29 / 04 / 2024

kanal istanbul otel projesi

kanal istanbul otel projesi

Yenişehir'de otel olacak mı sorusu haberimizde yer alıyor. Toplamda 453 milyon metrekarelik alanda kurulan Yenişehir projesinde 146 milyon metrekare yeşil alan ve 78 milyon metrekare havalimanı alanı bulunuyor.

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Arnavutköy’de Kanal İstanbul manzaralı 2.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planları şehirlik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmaması sebebiyle iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda araziye konut, ticaret ve turizm imarı belirlendi.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul'daki arazisi 'konut+ticaret alanı' mı oldu?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergâhında aldığı tarla vasfındaki arazi proje, uygulama imar planlarıyla 'konut + ticaret alanı'na çevrildi. Araziye konut, alışveriş merkezi, otel, konaklama tesisleri gibi yapılar yapılabilecek.

Kanal İstanbul'a hazırlık! 5.7 milyon metrekare alana 45 bin nüfus!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başakşehir’deki 5.7 milyon metrekare büyüklüğündeki alan, Kanal İstanbul projesi için konut, otel, çarşı, çok katlı mağaza inşa etmek üzere “özel proje alanı” olarak düzenlendi. Planlama alanında 45 bin kişilik nüfusun yaşaması tahmin ediliyor. 

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Kanal İstanbul'un çevresindeki binalar en fazla 6 katlı olacak!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak..

Bahçekent, Kanal istanbul'la daha da değer kazanacak!

İstanbul'da Küçükçekmece ile Arnavutköy arasına inşa edilecek ve Karadeniz ile Marmara'yı birbirine bağlayacak olan Kanal İstanbul sayesinde Bahçekent'in değeri daha da artacak.

Kanal İstanbul'un ölçümleme işlemleri başladı!

Erdoğan’ın talimatıyla güzergahı değiştirilen Kanal İstanbul Projesi için ölçümleme işlemlerine başladı. Kanalın geçeceği güzergah üzerinde yaşayanlar tedirgin... Köylüler doğup büyüdükleri toprakları terk etmek zorunda kalacak

MIPIM 2015'in yıldızı Kanal İstanbul oldu!

Fransa’nın Cannes kentinde başlayan MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’nda bu yıl ‘Türkiye’ geçidi yaşanıyor. İstanbul Çadırı ve içinde yer alan İstanbul maketi büyük ilgi toplarken, Kanal İstanbul projesi fuarın yıldızı oldu.

Kanal İstanbul’a 5 milyar TL'lik 6 ayrı köprü inşa edilecek!

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, ‘ Çılgın Proje ’ olarak ifade edilen Kanal İstanbul ’a toplam 5 milyar liralık 6 ayrı köprü yapılacağını açıkladı.

Avrupark Bahçekent, Kanal İstanbul’un faaliyete geçmesiyle daha da değerlenecek!

Mega proje Kanal İstanbul, önümüzdeki dönemde 20 bin konuta ev sahipliği yapacak olan Bahçekent’in hemen yanı başından geçecek. Kanal İstanbul sayesinde Bahçekent’in iş hacmi ve nüfus yoğunluğu artarken prim potansiyeli de yükselecek...

Kanal İstanbul ihalesi mayısa kadar tamam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde açıkladığı 'çılgın proje' Kanal İstanbul için harekete geçiliyor. Hükümetin 2 ay içinde Kanal İstanbul için ihaleye çıkması bekleniyor. İşte projenin ayrıntıları...

Kanal İstanbul çevresine kurulacak şehrin nüfusu 500 bine çekildi!

Kanal İstanbul projesinin çerçevesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirilen toplantıda netleşti. 1.2 milyon nüfuslu planlanan kanal çevresinde kurulacak şehir, Erdoğan'ın 'Kalabalık olmasın' uyarısı üzerine 500 bin kişiye çekildi.

kanal istanbul otel projesi Haberi

kanal istanbul otel projesi

7.5 milyonluk nüfusa sahip olacak Yenişehir projesinin toplam alanı 453 milyon metrekare. Yenişehir'de otel olacak mı sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


50 milyar dolarlık yatırım bedeline sahip Yenişehir projesi kapsamında 146 milyon metrekare alanda yeşil alan, 167 milyon metrekare alanda imar parseli, 108 milyon metrekare alanda yollar ve 78 milyon metrekare alanda havalimanı yer alacak. 


460 gökdelenden meydana gelecek projede gökdelenlerin yanı sıra villalar 2-14 katlı apartmanlar ve teras evler yer alacak. 10 köprülü projeye 26 milyon ağaç dikilecek. 


210 bin araç kapasiteli otoparktan meydana gelecek projede Merkez Cami Külliyesi içerisinde kültür ve eğitim merkezi, Osmanlı çarşısı, aş evi yer alacak. 


Yenişehir'de otel olacak mı?

Yenişehir'de otel olacak mı sorusunun yanıtı evet olarak belirlendi. Projede apart otel yer alacak. Projede ayrıca; kültür merkezi, serbest...