29 / 04 / 2024

BM’den ekonomide korkutan uyarı! Hem gelişmiş, hem gelişmekte olan ülkeler etkilenecek!

BM’den ekonomide korkutan uyarı! Hem gelişmiş, hem gelişmekte olan ülkeler etkilenecek!

Pandemiden bu yana dünyada  dengeler yerine oturmazken, Birleşmiş Milletler, bir rapor yayınlayarak ekonomideki tehlikeye dikkat çekti.  BM, 2023 yılında ekonomik anlamda tüm dünyada yavaşlama yaşanacağı yorumunu yaptı.



Birleşmiş Milletler, raporunda,  Ukrayna Rusya Savaşı'nın neden olduğu  gıda ve enerji krizi, pandeminin etkilerinen hala devam etmesi ve kalıcılık gösteren yüksek enflasyon gibi faktörler nedeniyle  küresel ekonomide büyümenin yüzde 1,9 oranına gerileyeceği değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Ekonomik Durumu ve Beklentiler 2023 raporunu duyuran BM, dünya ekonomisinin pandemiden bu yana bir dizi şok dalgasıyla yüz yüze kaldığını kaydetti. Raporda, yüksek enflasyon kaynaklı reel gelirlerde düşme ve yaşam maliyetinde yükselme meydana geldiği,   çeşitli coğrafyalard orman yangıınından sele ekonomik zarara sebep olan iklim olayları görüldüğü vurgulandı.

BM’den ekonomide korkutan uyarı! Hem gelişmiş, hem gelişmekte olan ülkeler etkilenecek!

ABD Merkez Bankasının (FED) gerçekleştirdiği faiz artırımının, gelişmekte olan ülkeler özelinde  kur değer kayıplarına ve sermaye çıkışlarına yol açtığı vurgulanan raporda,  faiz oranlarındaki yükselişin satın alma gücündeki düşmenin, tüketici güvenini ve yatırımcı duyarlılığını sekteye uğrattığı ve dünya ekonomisinde  yakın vadeli büyüme beklentilerini belirsizleştirdiği kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön