15 / 05 / 2024

kanal istanbul yapım süresi

kanal istanbul yapım süresi

Kanal İstanbul projesinde bakanlıkların çalışmaları arasında yönetici özeti bulunuyor. Yönetici özetinde, yap-işlet-devret modelinin tercihi halinde, 4 farklı senaryo yer alıyor. İşte o senaryolar ve ortak noktaları...

Vakıflar'dan İstanbul Ataşehir'de 739 milyon TL'lik otel yapım ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Genel Müdürlüğü, Ataşehir Yenisahra'daki 6 bin 793 metrekarelik arsaya yapım ve onarım karşılığı 5 yıldızlı otel yapımı için 27 yıllığına kiralama ihalesine çıkıyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur? Buğra Gökce 10 maddede açıkladı! 

Son zamanlarda Kanal İstanbul'daki son durum sık sık merak konusu oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından 'Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur?' diyerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kanal İstanbul rafa mı kalkıyor? Çılgın projede son durum açıklandı!

2027 yılında tamamlanması hedeflenen Kanal İstanbul projesindeki son durum açıklandı. Peki Kanal İstanbul rafa mı kalkıyor? İşte projedeki son durum...

İstanbul’daki yatırımcılar dikkat! 32 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kiraya veriliyor!

İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğünden İhale İlanına çıktı. Buna göre Tuzla’da 32 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kiraya verilecek. Detaylar haberimizde…

İBB İstanbul'da yapımı devam eden iki metro hattının ihalesini iptal etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapım aşamasında olan Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihalelerini iptal etti. İBB, söz konusu inşaat işleri için yeniden ihaleye çıkacak. İşte detaylar...

Mvt Yapım İnşaat Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Mvt Yapım İnşaat Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mevlüt Kavasçinar tarafından açıldı. 

İstanbul'da 15 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, 14 milyon 997 bin 290 TL bedelle yapım ve onarım karşılığı kiralama işi ihale edecek.

Mehmet Barlas: İmamoğlu, Kanal İstanbul için cumhurbaşkanıyla çalışırsa yapıcı olur!

Sabah gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Barlas bugün kaleme aldığı yazısında "Kanal İstanbul'un yapımında Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la uyum içinde çalışırsa ileride Türk siyasetinde yapıcı bir isim olarak yer alır" ifadelerine yer verdi.

Ali İhsan Yavuz: Kanal İstanbul'un yapımı hızlandırıldı!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz Kanal İstanbul Projesi'nin tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde yapımının hızlandırıldığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul paylaşımı! 

Çiftçilerle hasat dağıtımına çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne gönderme yaparak "Birinin aklından kanalın kenarındaki binalar geçer, bizim de aklımızdan sulama kanalları geçiyor"

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili önemli bir paylaşım yaptı.

Kanal İstanbul müsilaj sorununu çözecek mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul'un müsilaj sorununu çözüp çözemeyeceği ile ilgili açıklama yaptı.

kanal istanbul yapım süresi Haberi

kanal istanbul yapım süresi

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. 

İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karar ile Kanal İstanbul imar planları askıya çıkarıldı. Askıya çıkarılan planlarda projede konut alanları artırıldı. 

Şimdi de Kanal İstanbul'un imar planları askıda. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum “Adımlarımızı hızlı bir şekilde atmak suretiyle İstanbul'umuza Kanal İstanbul Projesini de kazandırıyor olacağız” dedi.

Kanal İstanbul, Trakya Bölgesi'ni kuzey-güney yönünde ikiye bölecek bir proje. Çiftçilere şimdiden baskılar başladı.

★★★

İlgili bakanlıkların önceki çalışmaları arasında okuduğum bir “Yönetici Özeti” var. O dokümana göre, yap-işlet-devret modelinin tercihi halinde, dört ayrı senaryo hazırlanmış. Üçünde finansman kaynağı olarak “Uzakdoğu” görünüyor.

Dört senaryoda da ortak iki unsur:

Kanal İnşasında kamu katılım oranı yüzde 65, yapım süresi 7 yıl. İşletme...