27 / 06 / 2024

kanal istanbul 2021

kanal istanbul 2021

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, restore edilen Tarihi Şile Deniz Feneri'nin açılışını gerçekleştirdi. Törende açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, "Türkiye'nin denizlerdeki lojistik hakimiyetini artıracak Kanal İstanbul ile ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapıs

Kanal İstanbul projesinin temeli 2021'in ilk yarısında atılacak!

Kanal İstanbul Projesi için tarihler netleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hayalim” dediği, asrın projesi Kanal İstanbul'un planları Ocak'ta askıya çıkıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Planlarımızı tamamladık inşallah ocak ayı itibariyle planlarımızı askıya çıkaracağız" dedi.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul en önemli gündemlerimizden olacak!

Çılgın proje ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2021'de startını verdiğimiz Kanal İstanbul Projesi, 2022 yılında, projenin ilerleme hızına hız katacağımız en önemli gündemlerimizden biri olacak" dedi.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'a 2021 bitmeden başlayacağız!

Kanal İstanbul'un gündelik siyasetin üzerinde stratejik bir konu olduğundan bahseden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''2021 bitmeden Kanal İstanbul'a başlayacağız'' dedi.

Kanal İstanbul'la ilgili çok önemli açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, ''2021'de Kanal İstanbul'la ilgili önemli gelişmeler olacak" diye konuştu.

2021 Kanal İstanbul'un yılı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ‘dünya projesi’ olarak tanımladığı Kanal İstanbul projesinde 2021'in hareketli geçeceğini açıkladı. Adil Karaismailoğlu, projeye ilişkin süreci anlattı...

Murat Kurum 'Kanal İstanbul' için talimat verdi!

2021 yılı içerisinde Kanal İstanbul projesinin ihalesini yapacaklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''İnşallah Kanal İstanbul Projesi'ni İstanbul'umuza, Türkiye'mize kazandıracağız'' dedi.

Kanal İstanbul projesinde çalışmalar tam gaz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili, "İhale için talipli olan çok var, çok farklı ülkeler var. 2021'de Kanal İstanbul için önemli ilerlemeler olacak" demişti. Peki, Kanal İstanbul'la hangi çalışmalar yürütülüyor, beklentiler neler?

2021'de Kanal İstanbul için önemli ilerlemeler olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinde çalışmaların bitmek üzere olduğunu ve yasal düzenlemelerin yakında yapılacağını belirterek, "2021'de Kanal İstanbul için önemli ilerlemeler olacak inşallah. 2021'de kazma vurmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kanal İstanbul'un 2021 bütçesi belli oldu!

2021 Yılı Yatırım Programı’nı içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Programda Kanal İstanbul'a da yer verildi. 

Kanal İstanbul projesinin temeli 2021'in ilk yarısında atılacak!

Kanal İstanbul Projesi için tarihler netleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hayalim” dediği, asrın projesi Kanal İstanbul'un planları Ocak'ta askıya çıkıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Planlarımızı tamamladık inşallah ocak ayı itibariyle planlarımızı askıya çıkaracağız" dedi.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

kanal istanbul 2021 Haberi

kanal istanbul 2021

Sultan Abdülmecid döneminde 1859 yılında yaptırılan tarihi Şile Deniz Feneri'nde 27 Ağustos 2020'de restorasyon çalışmalarına başlanmıştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; restorasyon çalışmaları tamamlanan fener için bugün açılış töreni düzenlendi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve vatandaşlar katılım gösterdi.

"KANAL İSTANBUL İLE YENİ BİR ÇAĞIN KAPISINI AÇIYORUZ"

Adil Karaismailoğlu, ulaşım sektörü ve denizcilik anlamında yeni gelişmeler yaşanacağına dikkat çekerek, "Yüzyıllar boyunca Türk karasuları Avrupa ile Asya'yı, Akdeniz ile Karadeniz'i birbirine bağlayan en önemli suyollarını oluşturdu. Günümüzde hâlen dünyanın en hareketli ve yoğun deniz ticaretinin merkezindeyiz. 2003 yılından bu yana bu gerçeğin bilinciyle hareket ettik. 2003 yılında, dünyada 17. sırada yer alan Türk Sahipli Deniz Ticareti Filosu'nu bugün...