10 / 05 / 2024

kanal istanbul tapu süreci

kanal istanbul tapu süreci

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi öngörülen Yenişehir için start verilen tapu sürecinde itirazlara tanınan süre sona erdi. 

Kanal İstanbul çevresinden tapu toplayanlara kötü haber!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat yaptığı açıklamada Kanal İstanbul çevresindeki tarım arazilerinin imara açılması vaadiyle büyük vurgun yapıldığını iddia ederek, Uyarılarımıza rağmen oradan tapu toplayanlara önerim, çiftçiliği öğrensinler'' dedi.

Kanal İstanbul'un tapu sürecinde son durum ne?

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi öngörülen Yenişehir için start verilen tapu sürecinde itirazlara tanınan süre sona erdi. 

İBB Meclisi'nin gündemi Kanal İstanbul: Tansiyon yükseldi!

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır, Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki Başakşehir'in Şahintepe Mahallesi'de proje için start verilen tapu sürecinde karşılaştığı problemleri meclis gündeminde anlattı. Kanal İstanbul, mecliste tartışmalara neden oldu.

Kanal İstanbul güzergahındaki Yenişehir'in tapu malikleri gizlendi iddiası!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul projesinin etrafında inşa edilecek Yenişehir, tapu aşamasında. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, tapu sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak kadastro cetvellerinde “Malik” yani mülkiyet sahipleri bilgisinin gizlendiğine vurgu yaptı. 

Kanal İstanbul'da tapu süreci kitlendi iddiası!

Kanal İstanbul projesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan tapu sürecinin; bürokratlar imza atmadığı için kilitlendiği ileri sürülüyor. 

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul'da tapu ve ruhsat süreci başladı!

Kanal İstanbul projesinde tapular için adım atıldı. Son günlerde gerek temel atma tarihi gerek inşa süreciyle ilgili yetkili isimlerden sık sık açıklamaların yapıldığı Kanal İstanbul projesinde çalışmalar hız kesmiyor.

Kanal İstanbul güzargahındaki en büyük arazi yatırımı Araplardan!

Kanal İstanbul güzergahında toplamda 100 bin 630 kişiye ait 163 bin 745 adet tapu bulunuyor. El değiştiren arazilerden en büyük alana sahip ilk 10 şahıs/şirketten 3 tanesi Arap yatırımcılardan oluşmuş.

Kanal İstanbul projesi tam gaz! Tapu sınırları belirleniyor! 

Kanal İstanbul projesi için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek “Yenişehir”in Başakşehir Şahintepe sınırları içinde kalan yapı adalarında tapu süreci başladı.

Araplar Kanal İstanbul çevresinden 300 dönüm arazi aldı!

Kanal İstanbul yapılacağı bölgede bulunan Arnavutköy'de, 300 dönüm arazi satın alan 3 Arap girişimcinin tapu bilgilerine ulaşıldı...

Kanal İstanbul Bölgesi'nde 7 kez el değiştiren tapular var!

Türkiye Veri İşleme Üssü (TUVIUS), oluşturduğu 40 kişilik ekiple gayrimenkul hareketlerini izliyor. Kurucusu Ishak Kurtuluş Altun, "Gayrimenkul arzlarını, gelişmeleri anlık raporlayabiliyoruz. Büyük projeler hareketi etkiliyor. Kanal İstanbul Bölgesi'nde 7 kez el değiştiren tapu var" dedi.

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Kanal İstanbul'un çevresindeki binalar en fazla 6 katlı olacak!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak..

kanal istanbul tapu süreci Haberi

kanal istanbul tapu süreci

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi hedeflenen Yenişehir'e ait ilk 3 etap için tapu kadastro cetvelini 17 Ocak 2022 günü itirazlar için askıya çıkardı ve itiraz süreci başladı. Tapu sürecindeki toplam bir ayı kapsayan itiraz sürecinin 15 Şubat'ta sona erdiği belirtildi.

18. Madde uygulaması şeklinde gündemde olan tapu süreciyle bu sürede meslek örgütlerinden ve pek çok itiraz yapıldığı belirlendi. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; tapu sürecine itirazda bulunan TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından, konunun son durumuna ilişkin bir açıklama yapıldı. 

“TARLALAR ARSAYA DÖNÜŞECEK, YAPILAŞMANIN ÖNÜ AÇILACAK”

Açıklama kapsamında, askıya çıkan parselasyon planı ve dağıtım cetvellerinin şimdi tescil için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne yollanılacağı belirtilerek, “Yapılan 18. madde uygulaması tescil edilirse,...