15 / 05 / 2024

BM’den ekonomide korkutan uyarı! Hem gelişmiş, hem gelişmekte olan ülkeler etkilenecek!

BM’den ekonomide korkutan uyarı! Hem gelişmiş, hem gelişmekte olan ülkeler etkilenecek!

Pandemiden bu yana dünyada  dengeler yerine oturmazken, Birleşmiş Milletler, bir rapor yayınlayarak ekonomideki tehlikeye dikkat çekti.  BM, 2023 yılında ekonomik anlamda tüm dünyada yavaşlama yaşanacağı yorumunu yaptı.



SON YILLARIN EN DÜŞÜK BÜYÜME TAHMİNİ

Tüketim mallarına talebin düşmesi, Ukrayna ve Rusya arasına savaş ve tedarik zinciri sorunları nedeniyle küresel ticaretin yumuşadığı belirtilen rapora göre, BM'nin yüzde 3 olan 2022 yılındaki küresel ekonomik büyüme tahmini,  bu yeni yılda yüzde 1,9 oranına düşürüldü.

BM’nin açıkladığı oran, son yıllarda yapılan en düşük büyüme tahmini oldu.  Bazı makroekonomik olumsuzluklar düşme eğilimine girerse durumun değişeceği belirtilen raporda, bu durumda küresel ekonomik büyümenin 2024'te yüzde 2,7 oranına yükseleceği tahmininde bulunuldu.

 BM’den ekonomide korkutan uyarı! Hem gelişmiş, hem gelişmekte olan ülkeler etkilenecek!

RESESYON RİSKİ KAPIDA

BM’nin hazırladığı raporda, dünyada yaşanan ekonomik yavaşlamanın, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeleri etkisi altına aldığı ve bu ülkelerin pek çoğunun 2023 yılında resesyon riskiyle karşılaşabileceği belirtildi

ABD'de bir önceki yıl yüzde 1,8 olarak öngörülen büyüme tahmini ise bu yıl için yüzde 0,4 oranına düşürüldü. Kovid tedbirlerini gevşeten Çin’de ekonomik büyümenin artacağı, İngiltere ekonomisinde ise yüzde 0,8 oranında daralma gerçekleşeceği tahmin edildi.

Aman dikkat! Dolandırıcılıkta yeni trend “istihdam dolandırıcılığı!"

İnternet alışverişinde sahte ürün tehlikesi! En çok o ürün grubunda!

Kur Korumalı’da faiz yüzde 17’ye mi çıkıyor?

Aman kanmayın! Bunları yapan dolandırıcıların tuzağına düşmüyor!

Kimler çocuk desteği alabilir? Kaç TL ödeniyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön