/TL kuru 29 TL ile rekor kırdı. Milyonlarca yatırımcı hafta sonunu ikinci gününde de dolar kurunu yakından takip ediyor. Peki 10 Aralık Pazar dolar ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

22 Ekim Pazar dolar/TL ne kadar? Dolar bugün kaç lira oldu? Güncel dolar alış-satış fiyatı

Geçtiğimiz hafta 28 TL seviyesini geçen dolar yeni rekoruna imza attı. Dolarda yükseliş devam ediyor. Dün 28,09 seviyesinde kapanış yapan dolar bugün güne nasıl başladı? 22 Ekim Pazar dolar/TL ne kadar? Dolar bugün kaç lira oldu?

Dolar bugün kaç TL? Dolar/TL kuru ne kadar? 2 Temmuz Pazar dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Güncel dolar kurunun bugün kaç lira olduğu merak ediliyor. Peki dolar bugün kaç TL? Dolar/TL kuru ne kadar? 2 Temmuz Pazar dolar/TL kuru.

Şu anda akaryakıt fiyatı ne kadar? Mazot litre fiyatı ne kadar? İşte 14 Mayıs Pazar benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzine zam mı geldi? Motorin kaç TL oldu? Akaryakıttaki son durum ne? İşte 14 Mayıs Pazar benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Dolar ne kadar? Bugün euro kaç TL? 14 Mayıs Pazar dolar ne kadar? İşte dolara dair son durum!

Dolar 14 Mayıs Pazar günü ne kadar oldu? Dolar kaç TL? Dolar yeni güne yükseliş ile başladı. İşte 14 Mayıs Pazar dolar kuru…

Dolar bugün kaç TL? 7 Mayıs 2023 dolar, euro ve sterlin ne kadar? 7 Mayıs Pazar dolar ne kadar? İşte son durum!

Doları 7 Mayıs Pazar günü ne kadar? Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın son gününe 19,49 TL’nin üzerinde işlem görmektedir. İşte 7 Mayıs Pazar kuru…

7 Mayıs 2023 Pazar Euro ne kadar? Euro kaç TL?

Mevcut uygulamalarında değişim beklentisi sebebiyle piyasalarda yakından takip edilen 14 Mayıs seçimlerine kısa süre kalırken Euro'nun ne seyir alacağı merakla takip ediliyor. Peki, 7 Mayıs 2023 Pazar Euro ne kadar? Euro kaç TL?

Akaryakıt alacaklara müjde üstüne müjde! İşte 23 Nisan Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin ne kadar, motorin ne kadar? soruları günlük olarak sorulmaktadır. İşte 23 Nisan Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

5 Mart Pazar altın bilezik fiyatları ne kadar? 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL? 

Son dakika altın ve altın bilezik fiyatları 5 Mart Pazar günü yakından takip ediliyor. Yatırımcılar bugün altın bilezik fiyatları ne kadar? 14, 18 ve 22 ayar altın bilezik alış satış fiyatı kaç TL? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. 5 Mart Pazar son dakika altın bilezik fiyatları.

Benzin ve motorinde son durum ne? İşte 15 Ocak Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin ve motorin ne kadar oldu, Motorine zam geldi mi? İşte 15 Ocak Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 11 Aralık Pazar 18, 22 ayar bilezik kaç TL?

11 Aralık 2022 çeyrek, yarım, ons, cumhuriyet altını ne kadar? Bugün 18, 22 ayar bilezik fiyatı ne kadar? şeklinde soruların yanıtları araştırılıyor. İşte 11 Aralık Pazar 18, 22 ayar bilezik fiyatı!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 4 Aralık Pazar 18, 22 ayar bilezik kaç TL?

4 Aralık 2022 çeyrek, yarım, ons, cumhuriyet altını ne kadar? bugün 18, 22 ayar bilezik kaç TL? şeklinde araştırmalar yapıyor. İşte 4 Aralık Pazar 18, 22 ayar bilezik fiyatı!

İstanbul Hali balık fiyatları: İstanbul balık pazarında hamsi, palamut, istavrit ne kadar? 30 Kasım 2022 fiyat listesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'nin 30 Kasım 2022 balık fiyatları belli oldu. Peki, İstanbul balık pazarında hamsi, palamut, istavrit ne kadar? İşte 30 Kasım 2022 fiyat listesi...

Kamyon pazarı ne kadar büyüdü Haberi

Kamyon pazarı ne kadar büyüdü

Türkiye'nin bugün dünyanın önemli otomotiv üretim merkezlerinden biri haline geldiğini dile getiren Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:


"2015’te toplam üretim bir rekor kırdı ve 1 milyon 410 bine ulaştı. Araç üretim kapasitemiz ise 1 milyon 759 bine çıktı. 2015 verilerine göre, dünyada araç üretiminde 15'inci sırada, AB'de ise 5'inci sırada yer alıyoruz. 2014'e göre hem AB’de hem de dünyada bir sıra yükselmiş durumdayız. AB'de otobüs ve hafif ticari araç üretiminde birinci, kamyon üretiminde ise ikinci sıradayız. Geçtiğimiz yıl, küçük kamyon üretimimiz yüzde 42, kamyonet üretimimiz yüzde 31 ve ağır kamyon üretimimiz de yüzde 6 oranında artış gösterdi. Kamyon pazarı ise inşaat sektöründeki gelişmelerin de etkisiyle yüzde 7 oranında artış gösterdi. Son 10 yılda, kamyon pazarındaki ortalama artış yüzde 16 oldu....