30 / 04 / 2024

kanal istanbul torba kanun tasarısı

kanal istanbul torba kanun tasarısı

Zorunluk trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul Projesi ve terörizmin finansmanı suçuyla mücadelede yeni düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul'a yap-işlet-devret modeli!

Kanal İstanbul düzenlemesinin yer aldığı torba teklifi komisyonda kabul edildi. Buna göre Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri yap-işlet-devret modeli kapsamına alınacak...

Kanal İstanbul komisyonda görüşülüyor!

Bedelli düzenlemesinin ve Kanal İstanbul'un da bulunduğu "torba teklif" komisyonda...

Torba yasadan Kanal İstanbul çıktı!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın bugün açıkladığı ve içinde bedelli askerlik ile ilgili düzenlemenin de olacağı torba yasanın içinde üç sürpriz madde daha yer alıyor.

Binali Yıldırım: Kanal İstanbul'un altyapısıyla ilgili sorunumuz yok!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul'a ilişkin "torba kanun" tasarısında yer alan düzenlemenin projenin yasal altyapısını oluşturan bir düzenleme olmadığını belirterek, "Kanal İstanbul'un altyapısıyla ilgili sorunumuz yok." dedi.

Kanal İstanbul Projesi'ne yasal düzenleme getiriliyor!

Zorunluk trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul Projesi ve terörizmin finansmanı suçuyla mücadelede yeni düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

1991 yılında alternatif Boğaz: Kanal İstanbul!

1991 yılında Boğaz'a alternatif olarak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak, Silivri'den başlayıp Karacaköy'den Karadeniz'e ulaşacak 23 kilometre uzunluğunda yeni bir Karadeniz kanalı önerilmiş. Kanal projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacakmış.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

kanal istanbul torba kanun tasarısı Haberi

kanal istanbul torba kanun tasarısı

Muhtaç olan 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına aylık bağlanacak.  


TBMM Başkanlığına sunulan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla, yaşlı aylığının bağlanmasına ilişkin olarak yapılan muhtaçlık hesaplamasında, hane içinde kişi başına düşen ortalama gelir tutarı yerine, aylık başvurusunda bulunan kişinin kendisiyle eşinin gelir tutarının hesaplanması suretiyle muhtaç olup olmadığına karar verilmesi öngörülüyor.

"Kanal İstanbul Projesi"nin yasal altyapısı oluşturuluyor

Tasarıyla, "Kanal İstanbul Projesi" için yasal düzenleme getiriliyor.


İlgili kanunda "su yolu" tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor. "İmar planı kararıyla yapay olarak oluşturulan ve deniz araçlarıyla ulaşımın sağlandığı su geçidi", su yolu olarak tanımlanıyor.


Yapılacak su yoluna isabet eden Hazine ve özel idareye ait arazi...