07 / 05 / 2024

kanal istanbul proje alanı

kanal istanbul proje alanı

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Kanal İstanbul Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını, Başbakan Yıldırım'a sordu..

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul'un imar planlarının 3 etabı onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Proje alanını kapsayan, "İstanbul ili Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı" değişikliği ile buna uygun olarak hazırlanan imar planlarının 7 etabından 3'ünü onayladı...

Kanal İstanbul güzergahında gayrimenkul fiyatları tavan yaptı!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzegahında bulunan Arnavutköy, Küçükçekmece ve Terkos gibi bölgelerde arsa ve konut fiyatları tavan yaptı. Arnavutköy'de 2010'da konut metrekare fiyatı 700 TL ile 1000 TL arasındayken, 2018'de 2600 TL'ye çıktı...

Kanal İstanbul'un ilk ihalesi bugün!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul için bugün ilk ihaleye çıkılıyor. İhale, tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınarak başka bir konumda yeniden inşa edilmesi işi için yapılacak...

Kanal İstanbul ve deprem!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un beklenen İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceği uzun süre tartışıldı. Uzmanların da iki görüşe ayrıldığı bu konuyla ilişkin bir açıklama da Kanal İstanbul'un internet sitesinden yapıldı...

Kanal İstanbul mu, depreme hazır İstanbul mu? 

Çılgın proje olarak söz edilen Kanal İstanbul projesi gündemden düşmüyor. Yapılıp yapılmayacağının, faydalarının ve zararlarının tartışıldığı Kanal İstanbul'un maliyetiyle, İstanbul'un depreme hazırlanması gerektiği söyleniliyor...

Kadıköy'de Kanal İstanbul protestosu!

İstanbul Kadıköy’de çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'u protesto etmek isteyen vatandaşlara polis müdahale etti.

Kanal İstanbul neler sağlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 yılında çılgın proje olarak duyurulan Kanal İstanbul gündemden düşmüyor. Muhalefet her fırsatta projeye karşı olduğunu açıklarken, hükümet ise projenin ne olursa olsun yapılacağını belirtiyor. Peki Kanal İstanbul neler sağlayacak?

Kanal İstanbul hakkında çarpıcı anket!

Sonar Araştırma Şirketi’nin yaptığı ankete göre, vatandaşların yüzde 53.7’si çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin yapılmasına karşı çıktı. Projeyi onaylayanların oranının yüzde 35.9’da kaldığı bildirilirken vatandaşların yüzde 5’i projeyi çok iyi bildiğini dile getirdi.

Kanal İstanbul, Boğaz'dan daha mı güvenli?

Kanal İstanbul'un "kanalistanbul.gov.tr" adlı internet sitesi yayına açıldı. Sitede yer alan bilgilere göre, 12 saat kuzey, 12 saat güney yönlü işleyecek kanal, olası en büyük depreme göre tasarlandı. İnşaat 5.5 yılda, proje ise 7 yılda tamamlanacak...

Kanal İstanbul'un internet sitesi açıldı!

Kanal İstanbul'un internet sitesi açıldı. www.kanalistanbul.gov.tr'de Kanal İstanbul’a ilişkin proje detayları ve merak edilen sorularının cevapları yayınlanıyor. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması: Bu bir emlak işi! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üretimin Desteklenmesi, Planlanması ve Ürünlerin Pazarlanması çalıştaylarının üçüncüsünde konuşma yaptı. İmamoğlu, "Kanal İstanbul, bir travma. Kanal İstanbul, öyle stratejik bir proje falan asla değil" dedi...

kanal istanbul proje alanı Haberi

kanal istanbul proje alanı


CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Kanal İstanbul Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Yedekci önergesinde "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Kanal İstanbul Projesi'nde orman, sulak alanlar, tarım alanları ve etkileşen alanları da dikkate alınarak 5 güzergâhla ilgili çalışmada son aşamaya getirdiklerini açıklamıştır.


Kanal İstanbul'dan 2,7 milyar metreküp malzeme çıkacağını bu malzemeyle de kömür ocaklarındaki çukurları dolduracaklarını, rekreasyon alanları oluşturacaklarını, bataklıkları tekrardan yeşillendireceklerini ve yapay adalar oluşturacaklarını söylemiştir." diyerek 11 soru sordu.


Yedekci'nin soruları

1. Kanal İstanbul projesinde bahsedilen 5 güzergâh nerelerdir? Bu güzergâhın üzerindeki orman, sulak alanlar ve tarım alanları hangileridir?


2. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı kömür ocaklarındaki çukurları dolduracaklarını ve bataklıkları tekrardan yeşillendireceklerini söylemiştir. Bölgede bulunan kömür ocakları nerelerdedir? Bataklıklar hangi bölgededir?


3. Kanal İstanbul...