17 / 05 / 2024

kanal istanbul anketi ibb

kanal istanbul anketi ibb

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili resmi internet sitesi üzerinden bir anket hazırladı. Projeyle ilgili 6 sorunun yer aldığı ankete sadece bir kez katılım sağlanabiliyor.

İBB'den dikkat çeken Kanal İstanbul anketi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Planlama Ajansı tarafından hazırlanan İstanbul Barometresi Haziran 2021 Raporu, 26 Haziran-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında 670 İstanbul sakiniyle telefon aracılığıya yapılan görüşmelerle gerçekleştirildi.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

MetroPOLL'den Kanal İstanbul anketi!

MetroPOLL Araştırma tarafından Kanal İstanbul'la ilgili yapılan anketin sonuçları duyuruldu. Ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

İYİ Parti'den Kanal İstanbul anketi için sahte oy kullanıldı iddiası!

Sosyal medyada Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik anket paylaşan İBB Meclis üyesi İYİ Partili Taylan Yıldız 250 bin sahte evet oyu kullanıldığını dile belirtti. 

Kanal İstanbul anketi: Yüzde 35.8 evet, yüzde 49.3 hayır!

Area Araştırma’nın son anketine göre vatandaşların yüzde 49.3’ü Kanal İstanbul projesine olumlu bakmıyor. AKP seçmeninin yüzde 12’si de projeye olumlu bakmadığını belirtiyor.

İBB’den 6 soruluk Kanal İstanbul anketi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili resmi internet sitesi üzerinden bir anket hazırladı. Projeyle ilgili 6 sorunun yer aldığı ankete sadece bir kez katılım sağlanabiliyor.

İBB’den Kanal İstanbul anketi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından yayınladığı videolarla çılgın projelerle Kanal İstanbul’un İstanbul’a vereceği zararlar konusunda kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor

SONAR'dan Kanal İstanbul anketi: Yüzde 53.7 projeye karşı!

SONAR'ın anketine göre, vatandaşların yüzde 53.7'si Kanal İstanbul projesinin yapılmaması gerektiğini düşünüyor. Projeyi onaylayanların oranı ise yüzde 35.9...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

1991 yılında alternatif Boğaz: Kanal İstanbul!

1991 yılında Boğaz'a alternatif olarak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak, Silivri'den başlayıp Karacaköy'den Karadeniz'e ulaşacak 23 kilometre uzunluğunda yeni bir Karadeniz kanalı önerilmiş. Kanal projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacakmış.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

kanal istanbul anketi ibb Haberi

kanal istanbul anketi ibb

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesine yönelik itirazlar devam ediyor. Sözcü'de yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), resmi internet sitesi üzerinden Kanal İstanbul'la ilgili bir anket hazırladı.

İBB’nin oylamaya sunduğu Kanal İstanbul projesi anketinde katılımcılara 6 soru soruluyor. Ankete her kullanıcı sadece bir kez katılabiliyor.

Ankette bulunan sorular şu şekilde:
1- Kanal İstanbul Projesinin İstanbul'a faydalı olacağını düşünüyor musunuz?
2- Kanal İstanbul Projesinin İstanbul'a ne gibi olumsuz etkileri olacağını düşünüyorsunuz?
3- Sizce Kanal İstanbul'un yapılması, İstanbul'un acilen çözülmesi gereken sorunlarından biri midir?
4- Kanal İstanbul projesine harcanacak olan 100 milyar lira ile ilgili neler düşünüyorsunuz?
5- Sizce Kanal İstanbul'a kimin ihtiyacı var?
6- Kanal İstanbul Projesinin yapılmasını destekliyor musunuz?

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul...