02 / 05 / 2024

kanal istanbul itiraz süreci

kanal istanbul itiraz süreci

Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalar yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ben, vakti olan, sürece dair katkı sunmak isteyen herkesi Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul temsilciliklerine itiraz etmeye davet ediyorum" dedi.

Kanal İstanbul’un tapuları onaylandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1, 2 ve 3’üncü etaplarına ait tapulara ilişkin imar uygulamasını onayladı. Arnavutköy ve Başakşehir’i kapsayan etaplara ilişkin tapular, itiraz için askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul'a itiraz etmek tek başına puan kazandırmaz!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında muhalefetin Kanal İstanbul projesine karşı çıkmasını kaleme aldı. İşte o yazı...

Trakya Platformu'ndan Kanal İstanbul projesine itiraz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak nitelendirdiği ve gündemden düşmeyerek tartışmalara neden olan Kanal İstanbul, yalnızca İstanbul’u değil, Kırklareli'ni de etkisi altına alacak. Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü Göksal Çidem, konuya ilişkin konuştu.

DEVA Partisi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

DEVA Partisi, Kanal İstanbul için itiraz dilekçesini sundu. Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Yasemin Bilgel, "Kanal İstanbul kamu yararına olan bir proje midir?" dedi.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan Kanal İstanbul planlarına itiraz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'çılgın proje' olarak adlandırdığı Kanal İstanbul projesi gündemin odağında yer alıyor. “Ya Kanal Ya İstanbul” üyeleri Kanal İstanbul için yapılan imar planı değişikliklerine itiraz etti..

Kanal İstanbul projesine neden itiraz ediliyor?

Kanal İstanbul projesi tartışılmaya devam ediyor. Peki Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? Muhalefetin itirazlarının sebebi ne?

Kanal İstanbul'un inşaat çalışmalarına ilişkin dikkat çeken iddia!

Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı, Kanal İstanbul için inşaat çalışmalarının 25 Nisan’da başlayacağını ileri sürdü. Yıkıcı, bu tarihten önce vatandaşların itiraz etmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Bilim insanlarından dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Kanal İstanbul projesi gündemde kalmaya devam ediyor. Peki Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? Bilim insanları madde madde Kanal İstanbul'un neden yapılmaması gerektiğini anlattı...

Kanal İstanbul Projesi imar planlarına itiraz için son gün 24 Nisan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’e son şeklini vererek askıya çıkardığı imar planlarına itiraz süresi 24 Nisan'da sona eriyor. 

Kanal İstanbul'a yapılan itirazlar neler?

Cumhurbaşkanı’nın “İnadına yapacağız” açıklamasıyla bir kez daha gündeme getirdiği ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imar planlarının askıya çıktığını duyurduğu Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? İtirazların gerekçeleri neler?

TMMOB'dan Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kanal İstanbul ÇED Olumlu Kararı İptal Davası için belirlenen bilirkişilerin objektif olmadığını ileri sürerek dilekçe verdi ve itirazda bulundu.

Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor?

Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yapay bir su yolu meydana getirecek olan Kanal İstanbul projesi tartışmaları devam ediyor. Peki Kanal İstanbul hangi gerekçelerle yapılmak isteniyor? Projeye karşı çıkanların itirazları neler?

kanal istanbul itiraz süreci Haberi

kanal istanbul itiraz süreci

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyesi ziyaretlerini Zeytinburnu ile sürdürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan İmamoğlu, vatandaşları Kanal İstanbul projesi için itraz etmeye devam etti.

HUKUKİ HAKLARIMIZI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ”


İmamoğlu “Bakan Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul’la ilgili açıklamaları oldu. ‘Faydalarını anlatsam, saatlerce anlatırım. Siz, ne söyleyeceksiniz” sorusuna da şu yanıtı verdi:
“Muhatabım bakanlar değil. Her gün bir başka bakan, ‘kanal uzmanı’ oluyor ama biz, bu işe gerçekten eğiliyoruz. Gerçekten bu sürecin ne kadar büyük zarar verdiğini defalarca anlatıyoruz. Anlatmaya da devam edeceğiz. Bu, burada elbet bitmeyecek. Hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu, bazen mahkemeye vermek olacak, bazen itiraz dilekçeleri vermek olacak. Ayın 30’una kadar ‘planlara itiraz süreci var. Ben İstanbul halkını, itiraz etmeye, vakti...