05 / 05 / 2024

kanal istanbul teknik inceleme raporu

kanal istanbul teknik inceleme raporu

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilmesi halinde karasal ekosistemin bozulacağını, su kaynaklarının yok olacağını ve tüm canlılarda sağlıksız su kullanımının yaygınlaşacağınI belirtti.

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kanal İstanbul için Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilmesini de öngören Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi kabul edildi. İşte o teklifle ilgili tüm ayrıntılar...

Kanal İstanbul'a ilişkin 14 bin sayfa teknik analiz var!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Kanal İstanbul projesiyle ilgili bugüne kadar üzerinde çalışmadıkları veya akıllarına gelmeyen hiçbir soruyla karşı karşıya kalmadıklarına vurgu yaptı.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

İzzet Öztürk: Kanal İstanbul su kaynaklarında krize yol açmayacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Kanal İstanbul'un su kaynaklarında krize yol açması mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul’u inadına yapacağız!

AK Parti İstanbul 7. Olağan Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kanal İstanbul projemizin tüm teknik çalışmaları tamamlandı. Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız. İnadına yapacağız” dedi.

Kanal İstanbul bilirkişi heyetinden bir üye ayrıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘çılgın projesi’ Kanal İstanbul için oluşturulan bilirkişi heyetinden Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bir akademisyen olan H.A. çekildi.

Kanal İstanbul projesinde ihale aşamasına gelindi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul'un mimari boyutunun hazır olduğunu açıklayan Erdoğan, "Bunun yanında teknik tüm boyutlar hazırdır ve artık işin ihale safhasına gelmiştir" diye konuştu.

Kanal İstanbul için hazırlanacak raporda heyet belirlendi!

Kanal İstanbul’a bilirkişi heyeti oluşturulması için 10 yıl önce kurulan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi seçildi. Mahkemenin uzman istediği teknik fakültelerin önemli bir kısmı, üniversitede mevcut değil...

Kanal İstanbul ikilik mi içeriyor? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kanal İstanbul Çalıştayı'nın “Mekansal Planlama, Şehircilik ve Ulaşım” oturumda konuşan  İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şevkiye Şence Türk, kanalın yapım aşamasında ikilem yarattığını belirtti...

Kanal İstanbul için 6 üniversiteden teknik destek alındı!

Bakan Turhan, Kanal İstanbul'da etüt proje çalışmaları kapsamında zemin etüdü, hidrolojik çalışmalar, çevre araştırmaları, ekosistem, orman, işletme ve yer altı suları, ekonomik analizi araştırmalarının yapıldığını, 6 üniversiteden teknik destek alındığını söyledi...

Kanal İstanbul ÇED planı kesinleştikten sonra ihaleye çıkacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Turhan, “Teknik çalışmaları tamamladık. ÇED çalışmalarında son aşamaya geldik. 1/100.000 ölçekli çevre düzenleme planının kesinleşmesini müteakip ihalesine çıkacağız" dedi...

Kanal İstanbul'un teknik inceleme raporu yayımlandı!

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilmesi halinde karasal ekosistemin bozulacağını, su kaynaklarının yok olacağını ve tüm canlılarda sağlıksız su kullanımının yaygınlaşacağınI belirtti.

Panama'dan Kanal İstanbul’a teknik destek!

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bu sabah Panama’ya hareket eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Panama Kanalı'nın Genişletilmesi Projesi’nin açılışı dolayısıyla yarın yapılacak törene katılacak.

kanal istanbul teknik inceleme raporu Haberi

kanal istanbul teknik inceleme raporu

Hükümetin 'çılgın proje' olarak adlandırdığı ve 2011'den bugüne dek gündemi meşgul eden Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik tepkiler sürerken TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) İstanbul Şubesi, 'Kanal İstanbul ve Yenişehir Rezerv Alanları Teknik İnceleme Raporu'nu yayımladı.

Birgün gazetesinden Buse İlkin Yerli'nin haberine göre, Kanal İstanbul'un söz edildiği gibi 'çılgın' değil, geri dönüşü olmayan bir yıkım projesi olduğunun belirtildiği raporda, Küçükçekmece Lagün Havzası'nın binlerce yıldır sahip olduğu kimliğinin tamamen değiştirildiği belirtilerek, şu cümlelere yer verildi:
"Yarımburgaz Mağarası ve çevresinde yapılan kazılar, ‘Bathoena' kazıları, antik Liman ve göl içinde kalmış Antik Deniz Feneri, sarnıç, kale kalıntısı, yol kalıntıları havzanın arkeolojisinin yüzbinlerce yıl öncesine, neolitik döneme, geç antik çağ ve Bizans dönemine (Helenistik ve Roma dönemlerine) kadar uzanan belleğini ispatlıyor. Bu denli uzun yıllar...