06 / 05 / 2024

kanal olan ülkeler

kanal olan ülkeler

Kanal İstanbul’a karşı ülkeler yeni kanallar inşa ediyor...Kanal İstanbul projesinin emsalleri dünyanın birçok ülkesinde ya kullanımda ya da inşa aşamasında...

Gelişmekte olan ülkeler dolara alternatif arıyor! BRICS Amerikan Doları'nın egemenliğine meydan okuyor!

Gelişmekte olan ülkelerden oluşan BRICS grubu (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika), Amerikan dolarının küresel ekonomik sistemdeki üstünlüğüne karşı harekete geçerek alternatif arayışlarını hızlandırıyor.

BM’den ekonomide korkutan uyarı! Hem gelişmiş, hem gelişmekte olan ülkeler etkilenecek!

Pandemiden bu yana dünyada  dengeler yerine oturmazken, Birleşmiş Milletler, bir rapor yayınlayarak ekonomideki tehlikeye dikkat çekti.  BM, 2023 yılında ekonomik anlamda tüm dünyada yavaşlama yaşanacağı yorumunu yaptı.

Türkiye FED’in faiz politikası ile büyük darbe alacak! İngiliz haber ajansı Reuters duyurdu

İngiliz haber ajansı Reuters’ın yayımladığı bir analize göre, gelişmekte olan ülkeler, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın geçtiğimiz hafta sinyalini verdiği uzun süreli olarak yüksek faiz politikası dahilinde en kırılgan ekonomiler konumunda… İşte detaylar…

Financial Times tabloyu çizdi: En endişe veren ülke Türkiye!

Financial Times'ta yer alan habere göre ise; gelişmekte olan ülkeler arasında en endişe verici ülke Türkiye. Gerekçesi ise faiz artırımının reddedilerek lirayı desteklemeye yönelik hamleler yapılması olarak gösterildi.

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'na ilişkin yeni ihale düzenlenecek...

Kanal İstanbul iptal edilmedi! 1 ihalesi iptal!

Danıştay tarafından, Kanal İstanbul geçişi çerçevesinde Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan demiryolu hattının pazarlık usulüyle ihaleye verilmesini hukuka aykırı olarak belirledi ve ihale için iptal kararını verdi.

Kanal İstanbul manzaralı dev projede düğmeye basıldı!

Uzun zamandır gündemde olan ve tartışmalar yaratan Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, projenin Marmara Denizi’nden giriş bölgesinde, Emlak Konut GYO'nun hayata geçireceği 5.785 konuttan ve 437 ticari üniteden meydana gelen konut projesinde düğmeye basıldı. 

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kanal İstanbul güzergahındaki konut ihaleleri iptal edildi!

Sazlıbosna Baraj havzasında Kanal İstanbul manzaralı “tarla” niteliğinde olan henüz tapusu bile çıkmayan arazilerde inşa edilecek projelerin üç, dört ve altıncı etapları için yapılacak ihalelerin, kurum tarafından farklı nedenlerle iptal edildiği belirlendi. 

Son dakika haberi! Dolar 12 liraya yükseldi!

Dolar/TL kuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı faiz açıklamalarının ardından sabah saatlerinde yeni bir rekor kırdı. Gelişmekte olan ülkeler arasında en çok değer kaybeden para birimi Türk Lirası oldu.

Dolar/TL 11.70'in üzerinde!

Dolar/TL kuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı faiz açıklamalarının ardından sabah saatlerinde yeni bir rekor kırdı. Gelişmekte olan ülkeler arasında en çok değer kaybeden para birimi Türk Lirası oldu.

Muhalefet Kanal İstanbul'a neden karşı?

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Ekrem Kızıltaş bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesine karşı olan muhalefetleri kaleme aldı.

kanal olan ülkeler Haberi

kanal olan ülkeler

Yeni Akit Gazetesi'nden Harun Sekmen bugün "Kanal İstanbul’a karşı ülkeler yeni kanallar inşa ediyor! Ya seyredeceğiz ya biz de yapacağız" başlıklı yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları;

Uluslararası sözleşmelerle Türkiye’nin ayağına takılan Montrö prangasını söküp atacak olan Kanal İstanbul Projesi’ni rant kapısı ve çevre katliamı olarak lanse eden CHP zihniyeti; dünya üzerinde birçok örneği bulunan yapay kanallarla ilgili tek kelime söylemiyor. Montrö Lobisinin çıkarlarını korumak adına Kanal İstanbul gibi devasa bir projeye ayak direten sömürgeci cenah, Mısır, İran, İsrail, Rusya, Panama ve Nikaragua’da teşekkül ettirilen yapay kanalları adeta görmezden geliyor. Ülkemizin boğazlar üzerindeki hakimiyetini tescilleyecek olan Kanal İstanbul’un ekolojik bir faciaya kapı aralayacağını iddia edenler, emsalleri hali hazırda birçok ülkede olan kanallara hayranlıkla bakıyor.

Bir yetmedi ikincisini yapıyorlar

Ülkemizin boğazlar üzerindeki hakimiyetini...