02 / 05 / 2024

kanal istanbul çalıştayında neler konuşuldu

kanal istanbul çalıştayında neler konuşuldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kanal İstanbul Çalıştayı'nın “Mekansal Planlama, Şehircilik ve Ulaşım” oturumda konuşan  İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şevkiye Şence Türk, kanalın yapım aşamasında ikilem yarattığını belirtti...

Kanal İstanbul Çalıştayı’na bu çağrı damga vurdu!

Kanal İstanbul Çalıştayı'nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, harcanacak 75 milyar TL'nin “ranta değil sorunların çözümüne” ayrılmasını istedi. İYİ Parti lideri Akşener, Kanal’ın bir intikam projesi olduğunu söyledi. İBB Başkanı İmamoğlu da “Sesinizi yükseltmeyin” çağrısı yaptı.

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 

GİGDER, olağanüstü çalıştay için düğmeye bastı! Yabancıya konut satışında hedef 25 milyar dolar! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), ‘vatandaşlık’ ve ‘oturum’ programlarını detaylıca analiz etmek için Sapanca’da 20-21 Temmuz tarihlerinde bir çalıştay gerçekleştirecek. İşte detaylar...

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Kanal İstanbul'da hangi çalışma ne zaman yapılacak?

Kanal İstanbul projesi kapsamında ne zaman hangi işin yapılacağı belli oldu. Projenin iş akış programı açıklandı. İşte o program...

Kanal İstanbul'da son durum!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılmıştı. Peki Kanal İstanbul projesinin çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

Kanal İstanbul boğazdan daha güvenli olacak!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası Ortak Akıl Çalıştayı'nda, açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede 26.7 milyon metrekare arsa el değiştirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) rakamlarına göre, Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede toplamda 26.7 milyon metrekareye ulaşan arsanın el değiştirdiği belirtiliyor. 

İzzet Öztürk: Kanal İstanbul su kaynaklarında krize yol açmayacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Kanal İstanbul'un su kaynaklarında krize yol açması mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesi çıkışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep'teki CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'na katıldı ve burada dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kanal İstanbul projesinin çalışmaları tam gaz! 

Çılgın proje Kanal İstanbul için açıklamalar ardarda geliyor. Peki Kanal İstanbul projesinin çalışmalarında son durum ne? İşte çılgın projede son durum...

Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak?

Çılgın proje Kanal İstanbul, 2011'den beri Türkiye'nin gündeminde. Son günlerde yetkili isimlerinde açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen proje dikkat çekiyor. Peki Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak? İşte detaylar...

kanal istanbul çalıştayında neler konuşuldu Haberi

kanal istanbul çalıştayında neler konuşuldu

Kanal İstanbuş Çalıştayı “Mekansal Planlama, Şehircilik ve Ulaşım”  adlı oturumda konuşan İstanbulTeknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şevkiye Şence Türk, önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Kanal İstanbul Çalıştayı'nın “Mekansal Planlama, Şehircilik ve Ulaşım”oturumunda söz alan İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şevkiye Şence Türk, kanalın yapım aşamasında ikilem yarattığını belirtti. Türk, kanalın ve yapılacak Yenişehir’in yapım aşamasında birbiriyle “Tavuk-Yumurta” ikilemine sahne olacak dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Orhan Demir’in yönettiği “Mekansal Planlama,Şehircilik ve Ulaşım” başlıklı oturumda; Emeritus Profesör Dr. Ahmet Vefik Alp, İstanbul Teknik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Ulaşım Uzmanı Prof. Dr. Haluk Gerçek, Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Bölümü’nden Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nden...