09 / 05 / 2024

Kanal İstanbul 2017 son durum

Kanal İstanbul 2017 son durum

Emlak piyasasının kalbi, yeni İstanbul olarak adlandırılan Kanal İstanbul güzergahında atmaya başladı.

İlber Ortaylı'dan Kanal İstanbul yorumu!

Tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı, 2017'nin Haziran ayında o dönem Ekrem İmamoğlu'nun da ilçenin belediye başkanı olarak katıldığı Beylikdüzü'ndeki etkinlikte, 'Kanal İstanbul' projesinin gerekliliğini olduğunu ifade etmişti. Ortaylı'nın ifadeleri yeniden gündeme geldi...

İşte Kanal İstanbul'un en fazla değerlendirdiği ilçe!

2017 konut fiyatları incelendiğinde ortaya ilginç bir tablo çıktı. Çılgın proje Kanal İstanbul ve 3. havalimanı ile İstanbul'un en fazla değerlenen ilçesi yüzde 50'lik artış ile Arnavutköy oldu.

Kanal İstanbul yabancıya konut satışını patlatacak!

Türkiye’de 2017 yılında satılan konut sayısı 2016’ya göre yüzde 5.1 artarak 1 milyon 409 bin 314 oldu. Çılgın proje Kanal İstanbul'un da yabancıya konut satışını patlatması bekleniyor.

2017’de büyümenin motoru mega projeler olacak!

2017’de büyümenin motoru mega projeler olacak. İstanbul Finans Merkezi, Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, Akkuyu Nükleer Santrali, Türk Akımı, ve TANAP yeni yılda öne çıkan projeler olacak. Bu projelerde 2017 yılında önemli ilerlemeler sağlanması hedefleniyor.

2017'de mega projeler hız kazanacak!

2017 büyük projelerde gaza basılan bir yıl olacak. Mesafeleri kısaltacak 68 kilometre uzunluğunda toplam 41 tünelin yapımı tamamlanacak. İstanbul Finans Merkezi, Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, Akkuyu Nükleer Santralı hız kazanacak.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Emlak Konut Avrupark Bahçekent ulaşım!

Emlak Konut Avrupark Bahçekent ulaşım bilgilerine göre proje Kanal İstanbul, şehir parkı olan Hayat Park’ın yanında yükseliyor. Daire teslimlerinin 2017 yılı içerisinde gerçeklşeceği proje Cihan İnşaat imzasıyla yükseliyor.

Avrupark Bahçekent teslim tarihi!

Avrupark Bahçekent teslim tarihi 2017 yılı içerisinde gerçekleşmesi planlandı. Daire tipleri 1+1'den 4+1' kadar farklı seçenekte dizayn edildiği proje Kanal İstanbul, şehir parkı olan Hayat Park’ın yanında yer alıyor.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Ispartakule Bizim Evler 7 ulaşım bilgileri!

Ispartakule Bizim Evler 7 ulaşım bilgilerine göre proje yeni metro ve banliyö hatları, Kanal İstanbul, 3.Köprü bağlantı yollarına yakın yerde yükseliyor. Projedeki daireler 2017 yılında teslim edilecek.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul 2017 son durum Haberi

Kanal İstanbul 2017 son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, başbakanlığı döneminde ‘çılgın proje’ olarak tanıttığı Kanal İstanbul için geçtiğimiz günlerde etüt proje sözleşmesi imzalandı. Marmara ve Karadeniz’i birbirine bağlayacak projede, geçiş alanları değerlendirilen alternatif güzergahlarda emlak fiyatları, şimdiden uçuşa geçti. 


Kısa bir süre öncesine kadar değeri düşük olan bölgelerde satılık konut metrekareleri yüzde 114’e, kiralıklar yüzde 125’e kadar arttı. Üstelik lüks konut üreticilerinin de öncelikli tercihi arasında yerini alan Kanal İstanbul güzergahındaki arsa ve araziler, özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3’üncü havalimanının da etkisiyle hızlı bir tırmanışa geçti. Son dönemde yüksek prim yapan bu ilçe ve mahalleler arasında Arnavutköy, Kayaşehir, Sultangazi, Silivri başı çekti. Değer artışlarının yüzde 100’leri aştığı Sultangazi (Habipler)’de satılık metrekareleri, üç yıllık dönemde bin 400 liradan 3 bin liraya yükseldi. Kiralıklar...