07 / 05 / 2024

kanal istanbul finans adası projesi

kanal istanbul finans adası projesi

2011 yılında kamuoyuna açıklanan Çılgın proje Kanal İstanbul kapsamında bir finans adası inşa edilecek.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul dünyanın en büyük projelerinden biri!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu. Adil Karaismailoğlu, "Dünyanın en büyük projelerinden biri. Proje, maliyet hepsi tamamlandı. Finans yönünü halledince kanun da hemen yürürlüğe girecek" dedi.

Kanal İstanbul'a finans adası!

2011 yılında kamuoyuna açıklanan Çılgın proje Kanal İstanbul kapsamında bir finans adası inşa edilecek.

Çinliler Kanal İstanbul'a talip! 65 milyar dolar getirecek!

Ankara kulislerinde, Çinli finans ve inşaat firmalarının çılgın proje Kanal İstanbul projesi karşılığında 30 milyar dolarlık döviz getirme teklifinde bulunduğu konuşuluyor. Çinli şirketlerin sürpriz teklifi toplam 65 milyar dolarlık yatırım yapma sözünü içeriyor.

Kanal İstanbul’a finans desteği yağıyor!

Toplam maliyeti yaklaşık 65 milyar TL olarak tahmin edilen Kanal İstanbul’a finans desteği yağıyor.

Kanal İstanbul'a Offshore Finans Merkezi adası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011 yılında açıkladığı çılgın projesi Kanal İstanbul'a Offshore Finans Merkezi adasının kurulması planlanıyor....

Kanal İstanbul'da finans modeli çalışılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Kanal İstanbul Projesinde de finans modelini çalışıyoruz. Taraflarla, kamu adına bu işin paydaşları olanlarla çalışıyoruz" dedi.

TOKİ Kanal İstanbul'a finansör oldu!

TOKİ Başkanı Turan Kanal İstanbul projesine yönelik yaptığı açıklamada, “Biz orada hasılat paylaşımı, arazi satışı ya da inşaat satışından gelir elde edip finansmanı sağlayacağız." dedi.

İstanbul Finans Zirvesi 6-7 Eylül'de gerçekleştirilecek!

İstanbul Finans Zirvesi (Istanbul Finance Summit - IFS), 6-7 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Kanal İstanbul fiyatları çıldırttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Uzmanı Vildan Kaya, kamuoyuna " Çılgın Proje " olarak lanse edilen Kanal istanbul Projesinin açıklanmasıyla birlikte bölgenin gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğradığını söyledi.

Boğaçayı projesi, Kanal İstanbul kadar önemli!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Boğaçayı projesinin kente 40 kilometre daha sahil alanı kazandıracağını belirtti. Türel 'Boğaçayı projesi Kanal istanbul kadar önemli' dedi.

İstanbul Finans Zirvesi 15-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek!

Anadolu Ajansı'nın üst üste ikinci defa global iletişim ortağı olduğu ve bu yıl beşinci kez yapılacak olan İstanbul Finans Zirvesi (Istanbul Finance Summit - IFS), 15-16 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Kanal İstanbul kapsamında 5 köye, kamulaştırma tebligatı gitmeye başladı!

Kanal İstanbul kapsamında 3'üncü havalimanı aksında yer alan 5 köye, kamulaştırma tebligatları ulaşmaya başladı. Proje alanındaki 7 maden şirketine de arazileri 3 ayda boşaltmaları için yazı yollandı...

kanal istanbul finans adası projesi Haberi

kanal istanbul finans adası projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011'de kamuoyuna açıklanan ancak henüz ihalesi yapılmayan Kanal İstanbul projesi kapsamında bir finans adası inşa edilecek.

Çılgın proje Kanal İstanbul projesi hayata geçirilirken çıkacak hafriyattan yapılması planlanan ‘Marmara Adaları' ismi verilecek adalardan bir tanesi ‘Finans Merkezi' olarak tasarlanıyor.

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 24. Taraflar Konferansı’na (COP24) katılmak için gittiği Polonya’nın Katoviçe kentinde gazetecilere Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Kanal İstanbul güzergahı içinde yapılacak düzenlemelerle ilgili konuşan Kurum, “Buranın master planı yapılırken, bölgesel olarak finans adası, fuar alanı, üniversite alanı, yerleşim alanı gibi bir çok alanlarda çalışmalar da yaptık. Belki bu süreçte önceliğimiz bizim Kanal İstanbul Projesi olduğu için oraya yoğunlaşıyoruz. İleriki süreçte bu...