02 / 05 / 2024

Kanal İstanbul mimari

Kanal İstanbul mimari

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kanal İstanbul Projesi'nde yatay mimari esas alınacak; insan ölçeğinde, kadim değerlerini koruyan çevre dostu ve aynı zamanda afet riskini bertaraf eden sağlıklı ve güvenli yaşam alanları planlanacaktır." ifadelerini kullandı...

Kanal İstanbul projesi patlatma ile mi kazılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un yakında ihale edileceğini açıkladı. Yerli ve küresel taleplerin arttığını projenin “mimari” boyutunun hazır olduğunu belirtti. Sürekli gündeme gelen çılgın proje bu kez, inşaat aşamasında yapılacak patlatma kazı ile gündemde.

Kanal İstanbul projesinde ihale aşamasına gelindi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul'un mimari boyutunun hazır olduğunu açıklayan Erdoğan, "Bunun yanında teknik tüm boyutlar hazırdır ve artık işin ihale safhasına gelmiştir" diye konuştu.

Kanal İstanbul'a çevre nüfus ve yatay mimari ayarı!

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda değişiklikler yapıldı. Proje çevresinde 500 bin nüfuslu yatay mimarili konutlar dışında yapılaşmaya izin verilmeyecek. İki yakada yeşil koridor yapılacak...

Kanal İstanbul'da yatay mimari esas alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kanal İstanbul Projesi'nde yatay mimari esas alınacak; insan ölçeğinde, kadim değerlerini koruyan çevre dostu ve aynı zamanda afet riskini bertaraf eden sağlıklı ve güvenli yaşam alanları planlanacaktır." ifadelerini kullandı...

Kanal İstanbul'daki yapılar 4 katı geçmeyecek!

İhalesinin yakında yapılacağı Kanal İstanbul projesinde çalışmalar devam ediyor. Çılgın proje yatay mimari ile tasarlanacak...

Kanal İstanbul'da çok güzel mimari ortaya çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de gelişen projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Özhaseki, "Kanal İstanbul projesinde çok değişik çalışmalar var. Projede çok güzel mimari ortaya çıkacak." dedi.

Kanal İstanbul çalışmaları ne zaman başlayacak?

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. 15 milyar dolara mal olacak projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı

Ahmet Turgut: Kanal İstanbul arsa geliştirme projesidir!

İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut, MHP iktidarında rant ve imar yolsuzluklarının ortadan kaldırılacağını söyledi. Turgut, Kanal İstanbul'un " rant projesi " olduğunu kaydetti.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul mimari Haberi

Kanal İstanbul mimari

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Komisyonda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin çılgın projesi Kanal istanbul hakkında açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: "Kanal İstanbul Projesi'nde yatay mimari esas alınacak; insan ölçeğinde, kadim değerlerini koruyan çevre dostu ve aynı zamanda afet riskini bertaraf eden sağlıklı ve güvenli yaşam alanları planlanacaktır." dedi.

Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı'nın yılsonuna kadar tamamlanacağını dile getiren Kurum, Bakanlıkça ilk etapta Gaziantep, Kayseri, Konya ve Bolu'da başlatılan "Bizim Şehir" projesiyle insan odaklı tasarım öğeleri ile akıllı şehir kavramlarının birlikte ele alındığını anlattı. 

Kurum, İstanbul'un Avrupa yakasındaki "Kanal İstanbul Projesi"nin planlama çalışmalarının Bakanlıkça sürdürüldüğüne işaret...