02 / 07 / 2024

kandıra balcı köyü miras anlaşmazlığı

kandıra balcı köyü miras anlaşmazlığı

Kandıra ilçesinde dededen kalan arazilerin eşit bölüştürülmediği iddiasıyla açılan miras davası kapsamında mahkeme, içinde caminin de bulunduğu arsanın satılmasına karar verdi. Mahkeme arsa ve cami için toplam 42 bin lira rayiç bedel koydu...

Konut satışları aylık yüzde 12,2 arttı: Yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşerken aylık yüzde 12,2 yükseldi. Peki yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Müteahhitler Birliği açıkladı: Yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı var!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı olduğunu dile getirerek, söz konusu bu sorunun tüm sanayi dallarını ve ekonomiyi olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi.

Kocaeli Kandıra'ya yeni hizmet binası inşa ediliyor!

Kocaeli Kandıra Belediyesi ilçeye 52 milyon TL yatırımla Kandıra Belediyesi yeni hizmet binası ve Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşa ediyor. 

Kandıra Gıda İhtisas OSB'yi 10 yıl geciktiren binada yıkım!

​​​​​​​Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesini 10 yıl kadar erteleten binanın yıkımına başlandı.

Kocaeli Çerçili Köy Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra İlçesi Çerçili Mahallesi’ndeki eski köy okulunu konağa dönüştürdü.

Ter Ra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Ter Ra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi bugün 350 bin TL sermaye bedeli açıldı. 

Kandıra Belediyesi yeni hizmet binası tamamlanıyor!

Çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi için projelendirdiği yeni hizmet binasının inşaatını da tamamlıyor.

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kandıra Belediyesi yeni hizmet binası yükseliyor!

Kocaeli Kandıra ilçesinin Akdurak Mahallesi’nde hayata geçirilen yeni hizmet binasında katların yükseldiği gözle görünür hale geldi.

Kocaeli Kandıra hizmet binasının yalıtım çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra hizmet binasının yalıtım çalışmalarına başladı...

Kandıra'daki hayalet evin yıkılması bekleniyor!

Kocaeli'nin Kandıra Orhan Mahallesi Zafer Caddesi üzerinde bulunan hayalet ev aileleri korkutuyor. Sahipsiz bırakılan evin bir an önce yıkılması bekleniyor.

Kocaeli Hacımazlı Köyü'ndeki eski okul binası yenilendi!

Geçtiğimiz yıllarda taşımalı eğitime geçen Kandıra Hacımazlı Köyü’nün eski okulu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla baştan aşağı yenilendi.

Kocaeli Kandıra hizmet binasının inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi için projelendirdiği yeni hizmet binasının inşaatına devam ediyor.

kandıra balcı köyü miras anlaşmazlığı Haberi

kandıra balcı köyü miras anlaşmazlığı


Kandıra ilçesinde dededen kalan arazilerin eşit bölüştürülmediği iddiasıyla açılan miras davası kapsamında mahkeme, içinde caminin de bulunduğu arsanın satılmasına karar verdi.


Balcı Köyü Sıdık Mahallesi`nde Hasan Zengin tarafından bağışlanan fakat tapusu devredilmeyen arsaya 1988 yılında köylülerce cami yapıldı.


2009 yılında Hasan Zengin`in kızı Fatma Özpınar ile Zengin`in yeğeni Nazif Zengin dedelerinden kalan arazilerin eşit bölüştürülmesi için Kandıra Sulh Hukuk Mahkemesi`nde dava açtı.


Açılan dava kapsamında mahkeme, aralarında içinde caminin de bulunrduğu 310 metrekarelik arsanın 9 bin 500 lira, caminin de 32 bin 920 lira bedelle satılmasına karar verdi. 


Bunun üzerine arsayı bağışlayan Hasan Zengin`in oğlu Mehmet ve yeğeni Nazmi Zengin de kararı temyizi için başvuruda bulundu.


Köy muhtarı Şükrü Özdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davaya konu olan caminin 1988 yılında köy halkı tarafından ortaklaşa...